Koji od ovih ima najvecu kompatabilnost? Neki sa NEC, ALi, VIA chipom, koji brand,model koliko love i gde??? Naime, nekada se desava da neki uredjaji ili rade sporije ili buguju na nekim kontrolerima. SanDisk flash 2.0 recimo na nekim plocama radi punom brzinom a negde kao 1.1. R-driver II IDE->USB sa pojedinim diskovima na nekim kontrolerima radi bagovito, nestaje sa spiska i prekida kopiranje kada se sa njim krene dok sa drugim radi kako treba. Zato mi treba neki proveren, koja je vasa preporuka?
Hmmm problemi koje si naveo mi vise lice na posledicu nekog drugog hardvera nego samih kontrolera, maticne ploce npr. i sudara IRQova. Ako vec hoces stabilan, uzmi NEC ili VIA chipset, mislim da neces pogresiti.
:: Koji od ovih ima najvecu kompatabilnost? Neki sa NEC, ALi, VIA chipom, koji brand,model koliko love i gde??? Naime, nekada se desava da neki uredjaji ili rade sporije ili buguju na nekim kontrolerima. SanDisk flash 2.0 recimo na nekim plocama radi punom brzinom a negde kao 1.1. R-driver II IDE->USB sa pojedinim diskovima na nekim kontrolerima radi bagovito, nestaje sa spiska i prekida kopiranje kada se sa njim krene dok sa drugim radi kako treba. Zato mi treba neki proveren, koja je vasa preporuka :: :: :: - R a v e n L o r d -
Ma, i ja sam to primetio, sa kontrolerima na pločama i raznim `nabadačkim` usb klincima-palcima, ali nisam nikada testirao dodatne pci kontrolere... tu je pitanje kako se oni slažu sa ostatkom ploče, nije samo čip na pci kartici u pitanju. Ipak, zar tvoje pitanje ne zvuči kao: `Koliko širok auto-put i koliko debeo asfalt treba da bude da bi fića išao dobro?`. Mislim, kung-fu usb gadget-i možda ne poštuju standarde (bar neke) pa zato dolazi do nekompatibilnosti i problema, a i sam win ne možemo odstraniti kao uzrok kilavljenja usb protoka, tako da sam skeptičan u pogledu univerzalnog usb2 kontrolera tj. kartice.... no` koj zna, možda i ima pa neko javi.
ja imam ovaj http://www.via.com.tw/en/products/peripherals/usb/vt6202/ samo u verziji 4+1 (jedan USB mu je u kucistu, za nesto sto se ubada u usb a ide u kuciste, nisam jos otkrio sta bih mogao tu da zakacim) nije me ispaljivao i radio je lepo na 3 masine, ma koliko ja mrzeo VIJU
SanDisk flash imam od 1gb, gde god ga stavim drugacije radi, verovatno zavisi od nje (mislim na masinu). Sa prednje strane ne voli, voli direktno u plocu, a i laptopove bira
VIJU imam u USB exterom 2.5`` kucistu, mora sto kraci kabl i dobro napajanje, inace disk voli da nestane
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.