Komp kupljen krajem 2013 je polako rastao od PC za net i muziku do trenutno gamerskog. Dobio je graficku umesto integruse i jaci proc i sad nastaju muke.
Posto nisam planirao da ce vlasnik da ga upgraduje dalje od kancelarijskog PC jer je tako tvrdio, ja sam mu predlozio neki Case+PSU Rhino za 2000din u to vreme. E sad to sve pregreva jer kuciste mesta za kulere ima samo dva sa strane i jedan sa zadnje strane.
Shodno danasnjim cenama, sta je mudro uzeti? Gledam da ima ulaz i sa prenje strane da ubrizgava vazduh i moguce da ima i gore za izlaz vazduha.
:: :: Komp kupljen krajem 2013 je polako rastao od PC za net i muziku do trenutno gamerskog. Dobio je graficku umesto integruse i jaci proc i sad nastaju muke :: :: Posto nisam planirao da ce vlasnik da ga upgraduje dalje od kancelarijskog PC jer je tako tvrdio, ja sam mu predlozio neki Case+PSU Rhino za 2000din u to vreme. E sad to sve pregreva jer kuciste mesta za kulere ima samo dva sa strane i jedan sa zadnje strane. :: :: Shodno danasnjim cenama, sta je mudro uzeti? Gledam da ima ulaz i sa prenje strane da ubrizgava vazduh i moguce da ima i gore za izlaz vazduha :: :: Ima li jeftinijeg od ovoga? :: http://www.itsvet.com/proizvod/ms-industrial-dragon/comp_comp_case/163/2120
FM2 socket. Bio je ranije proc sa integrusom da je sad zamenje za quad sa posebnom grafickom, GTX5xx (ne znam koja).
Da ubedjen sam da bi kuciste ovde pomoglo iz razloga sto je ova limenka blindirana za medalju. Radila su dve 12stice sa bocne strane i ubrizgavale vazduh dok nisu crkle danas, a izlaz je pozadi, napajanje trenutno i onaj mali deo kod procesora gde jedva stavim osmicu.
Ta borovnica nekad bila nesto preko 2 soma, sad 3500 bez napajanja...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Nije to nista, evo ti kuciste iz visoke klase gde su totalno promasili polozaj kocke, kako bi se hladnjak skidao, a da se ne mora skinuti sama ploca...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
:: :: Dobro odradjeno kuciste ali neverovatna stvar da se nisu setili da probiju jednu usranu tehnicku rupu za dopunsko napajanje procesora :: :: Taj kabel znaci mora ici preko ploce ili izokola nekako ako covek ima nastavak od jednog metra :: :: Kakav inzenjerski fail :: ::
Pazi za te pare, ne bi me cudilo da ima tonu failova, a ne samo rupa za cpu kabl.
E to za kocku iza procesora mi je genijalno, KAKO mozes da budes tolki idiot da promasis mesto, nema gluplje stvari... pritom je to pakleno lose, ako ne daj boze moras da skines cooler eto zezancije od 5x vise vremena.
P.S. onaj `AW` sto je Dexter linkovao cak nemaju ni zvanican sajt, tako da bih izbegao, mada deluje totalna kopija NZXT-ovog phantoma. Moguce je da je OEM koji im pravi fantome, u kom slucaju bih se i ja otvorio za njega, ali kako to saznati...
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Nisam imao NZXT ali sam cuo od nekoliko ljudi da im zavrsna farba nije bas kvalitetna pa je dolazilo do ljustenja.
To je navodno Americka firma koju su osnovali gejmeri i prave kucista za tu ciljnu grupu e sad ako je ovo kuciste kopija toga onda ne znam sta da ti kazem.
Meni se nekako najvise svidjaju Fractalova kucista.Onako skromna a kvalitetna , Skandinavski dizajn.
Imao sam samo jedno NZXT kuciste, meni bilo fantasticno. Ja sam cuo bas suprotno, da im je farba odlicna jer uspevaju da ubodu cak plastika da izgleda isto kao i metal. Ventilatori su im takodje daleko bolji od fractal-ovih.
Moguce je da su na nekim modelima koristili losu farbu, sta znam. Ja izuzetno cenim NZXT iz dosadasnjih iskustava. Jurio sam velikog phantoma, ali nije ga bilo tada kod nas i zato i uzeh Strykera.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: :: Nisam imao NZXT ali sam cuo od nekoliko ljudi da im zavrsna farba nije bas kvalitetna pa je dolazilo do ljustenja :: :: To je navodno Americka firma koju su osnovali gejmeri i prave kucista za tu ciljnu grupu e sad ako je ovo kuciste kopija toga onda ne znam sta da ti kazem :: :: Meni se nekako najvise svidjaju Fractalova kucista.Onako skromna a kvalitetna , Skandinavski dizajn :: ::
Jedan od OEM proizvodjaca NZXT modela, radili su modele i za Alexander Weiss pa nasledili brend i skracenicu ``AW`` ali im razvijanje brenda nije jača strana.. Nemaju zvanican sajt jer im brend nije primarna delatnost (malo su ušuškani sa OEM proizvodnjom za druge) i tek krecu solo da razviju nasledjen brend kao Jeftiniju alternativu popularnim brendovima. Inace jeste kopija Phatoma ali sa pojednostavljenom konstrukcijom unutra i delimicno prednjoj masci itd.. Naravno radi uštede zato i jeste 2,5x jeftinije od originalnog Phantoma. Ogrebali su se o dizajn Phantoma uz manje izmene koliko da mogu da ga prodaju bez talasanja kod Nzxt-a.
:: Pazi za te pare, ne bi me cudilo da ima tonu failova, a ne samo rupa za cpu kabl. :: :: E to za kocku iza procesora mi je genijalno, KAKO mozes da budes tolki idiot da promasis mesto, nema gluplje stvari... pritom je to pakleno lose, ako ne daj boze moras da skines cooler eto zezancije od 5x vise vremena. :: :: P.S. onaj `AW` sto je Dexter linkovao cak nemaju ni zvanican sajt, tako da bih izbegao, mada deluje totalna kopija NZXT-ovog phantoma. Moguce je da je OEM koji im pravi fantome, u kom slucaju bih se i ja otvorio za njega, ali kako to saznati.. :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Ako ima za 4k uzmi ovo bez razmisljanja, 2 ventilatora koja dobijas uz kuciste ti taman nadomeste tu cifru od 600 din razlike. S obzirom da je NZXT-ov OEM, kvalitetnije je od Borovnice sigurno prilicno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.