Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koju mehanicku tastaturu kupiti na jadnom srpskom trzistu?
STRANA 1 OD 1
Blueberry Koju mehanicku tastaturu kupiti na jadnom srpskom trzistu? 11.03.2015. 18:03 T60743

status: user
broj poruka: 1272
Motivacija za ovakvo pitanje proizvedena je reakcijom na `ne mogu da nabavim` odgovor svih prodavaca koje poznajem a koji vole da pazare po inostranstvu.

Posto domace trziste polako pobedjuje svojim monopolom, za sta dozvoliti da te oderu?

Predlozi dobrodosli.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classy PROST, ISKREN I JEDNOSTAVAN ODGOVOR... 11.03.2015. 18:32 #586593

broj poruka: 546
NIJEDNU, NASMEJATI SE IZBORU I NARUCITI CORSAIR K70 bez glupih RGB svetla samo sa belim svetlima. Da li iz Madjarske ili iz Nemacke ili odakle vas volja, birajte.

OVa ili koji god drugi model hoces...
Lako je dobavljivo...

http://www.kupujemprodajem.com/CORSAIR-Gaming-K95-Mechanical-Gaming-Key-18132729-oglas.htm?filter_id=21011022

Ne samo oni nego danas zaista mnogo ljudi ide u Segedin po stvari za decu itd i nije nikakav problem. Znam da ce ti ALTI I GIGATRON reci NE MOGU DA NABAVE Ali kada su oni na listi opcija bili u zadnje vreme. X-Arena, likovi preko Facebooka, likovi preko kupuje prodajem, ....
Meni je K70 cherry red na listi nizih prioriteta.
Ne postoji konkurencija i sekundarna opcija.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

Blueberry Re: PROST, ISKREN I JEDNOSTAVAN ODGOVOR... 11.03.2015. 18:36 #586594

broj poruka: 1272
Kratak , prost, iskren i jednostavan odgovor:

Ne moze da nabavi (ne ulazim u verodostojnost informacije koju je dao).

Tako da se izbor svodi na Logitech, Razer i Cooler Master, rekao bih. Stelseries, manje verovatno...

:: NIJEDNU, NASMEJATI SE IZBORU I NARUCITI CORSAIR K70 bez glupih RGB svetla samo sa belim svetlima. Da li iz Madjarske ili iz Nemacke ili odakle vas volja, birajte
::
:: OVa ili koji god drugi model hoces..
:: Lako je dobavljivo..
:: http://www.kupujemprodajem.com/CORSAIR-Gaming-K95-Mechanical-Gaming-Key-18132729-oglas.htm?filter_id=2101102
:: Ne samo oni nego danas zaista mnogo ljudi ide u Segedin po stvari za decu itd i nije nikakav problem. Znam da ce ti ALTI I GIGATRON reci NE MOGU DA NABAVE Ali kada su oni na listi opcija bili u zadnje vreme. X-Arena, likovi preko Facebooka, likovi preko kupuje prodajem, ...
:: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Sljubura Re 11.03.2015. 19:20 #586612

broj poruka: 123
Nemoj da uzimas Cooler Master.

Posle 2,3 meseca neki tasteri su poceli da zezaju.

A zezaju tako sto se ne registruje svaki tipa 30. klik.
Veoma frustrirajuce, necu ni da je nosim na garanciju da mi ne bi solili mozak.

solaja777 Re: Koju mehanicku tastaturu kupiti na jadnom srpskom trzistu? 11.03.2015. 19:22 #586613

broj poruka: 3277
Pre koji mesec uzeo sam CM trigger-z - meni je tastatura ok a ima i naslon za ruke, ono sto smeta je da kupi otiske prstiju kao luda.

Kod mene je u pitanju brown switch i led belo osvetljenje, zvuk tastera :

http://youtu.be/OTV8Vqfgdg0

platio sam je 12400 din...

:: Motivacija za ovakvo pitanje proizvedena je reakcijom na `ne mogu da nabavim` odgovor svih prodavaca koje poznajem a koji vole da pazare po inostranstvu
:: Posto domace trziste polako pobedjuje svojim monopolom, za sta dozvoliti da te oderu
:: Predlozi dobrodosli
solaja777 @Sljubura 11.03.2015. 19:33 #586619

broj poruka: 3277
Koji tacno model je poceo da zeza ?

@Blueberry

Evo i domaceg testa CM Trigger-Z:

http://www.benchmark.rs/artikal/test_cooler_master_trigger_z-3220

Inace softwer koji koristis za trigger-z za mene licno je ocajan.
Sljubura Re 11.03.2015. 19:49 #586624

broj poruka: 123
Model je QuickFire XT sa plavim tasterima.

Trigger Z mi se veoma svideo, ali mi je presao tu neku barijeru koliko bi dao para.
Sto bas i ne pije vodu posto ova moja zeza.

Kucanje je inace odlicno, ona mi je skroz resila problem sa bolom u prstima. Ali dobro, to odlikuje sve `clicky` tastere.

Kad budem imao prilike uzecu Daskeyboard, koliko vidim veoma ih hvale.
SPAKLIEY Pa šta te zanima.. 11.03.2015. 21:21 #586648

broj poruka: 239
Na srpskom tržištu je ponuda jadna, a mehanika u inostranstvu skroz normalna stvar. Nego reci ti lepo šta si probao, koji switch te zanima itd.

Kada kažeš oću mehaniku ko da kažeš, oću džip, a razlika među njima je nebo i zemlja, pa moramo znati koji. Postoje razne vrste prekidača..
imarkovic Re: Re: PROST, ISKREN I JEDNOSTAVAN ODGOVOR... 11.03.2015. 21:42 #586650

broj poruka: 18996
Na netu je najbolje ocenjena ta Corsair K70, kao po pristupačnoj ceni u odnosu na kvalitet, ali opet i na nju su se nešto žalili, da otkazuje backlight, meni je to dovoljno. Druga opcija je Razer Ultimate, jer obična nema backlight, ali tu je subjektivna stvar, a to su tasteri, kome odgovaraju plavi, super, uglavnom ljudi ne vole tako glasan klik, meni lično je super. Sledeća stvar je cena, ta tastatura košta nenormalno puno, mislim da je skuplja od realne cene čak i kad se prepolovi. Čekaj, prati, uzmi najpovoljniju, cooler master nekako mi ne uliva poverenje, možda grešim.

:: Kratak , prost, iskren i jednostavan odgovor
:: Ne moze da nabavi (ne ulazim u verodostojnost informacije koju je dao)
:: Tako da se izbor svodi na Logitech, Razer i Cooler Master, rekao bih. Stelseries, manje verovatno..
:: :: NIJEDNU, NASMEJATI SE IZBORU I NARUCITI CORSAIR K70 bez glupih RGB svetla samo sa belim svetlima. Da li iz Madjarske ili iz Nemacke ili odakle vas volja, birajte
:: ::
:: :: OVa ili koji god drugi model hoces..
:: :: Lako je dobavljivo..
:: :: http://www.kupujemprodajem.com/CORSAIR-Gaming-K95-Mechanical-Gaming-Key-18132729-oglas.htm?filter_id=2101102
:: :: Ne samo oni nego danas zaista mnogo ljudi ide u Segedin po stvari za decu itd i nije nikakav problem. Znam da ce ti ALTI I GIGATRON reci NE MOGU DA NABAVE Ali kada su oni na listi opcija bili u zadnje vreme. X-Arena, likovi preko Facebooka, likovi preko kupuje prodajem, ...
:: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: :: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Classy .... 12.03.2015. 03:03 #586657

Tebi je to dovoljno, neko se zali na svetlo, najbolje ocenjena...
Jel ima 1 proizvod da nema manu, ja nisam sreo takav. Najbolje graficke karte daleko od ostale konkurencije, najbolje maticne, sve ima neku manu manju ili vecu, ali to nije nesto zapazeno i masovno jer CORSAIR resava takve stvari sa drugim batchom odmah i zameni ljudima ako imaju los, ja znam za verovatno 5 stvari njihovih i i svih 5 puta su to uradili. Tastatura je takva da ako ona kosta oko 140e ne vredi dati 100e ni za jednu nego dodati tih 40e i uzeti nju, eto takva je. Razer nijednu stvar nikada nije ispravio sve ima bagove, od miseva do slusalica, CM ja se ne secam kada je javio imamo neku falinku i odmah izbacio betch i zamenio, nego tiho pravi se lud da nije nista, kupci trpe a onda izmeni za one buduce. Jednostavno mislim da je bacanje para dodavati za RGB light ali ko voli ajde. Obe sigurno nemaju problem sa svetlom jer to CORSAIR ne bi dozvolio. Nju ne samo da vole gameri nego je to tastatura kojaa je zadnjih godina iz tog sveta najbolje prihvacena i medju programatorima i developerima igrica pa cak i ljudima koji se ne bave gamingom. Nije ono neki sarenis Razer sto izgleda lepo a raspadne se posle 6 meseci.

Ja da sam znao da ce tako jeftina biti ja bi dao pare rodbini da mi uzme u Segedinu, nego sam samo rekao da pitaju koliko je i sada oni nemaju predstavu da li je to super povoljno bilo ili ne... 120 i kusur evra. Tamo bre skoro svi govore Srpski, zabole me da li je garancija odande. Ja znam kada sam pitao nesto na Engleskom neku njihovu radnju pa rekao da sam iz Beograda onaj mi na Srpskom odgovorio.
Samo garderoba se vise donosi odande nego tehnika, porodice sa decom malom ima koje idu cesto, tipa 3-4 puta godisnje po vece kupovine.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

imarkovic Re: .... 12.03.2015. 09:27 #586662

Za te pare ne sme da ima ni jednu manu, pogotovo tog tipa.. da mi zajebava svetlo i da se pomirim s tim jer ne postoji proizvod kome ne fali bar nesto..ma vazi, o čemu ti to pričaš? Ako si se ti s tim pomirio, stvarno ne kapiram tvoj prag tolerancije, pa svaki kupac će da ode glavom bez obzira na drugu stranu.
Normalno da im sve ima manu koju ne znaju da isprave jer oni nisu proizvođači, samo dizajneri, i zato neću da im plaćam debelo dizajn a kvalitet na nekom srednjem nivou koji baguje. Radije će napraviti nov proizvod sa novim bagovima nego ispraviti stari, jer to im donosi profit. Ta tastatura je ocenjena najbolje jer ima najbolji dizajn i na prvi pogled je najbolja kupovina, za nijansu jeftinija od ostalih, a lepša od svih, ima ponešto što ostali nemaju, ali nisu ocenjivali na osnovu toga kako se pokazala na duže staze, tako da.. pitam se samo zašto je ti nisi kupio do sad.. samo o njoj si pričao jedno godinu dana, stavljanje gumica ispod tastera sa eBay-a itd itd.

:: Tebi je to dovoljno, neko se zali na svetlo, najbolje ocenjena..
:: Jel ima 1 proizvod da nema manu, ja nisam sreo takav. Najbolje graficke karte daleko od ostale konkurencije, najbolje maticne, sve ima neku manu manju ili vecu, ali to nije nesto zapazeno i masovno jer CORSAIR resava takve stvari sa drugim batchom odmah i zameni ljudima ako imaju los, ja znam za verovatno 5 stvari njihovih i i svih 5 puta su to uradili. Tastatura je takva da ako ona kosta oko 140e ne vredi dati 100e ni za jednu nego dodati tih 40e i uzeti nju, eto takva je. Razer nijednu stvar nikada nije ispravio sve ima bagove, od miseva do slusalica, CM ja se ne secam kada je javio imamo neku falinku i odmah izbacio betch i zamenio, nego tiho pravi se lud da nije nista, kupci trpe a onda izmeni za one buduce. Jednostavno mislim da je bacanje para dodavati za RGB light ali ko voli ajde. Obe sigurno nemaju problem sa svetlom jer to CORSAIR ne bi dozvolio. Nju ne samo da vole gameri nego je to tastatura kojaa je zadnjih godina iz tog sveta najbolje prihvacena i medju programatorima i developerima igrica pa cak i ljudima koji se ne bave gamingom. Nije ono neki sarenis Razer sto izgleda lepo a raspadne se posle 6 meseci
:: Ja da sam znao da ce tako jeftina biti ja bi dao pare rodbini da mi uzme u Segedinu, nego sam samo rekao da pitaju koliko je i sada oni nemaju predstavu da li je to super povoljno bilo ili ne... 120 i kusur evra. Tamo bre skoro svi govore Srpski, zabole me da li je garancija odande. Ja znam kada sam pitao nesto na Engleskom neku njihovu radnju pa rekao da sam iz Beograda onaj mi na Srpskom odgovorio
:: Samo garderoba se vise donosi odande nego tehnika, porodice sa decom malom ima koje idu cesto, tipa 3-4 puta godisnje po vece kupovine
Classy .... 12.03.2015. 12:12 #586682

Pa normalno da ne sme da zajebava svetlo. Ko je rekao da je to prihvatljivo uopste, naravno da je to najvaznija stavka, tastatura bez svetla ne sluzi nicemu.
Da je to neki masovni problem kao sto ima GTX980 display port problem ili GTX970 coil whine valjda bi videli na CORSAIR Forumu. Ja tamo nisam mogao da registrujem mada nisam ni podrobno gledao, ali ovako na prvi pogled nema nekih prituzbi vezanih za K70 svetlo. Problemi su razliciti za razlicite proizvode.
Na stranim forumima uglavnom nju ljudi imaju, kada neko pita za tastaturu 90% predloga ide za K70. Znaci ljudi su zadovoljni.
Vi ako hocete uzmite drugu. Tamo kada su pricali o dizajnu EVGA tastature sta bi bilo dobro da se uradi, ja sam rekao da se preslika CORSAIR K70. Jer po meni je ona savrsena. Ova moja je odsluzila svoje i ta ce je zameniti sredinom ove godine. Naravno ne svaka K70 nego najverovatnije obicna ne RGB verzija, Cherry Red.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

imarkovic Re: .... 12.03.2015. 12:23 #586684

Ma neću ni da čujem, trebao si da je uzmeš pre god. dana, još uvek ništa.. uzmi je prvo ti, pa ću posle god. dana i ja, kad vidim da ti radi savršeno
Ovo si lupio, da tastatura bez svetla ne služi ničemu, stvarno si lupio, meni je ugašeno to svetlo jer me nervira zelena boja, više volim plavičastu, ili crvenu. Ne mogu da podnesem da mi svetli tastatura zeleno, ne znam zašto.

:: Pa normalno da ne sme da zajebava svetlo. Ko je rekao da je to prihvatljivo uopste, naravno da je to najvaznija stavka, tastatura bez svetla ne sluzi nicemu
:: Da je to neki masovni problem kao sto ima GTX980 display port problem ili GTX970 coil whine valjda bi videli na CORSAIR Forumu. Ja tamo nisam mogao da registrujem mada nisam ni podrobno gledao, ali ovako na prvi pogled nema nekih prituzbi vezanih za K70 svetlo. Problemi su razliciti za razlicite proizvode
:: Na stranim forumima uglavnom nju ljudi imaju, kada neko pita za tastaturu 90% predloga ide za K70. Znaci ljudi su zadovoljni
:: Vi ako hocete uzmite drugu. Tamo kada su pricali o dizajnu EVGA tastature sta bi bilo dobro da se uradi, ja sam rekao da se preslika CORSAIR K70. Jer po meni je ona savrsena. Ova moja je odsluzila svoje i ta ce je zameniti sredinom ove godine. Naravno ne svaka K70 nego najverovatnije obicna ne RGB verzija, Cherry Red
Bobi4ever Igore 12.03.2015. 12:42 #586687

broj poruka: 4875

Eto vidis, K70 je savrsena za tebe!

Kad otkaze pozadinsko osvetljenje, ne moras ni da je reklamiras, i onako ne volis da svetli.

win-win situacija!
imarkovic Re: Igore 12.03.2015. 12:45 #586688

Malo sutra, ako nešto volim, to je crveno svetlo.. to mi je stvarno vrh, na ploči rog onu crvenu diodu što su stavili kao linija, to im je potez do jaja. Ne mogu da prežalim onu Microsoft Sidewinder X8, svetlela je bruka, šteta što je izrada dno..

:: Eto vidis, K70 je savrsena za tebe
:: Kad otkaze pozadinsko osvetljenje, ne moras ni da je reklamiras, i onako ne volis da svetli.
:: win-win situacija!
Bobi4ever ... 12.03.2015. 13:23 #586693

broj poruka: 4875

Zezam te malo.

Nasmejala me je prepiska pa sam se nasalio za osvetljenje.

Meni je belo osvetljenje kul, mada moja svetli tamno plavo, nije upadljiva, ne sija prejako da ti bode oci. Crvena mi je onako, ok ako imas jos nesto da svetli u tom fazonu.

Mogu ti reci i da je svetlo narandzansta kul za osvetljenje (nije Omicron tastatura) u paru sa MX Brown prekidacima.
Classy .... 12.03.2015. 13:34 #586694

Ja White LED ali crvena dolazi u obzir OK.
Ako rikne svetlo tastatura ide u CORSAIR momentalno i reklamira se.
Hvala bogu u kuci imam rezervne.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

imarkovic Re: ... 12.03.2015. 14:28 #586704

Lepa je i white, lepo stoji na aluminijumu sa MAC-a, a ja sam recimo imao na X8 potenciometar, ok je kad je onako pritajeno svetlo, da ne blješti

:: Zezam te malo.
:: Nasmejala me je prepiska pa sam se nasalio za osvetljenje.
:: Meni je belo osvetljenje kul, mada moja svetli tamno plavo, nije upadljiva, ne sija prejako da ti bode oci. Crvena mi je onako, ok ako imas jos nesto da svetli u tom fazonu
:: Mogu ti reci i da je svetlo narandzansta kul za osvetljenje (nije Omicron tastatura) u paru sa MX Brown prekidacima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs