Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Preporuka za novi (ergonomski) miš
STRANA 1 OD 1
SPAKLIEY Preporuka za novi (ergonomski) miš 11.01.2015. 18:22 T60118

status: user
broj poruka: 239
Pozdrav,
Što stariji, ergonomija i udobnost sve bitnija :)

Trenutno koristim sedmogodišnji Logitech MX518, i ništa mu ne fali, ali bih polako počeo da se spremam za neki zaista ergonomski miš, pa mi preporučite neki za koji znate da odgovara šaci najbollje. Imam sledeće kriterijume:

1) Da je malo veći od MX518, da mi koren šake, tj vene ne bi vukle stalno po podlozi za miša, tj da budu stalno na blagoj visini iznad pogloge
2) Da nije Razer, jer je ta kompanija na mojoj crnoj listi

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrowBgd ... 11.01.2015. 18:31 #578024

broj poruka: 1376
Ja imam MX518 koji korisrim, Coller master Sentinel 2 koji mi stoji a odlican je i Razer Naga i on stoji a do ja.... sta znam jako tesko se navikavam posleovog MX-a. RAT?
http://valid.canardpc.com/7wegij

Julije !!! 11.01.2015. 18:39 #578025

broj poruka: 265
Na mom stolu su od pre nekih mesec ipo dva reponje, stari Genius Ergo 520 koji i evo posle 9 godina i dalje dobro radi iako je nekoliko puta pretrpeo udarce pri kojima mu je obavezno letela gornja ploca ali je uspesno vracana na mesto samo jednim blazim pritiskom i novajlija Logitech PROTEUS CORE G502. Misonja je neverovatno precizan na Razer Goliathus Speed podlozi, za moje potrebe ima i previse tastera i koristim ga bas za cega je i namenjen samo u igrama, jedina mana mu je sto je nesto manji ali to je ustvari moja mana jer imam rucerdu. :-/

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black

MaliAbner Hmmm... ERGONOMIJA... 11.01.2015. 18:47 #578027

broj poruka: 7769
Deluje sasavo ali tebi treba bas ovo:
http://goo.gl/kvHoOO

Citat:
`Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср

milos24 Re: Hmmm... ERGONOMIJA... 11.01.2015. 18:56 #578028

broj poruka: 282
Da li je ovo neko probao?

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

:: Deluje sasavo ali tebi treba bas ovo
:: http://goo.gl/kvHoO
::
:: Citat:
:: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим С
SPAKLIEY :) 11.01.2015. 19:04 #578030

@MaliAbner

Znam za taj, ali ipak ne bih išao na toliki eksperimente. Mislim da bi samo veličina miša tj visina rešila problem.

tortojed Re: Hmmm... ERGONOMIJA... 11.01.2015. 19:24 #578031

broj poruka: 10997
Au, bre! Majkro$oft poceo da stancuje i pegle. Najzad ce sluzbenice moci da budu i dobre domacice - umesto klasicne podloge, prostru sveze osusenu kosulju, gace, jorgansku navlaku...

:: Deluje sasavo ali tebi treba bas ovo
:: http://goo.gl/kvHoO
:: Citat:
:: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим С
imarkovic Re: Preporuka za novi (ergonomski) miš 11.01.2015. 20:20 #578035

broj poruka: 18996
G700 je po meni vrh ergonomije, ako se izuzme Logitech Trackball.

:: Pozdrav
:: Što stariji, ergonomija i udobnost sve bitnija :
:: Trenutno koristim sedmogodišnji Logitech MX518, i ništa mu ne fali, ali bih polako počeo da se spremam za neki zaista ergonomski miš, pa mi preporučite neki za koji znate da odgovara šaci najbollje. Imam sledeće kriterijume
:: 1) Da je malo veći od MX518, da mi koren šake, tj vene ne bi vukle stalno po podlozi za miša, tj da budu stalno na blagoj visini iznad poglog
:: 2) Da nije Razer, jer je ta kompanija na mojoj crnoj listi
:: Hvala
SkyFire Re: Re: Preporuka za novi (ergonomski) miš 11.01.2015. 20:32 #578036

broj poruka: 18472
Pivo, Vino?

:: G700 je po meni vrh ergonomije, ako se izuzme Logitech Trackball
:: :: Pozdrav
:: :: Što stariji, ergonomija i udobnost sve bitnija :
:: ::
:: :: Trenutno koristim sedmogodišnji Logitech MX518, i ništa mu ne fali, ali bih polako počeo da se spremam za neki zaista ergonomski miš, pa mi preporučite neki za koji znate da odgovara šaci najbollje. Imam sledeće kriterijume
:: :: 1) Da je malo veći od MX518, da mi koren šake, tj vene ne bi vukle stalno po podlozi za miša, tj da budu stalno na blagoj visini iznad poglog
:: :: 2) Da nije Razer, jer je ta kompanija na mojoj crnoj listi
:: :: Hvala
MaliAbner Re: :) 11.01.2015. 20:54 #578038

broj poruka: 7769
@SPAKLIEY
Kolega u Badenu koristi takvog kaze da je skenjao lakat na tenisu i da ga ovaj misonja resava svih problema...
Kad malo bolje pogledas ovaj je stvarno takav da ne uvrce kosti podlaktice...
Meni licno je bio malo cudan ali on kaze da se preporodio zato sto radi 10-12 sati intezivno misonjom... cena mu i nije preterana...

@tortojed
Nista strikanje sad nane iz kancelarije mogu da drobe samo i iskljucivo `perem, PEGLAM, pljugam`...

Citat:
`Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср

:: @MaliAbne
:: Znam za taj, ali ipak ne bih išao na toliki eksperimente. Mislim da bi samo veličina miša tj visina rešila problem
Miskonius Re: Preporuka za novi (ergonomski) miš 11.01.2015. 21:11 #578041

broj poruka: 4420
Ajmo ispocetka...
Kolika ti je saka (duzina, sirina)?
Pretpostavljam desnjak?
Koliki ti je budzet?
Za sta pretezno koristis mis?

:: Pozdrav
:: Što stariji, ergonomija i udobnost sve bitnija :
:: Trenutno koristim sedmogodišnji Logitech MX518, i ništa mu ne fali, ali bih polako počeo da se spremam za neki zaista ergonomski miš, pa mi preporučite neki za koji znate da odgovara šaci najbollje. Imam sledeće kriterijume
:: 1) Da je malo veći od MX518, da mi koren šake, tj vene ne bi vukle stalno po podlozi za miša, tj da budu stalno na blagoj visini iznad poglog
:: 2) Da nije Razer, jer je ta kompanija na mojoj crnoj listi
:: Hvala
-ShonE- Re 11.01.2015. 21:57 #578048

broj poruka: 3529
Imam Logitech G700 koji koristim kada se igram, zaista odlican, ali vecinu vremena provodim uz Logitech Performance MX, za mene jos uvek nepobediv po pitanju ergonomije, sve preporuke.
http://www.logitech.com/en-us/product/performance-mouse-mx

AMD FX-8350 + Noctua NH-D14
MSI 990FXA-GD80
Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey
MSI GTX780 Lightning
Dell U2412M + LG D2343 3D
SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SPAKLIEY Nisam merio ali.. 11.01.2015. 22:00 #578049

rekao bih da mi je šaka prosečne veličine s stim što MX518 skroro skroz pokrijem ( dugi prsti :)). Da,za desnu ruku. Opet kažem, voleo bih da je miš malo veći da ne mogua da dođem u situaciju da ga skroz pokrije. Imao sam vrlo kratko Razor Death Adder ne sećam se koja verzija i koliko dpi.

Ali se sećam upravo toga da je bio malo izduženiji i meni prijatniji za rad.

Budžet nisam odredio ali recimo 50, 60Eur?

Pretežno kucanje, i povremeno igranje, ništa vam uobičajne kompjuterske rutine.

Miskonius ... 11.01.2015. 23:40 #578061

Ne znam sta da ti preporucim jer si danasnji misevi uglavnom djubre.
SS Rival je veliki mis, ima opticki senzor ali se guma i boja ljuste sa njega vrlo brzo, nema tegove...
CM Advance 2 je jedan od najvecih takodje ali i njemu farba pocne da se skida posle pola godine,ima tegove, odlican softver. Definitvno najbolja ergonomija!
Mionix Naos 7000 bih tio preporucio da zbudzism nema ga kod nas ali je definitvno najbolji mis za one koji imaju velike sake a vole ergonomiju.
Mionix sad radi kickstarter kampanju, baci pogled.
Ovo ti se uklapa u budzet a dobices fantasticnog misa (Naos 7000+ senzori za heart bit, puls etc)
http://is.gd/nnQODZ
SPAKLIEY Aha.. 12.01.2015. 00:10 #578069

Sad mi je već jasnije, taj prostor za mali prst je nešto što mi zaista treba. To je ta veličina tj širina koju tražim. Pokušaću da nađem neki takav miš tipa ovaj CM Advanced II.

Julije Re: ... 12.01.2015. 07:00 #578076

broj poruka: 265
+1, misonja izgleda i vise nego dobro i posto su ga pravili svedjani mora biti dobar e sad to sto se treba cimati da bi se doslo do njega :-(

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black

:: Ne znam sta da ti preporucim jer si danasnji misevi uglavnom djubre
:: SS Rival je veliki mis, ima opticki senzor ali se guma i boja ljuste sa njega vrlo brzo, nema tegove..
:: CM Advance 2 je jedan od najvecih takodje ali i njemu farba pocne da se skida posle pola godine,ima tegove, odlican softver. Definitvno najbolja ergonomija
:: Mionix Naos 7000 bih tio preporucio da zbudzism nema ga kod nas ali je definitvno najbolji mis za one koji imaju velike sake a vole ergonomiju
:: Mionix sad radi kickstarter kampanju, baci pogled
:: Ovo ti se uklapa u budzet a dobices fantasticnog misa (Naos 7000+ senzori za heart bit, puls etc
:: http://is.gd/nnQOD
Bobi4ever Koliko €? 12.01.2015. 08:35 #578078

broj poruka: 4875

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Kutalion logitech all the way 12.01.2015. 08:58 #578079

broj poruka: 2480
Meni G500 super odradjuje posao za vel`ku shapu.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Miskonius Re: Aha.. 12.01.2015. 15:12 #578144

Pa od Advance 2 tesko da ces da nadjes bolji osim Naosa 7000, ako cemo da gledamo tu ergonomiju...
Premda ga Naos sisa i u drugim kategiorijama.

:: Sad mi je već jasnije, taj prostor za mali prst je nešto što mi zaista treba. To je ta veličina tj širina koju tražim. Pokušaću da nađem neki takav miš tipa ovaj CM Advanced II
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs