pozz,svima,juce mi crklo napajanje,i sad odem kod coveka da ga proveri sa testerom,naponi su svi OK,nego je greska kod nekog PG,i rekao mi je da cisto sumnja da to moze da se popravi jer je navodono softverski problem.... Sta u stvari znaci skracenica PG?
I meni skoro LC Power nije hteo da pokrene masinu, nosio sam ga kod razoraznih majstora i svi me bledo gledali, kao mora novo, ne isplati se da se popravlja ko zna sta je... itd
Za pocetak zameni 3 kondenzatora koja sluze za paljenje, nalaze se na sredini stampane ploce (uglavnom su 10 ili 16v, 2200uF, i 1000uF), kao sto sam i ja uradio, i probaj onda napajanje.
Takodje kad sam merio napone na granama bili su dobri.
Kod mene su kondenzatori delovali OK, ali eto zamenom napajanje proradilo.
Covece zameni kondenzatore koje sam ti rekao, imas na youtube koliko hoces videa o tome.
Prosto je, a u 99% slucaja kada nece da se ukljuci napajanje je do njih problem, posto upravo i sluze za paljenje, i oni obicno stradaju nakon 4,5 godina... Kod drugara smo moje sredili, i rekao mi je da od 10 napajanja do sad koje je popravljao 9 nije radilo bas zbog tih kondezatora.
Izvadi napajanje, i ako hoce da se upali kada premostis `zelenu` i `crnu` zicu na 20pin/24pin prikljucku za plocu, onda je ispravno, samo ne peglaju dobro kondenzatori i nece da pokrene masinu.
Takodje ga probaj na nekoj starijoj masini, koja ima 20pin za plocu.
:: da,samo sto ovog puta racunar nece nikako da se upali... :: :: :: :: :: :: signalizira da su naponi napajanja postalni stabilni i tada se racunar pali :: ::
Odneto coveku koji se inace bavi sitnom elektronikom,jer ja nisam strucan za te stvari.Hvala na pomoci u svakom slucaju,bar znam sta je u pitanju.
:: Covece zameni kondenzatore koje sam ti rekao, imas na youtube koliko hoces videa o tome :: :: Prosto je, a u 99% slucaja kada nece da se ukljuci napajanje je do njih problem, posto upravo i sluze za paljenje, i oni obicno stradaju nakon 4,5 godina... Kod drugara smo moje sredili, i rekao mi je da od 10 napajanja do sad koje je popravljao 9 nije radilo bas zbog tih kondezatora :: :: Izvadi napajanje, i ako hoce da se upali kada premostis `zelenu` i `crnu` zicu na 20pin/24pin prikljucku za plocu, onda je ispravno, samo ne peglaju dobro kondenzatori i nece da pokrene masinu :: :: Takodje ga probaj na nekoj starijoj masini, koja ima 20pin za plocu :: :: :: da,samo sto ovog puta racunar nece nikako da se upali... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: signalizira da su naponi napajanja postalni stabilni i tada se racunar pali :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.