Trebalo bi da je dovoljno, ali zaboravi na neko klokovanje, jer opste je poznato da ta karta ume da povuce i preko 250W u piku, pa cak i 300, tako da dve mogu duplo, a tvoje napajanje moze da izdrzi ~750w konstantnog opterecenja, tako da bice na granici.
Secam se da se moj stari Chieftec CFT-700w iskljucivao pri malom overkloku, kada sam bio kupio FX8350 u kombinaciji sa jednom 7970 kartom(ista sto i r9 280x), nekoliko ventova i hdd-ova, tako da budi oprezan i spreman na eventualni upgrade i napajanja.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
A koji je smisao stavljati te dve karte na taj procesor? Te dve karte se guse i sa fx x8, osim ako nije klokovan 4.5+ghz.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Mozda covek i dalje rudari ili hoce da rudari. Ako je gaming vec sa tim procesorom ima usko grlo prema postojecoj karti kamo li sa CF. Kako god okrene CF je najgora solucija.
A sto se tice napajanja, trebalo bi da bude sve ok.
Interesuje me šta se dešava ako napajanje ne može da pruži dovoljno snage. Da li može usloviti kvar neke komponente ?
@Adzem
Pročitao sam na netu da neki koriste ove dve karice i umesto grejalice u sobi, a zahladnelo nešto ovih dana. :)
@SkyFire
Nije rudarenje, nego pronađoh baš povoljno još jednu karticu pa reko da je stavim kad ima mesta na ploči, biće valjda nešto bolji fps i sa ovim procesorom dok ne kupim drugi.
Generalno da, dobices veci fps, tu nema govora, ali sa boljim cpu-om od bar na 4+ GHz ce jos bolje da se iskoriste karte.
Inace sto se tice napajanja, u principu ne bi trebalo nista da se desi, jer to napajanje ima japanske kondezatore, active PFC, TUV sertifikat, NV Sli ready, itd.... Nisu do duse napisali da ima over/under voltage protection, ali kapiram da je savremeno i da nema glava da te boli. Verovatno ce kao i moje bivse, ako se preoptereti jednostavno samo da se iskljuci i to je to.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Interesuje me šta se dešava ako napajanje ne može da pruži dovoljno snage. Da li može usloviti kvar neke komponente :: :: @Adze :: :: Pročitao sam na netu da neki koriste ove dve karice i umesto grejalice u sobi, a zahladnelo nešto ovih dana. : :: :: @SkyFir :: :: Nije rudarenje, nego pronađoh baš povoljno još jednu karticu pa reko da je stavim kad ima mesta na ploči, biće valjda nešto bolji fps i sa ovim procesorom dok ne kupim drugi.
Pa hoce naravno biti samo ni blizu na platformi na kojoj bi mogao da izvuces potencijal. Ne znam koliko je to povoljno ali po meni je bolje jedna jaca single gpu karta od tog resenja. Ako vec planiras kasniji upgrade onda bi ti se kockice poklopile.
Tvoje je da ucinis ono sto smatras da je po tebi najispravnije.
Svako ko je pravio recimo SLI varijantu sa dve jace kartice zna da to radi najbolje sa LGA platformom i nekim sestojezgarnim intelom, da se ne lazemo. Ko je imao prilike da isproba to sve na toj platformi naravno. Sto se tice i5 i i7 procesora uvek je po meni najbolja solucija jedna jaca kartica i kraj price. Pa ko je pratio, neka se samo seti kako su zajebanom karte prodisale tek sa klokovanjem onog besnog intela, sto ce reci ni taj sestojezgarni intel po defu nije davao punu snagu karticama.
Jos jednom preporucujem ljudima koji imaju AMD iz licnog i proverenog iskustva, gledajte da setujete maksimalno podesavanja u igri jer cete tako veliki deo posla svaliti na graficku, ako oborite detalje i graficka prestane da pumpa maksimalno, znajte da cete procesor ugusiti jer ce se njegova iskoriscenost povecati i imate problem.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Zameni taj cpu sa g3258 i nekom plocom i oc ga na 4+ i to je to.
:: Konfiguracija je sledeća :: Asus M5A9 :: Phenom II X4 955 (3200mhz :: 8gb ddr3 rama :: Kingston ssd 240 g :: WD spori disk od 1000G :: DVD R :: 6 ventilaror :: Grafička : Sapphire R9 280X 3GB GDDR5 OC Vapor- :: Napajanje: Gigabyte Odin pro 800w :: :: Planiram još jednu istu grafiku da kupim i povežem u crossfire :: Da li mi je potrebno jače napajanje ? :: :: Ova grafička inače koristi 2x8pinski za napajanje :: :: Hvala na odgovoru.
Da zameni kvad, makar i matori, dvojezgarnim govancetom. Kakav sjajan predlog. Ako neće ići na neki i5, bolje da ne radi ništa.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
O uskom grlu pricate iz licnog iskustva, ili na osnovu neke teorije sa neta? Ja sa 955be i 7950 na afterburneru ne vidim da mi je cpu zakucan na 100 a gpu da se vuce na recimo 60... nego su oba po recimo 75-90%... I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Za ovo si 100% u pravu,sad probao na phenomu x4 i 270x,na high detalje u bf4 daje vise FPS nego na low,graficka ide na 99%,cpu na 70%,na low detaljima cpu zakucan na 100% grafika na 50%
:: Jos jednom preporucujem ljudima koji imaju AMD iz licnog i proverenog iskustva, gledajte da setujete maksimalno podesavanja u igri jer cete tako veliki deo posla svaliti na graficku, ako oborite detalje i graficka prestane da pumpa maksimalno, znajte da cete procesor ugusiti jer ce se njegova iskoriscenost povecati i imate problem. :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: ASUS gtx 970 Stri :: SAMSUNG 250gb EV :: CM V70 :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: ::
Ebaga, jednostavno sati i sati testiranja i ljubav prema hardveru. Morao sam nesto i da naucim. :D
:: Za ovo si 100% u pravu,sad probao na phenomu x4 i 270x,na high detalje u bf4 daje vise FPS nego na low,graficka ide na 99%,cpu na 70%,na low detaljima cpu zakucan na 100% grafika na 50 :: :: :: :: :: Jos jednom preporucujem ljudima koji imaju AMD iz licnog i proverenog iskustva, gledajte da setujete maksimalno podesavanja u igri jer cete tako veliki deo posla svaliti na graficku, ako oborite detalje i graficka prestane da pumpa maksimalno, znajte da cete procesor ugusiti jer ce se njegova iskoriscenost povecati i imate problem. :: :: :: :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: :: ASUS Maximus VII Her :: :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: :: ASUS gtx 970 Stri :: :: SAMSUNG 250gb EV :: :: CM V70 :: :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: :: :: ::
Govorim maternjim jezikom. Iz Leskovca sam tako sam naucio a naucene stvari je veoma teško gotovo nemoguce korigovati koliko se to nekom lako cinilo.Nekad sam se trudio a onda sam svatio da je to moj jezik pa sam prestao jer je to ono što sam ja.To što nam spocitavate je samo književni kome je nekom i maternji.Moj je malo drugaciji. Što se tice karte i procesora vec sam rekao da gotovo da nema razlike na low i na high.Problem je što mnoge igrice jednostavno ne mogu sa tim grafickim da se baš najbolje igraju na tim podešenjima (high) a spuštanje detalja ne donosi ništa ili veoma malo.Sa novijim procesorom se upravo u tim stvarima i vidi razlika pošto na midium ili low daju osetni skok.
Evo pogledajte lepo ova dva klipa kako Visera na 4.7ghz gusi dve 280x karte. Pustite 1080p i 60 frejmova pa procenite. To je ono o cemu smo ovde pricali, AMD u potpunosti moze da izgura eventualno 7970/280x, sve sto je jace od toga predstavlja vec problem, a dve kartice necu uopste da pominjem. To je realnost i ovo su cinjenice, e sad sto se ljudi biju sa vetrenjacama i sto ne zele da priznaju neke stvari to je vec njihov problem.
A ovaj razmislja da ih stavi sa 955...
Trzistu i igricama koje mogu to da iskoriste su potrebni sestojezgarni Intel procesori koji ce biti jaci od 4690k/4790k bar za cetvrtinu(25%) i da se naravno udostoje i uklone zvaku, pa da se i ta barijera od 5ghz srusi i da svaki cip moze toliko da se klokne, sa prikladnim temperaturama...
Ja vam kazem ljudi, onaj narkoman je operisan od zivota, ja ga licno zalim. Ali taj nije nimalo blesav po pitanju hardvera, ima on svoje neke bubice i fantazije, ali generalno verujte da dosta znanja ima po pitanju svega ovoga. Nije on prsotina kad kaze da je z97 platforma suluda kupovina i da korisnici nemaju buducnost sa tim cetvojezgarnim procesorima. 2011-te je kupovina 2500k/2600k bila dzek pot, ali sada opet cetvojezgarni procesori vec ne...
Nije duduk, razume se u sta prica, iako ja volim da ga malo zlzlzlzlz.. pogresi Kuta nekad.
Sad je isplativa kupovina 5820k, da kazemo da vredi. Mada ko zna, sa DX12, mozda ce cpu overhead biti mnogo manji pa cemo videti manje opterecenje CPU-a i opet smo u 2011-oj :-)
Znajuci Microsoft to se nece desiti, ali aj da ne bacam pretpostavke.
Sto se tice barijere od 5ghz, ma i ne mora. Ako unapredjuju snagu clock za clock, jeste da 5-ica lepo izgleda i zvuci ali i 4 je ok ako znacajno unaprede IPC.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.