Trenutno imam Cooler Master (nemodularno) napajanje od 500W. Ne znam tačno koja je oznaka, mrzi me da ga vadim iz kućišta. Kad sam u decembru 2013-te sklapao konfiguraciju, nisam računao da ću kasnije ipak kupiti i grafičku karticu. Mislio sam da će mi za integrušu biti dovoljno. Sad imam i grafičku, pa se pitam da li je napajanje od 500W dovoljno za komponente koje imam (u potpisu)? Da li je opterećeno mnogo?
Ako nije dovoljno, šta biste mi vi preporučili (do 25k RSD)? Unapred hvala!
P.S: Ne nameravam dodavati još jednu grafičku u crossfire.
Alrad je sherovao ovo napajanje pre par nedelja. Spremam se da ga uzmem i sebi, ima više nego ok komentare. Ako ti ne treba crossfire, mislim da je više nego korektno uz pristojnu cenu.
Mislim i da će ti to tvoje napajanje šljkati ok, ali ako hoceš da se `ponoviš` moj ti je savet napajanje iz linka.
Koliko je staro napajanje, jel na njemu drzis masinu iz potpisa? Sve u svemu, nije lose ako novac ne predstavlja problem cisto da se ogradis sa nekim kvalitetnijim napajanjem na duze staze, zbog garancije, itd.
Licno ga imam, u potpunosti modularno napajanje, dolazi sa 5 godina garancije!
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Koliko je staro napajanje, jel na njemu drzis masinu iz potpisa? Sve u svemu, nije lose ako novac ne predstavlja problem cisto da se ogradis sa nekim kvalitetnijim napajanjem na duze staze, zbog garancije, itd
Napajanje je staro 14 meseci i na njemu je konfa iz potpisa. To sam i ja mislio, da kupim neko malo jače, da se ovo `ne muči` (ako se uopšte muči).
To napajanje si kupio novo, nisi ga silovao, tvoje komponente ne trose uopste mnogo tako da se napajanje ne muci, ne moras da ga menjas uopste, nema potrebe.
Da nemas i da trebas da kupis napajanje, 25 000 din je suluda cifra za tu tvoju masinu cak i da planiras dve graficke da stavis.
Ma nista ne diraj onda, napajanje nije matoro, nemas potrebu da bilo sta menjas jer ta masina cak i u najgorem slucaju moze da povuce recimo oko 300-350 vati. Tako da imas prostora, ne beri brigu, nego uzivaj.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Hahahaha, ma totalno si u zabludi. :D Sve to sto je soma vati i vise je predvidjeno za 4 grafe itd. Mnogo si ti daleko od te price, kazem ti, imas masinu koja trosi oko 300 vati, pa izracunaj koliko tebi zaista treba :D
Ako ti je vec dosadno, moj savet ti je da odes do benzinske pumpe i kompresorom pazljivo izduvas napajanje od prasine, jer je dobro da nemas nagomilanu prasinu u napajanju. Pazljivo to uradi i malo odalji kompresor da ne izbijes neki deo ako je pritisak kojim slucajem mnogo jak!
:: Aha :: :: Meni je ovo zapalo za oko, mada mislim da bi bilo overkill za moju mašinu. : :: http://goo.gl/Bf7P7 :: :: :: ___ :: Case: TT Urban S7 :: MBO: Asus P8Z77-V L :: CPU: i7 3770 :: RAM: Kingston DDR3 32G :: HDD: 1TB WD Black + 1TB Seagate + 4TB WD Purpl :: SSD: Intel 240G :: GPU: Radeon R9 270X PCS :: Monitor: Dell P2714 :: Blu-Ray: LG BH16NS40 :: ::
Sto vise W na napajanju,to bolje za komp,realno.To ce ti doneti ubrzanje mnogo vece,nego kada bi umesto te 270x stavio recimo r9 290 ili gtx 970.Tako,ako nadjes sa recimo 2KW obavezno pronadji nacin da uzmes.
Ja sad ipak naručih ThermalTake Toughpower 750W, polumodularno, 80+ zlatno, (87-92% efikasnosti @ 20-100% opterećenja). Samo 100€ u WW. http://goo.gl/KQ5Mqp Garancija 5 godina - dovoljno.
Jbg, brate, morao sam. Spor mi komp zbog nejačkog napajanja...
12k RSD i nije toliko mnogo za takvo napajanje...ja mislim. Ma ćuti, umalo da kupim ono od 24k, al bih se zeznuo, samo tako. Hvala što ste me odgovorili!
Ni ovo mi nije baš neophodno, ali, eto, hteo sam da se `ponovim` malo...
Instalirao sam novo napajanje i moram reći da se oseti razlika u temperaturi vazduha koji izduvava napolje. Dok je kod starog (CM 500W) izduvni vazduh bio topao, kod ovoga je jedva mlak. Inače, staro napajanje mi je bilo Cooler Master RS-500-ACAA-B1 500W, a pre njega je bio Chieftec GPS-400AA-101A 400W. Naravno, radi se o prethodne dve mašine. Ovo Chieftek teško 3 kg :), dok je ovo novo 2 kg...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.