Dva komada su kolegi pukla, i to bukvalno, sa dimom i pristojnim bum! Prvo jedno, posle par sati rada, a zatim i drugo posle zamene i pola sata rada. Napajanja su rhino 420w. Ima li neko ideju šta bi moglo biti? Grafička (nije mi rekao koja) koristi dodatno šestopinsko sa napajanja.
Moglo bi biti da treba da kupi neko normalno napajanje, a ne taj krš koji ima deklarisanih 420W ali Peak power, a i za to im ne verujem. :: :: Napajanja su rhino 420w. Ima li neko ideju šta bi moglo biti?
Misljenja sam da napajanja koja nemaju 6 pinske prikljucke a samim tim nisu predvidjena da se koriste sa karticama koje ih imaju ni ne treba da se koriste uz graficke koje zahtevaju dodatno napajanje.
`Neka graficka, nije rekao koja` Kad ono ATI HD3870
Neka kupi neko napajanje drugog proizvodjaca, i neka bude neko krsteno. LC 600H, kao sto rece D. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
Mislis da je LC420H-8 (12) bolji? Rhino je testiran i ima 15-tak W pravih vise od navedenog LC-a. Tako je i cenovno pozicioniran. Optimisti koji stavi kartu od 120-150W potrosnje ili pomenutu HD3870 (sama karta vuce 200W u full load.!!) na napajanje od 14-15eur nisu sve ovce na broju. Sama karta trosi 200W na 12V sto nijedno od napajanja u toj klasi nece izdrzati. Inace (420W jeste peak power max) je u svakom pogledu u klasi sa LC420H koji je 1-2e u proseku skuplje. Pretpostavljam da su neki frontieri, ms industriali itd.. bolji? naravno da nisu (posebno frontier 550 sa 6pincem koji pukne kao vatromet na 160-170W real load) uvek bilo koliko para toliko muzike.. Inace bio sam prisutan kada je par primeraka rhino-a nasumicno testirano radi provere (trazeno-isporuceno). Rhino je malo pismenija alternativa klot frket kinezima i alternativa jeftinom lc420H i nista vise od toga nije ni namenjen da radi. Mislim da je bezvezno trosenje reci o kvalitetu/snazi jeftinih napajanja. Vec treba objasniti coveku da se to ne radi (misleci na grejalice 200w na jeftinom napajanju) i ako zeli da stavi jaceg potrosaca treba da izdvoji 40-50e za nesto pismenije ne da ide sa 15e psu :)
Ja sam ga uzeo kao paralelu navedenom Rhino-u jer su u klasi cenom a LC izdizu kao B brend iz mase kineza, porediti LC600H sa LC420H/Rhino 420 je nebo i zemlja. inace slazem se za minimum (30-40e) klase kao donju granicu ``pismenog`` napajanja tj LC600H-12 (370W zbirno max. isporucivih) za narod. Teralo je to napajanje i rig sa 2x 6950 za ltc mining mesecima, slazem se da je solidno, ali mu skripta vremenom dosla grave :(
Dexter ti je sve objasnio. Navedeno LC power napajanje sljaka u mom kompu oko tri godine, od kojih je dve godine radilo 24/7 zbog mininga i vuklo Athlon x4 955BE @3,7 ghz i Asus 7950... Inace, pazario sam jos 4 takva napajanja zbog rudarenja. Kada sam prestao u maju, uredno sam ih prodao, kupci vise nego zadovoljni.
treba da se gleda da se uzme PSU sa 80%+ sertifikatom i da se pogledaju amperaze i ne moze da se omane, isto tako moze a se proracuna na onom sajtu koliko konfiguracija trosi pa da se to uzme kao referenca koje napajanje uzeti. Primera radi meni konfiguracija trosi od oko 400-450w dakle napajanje od 600w je potrebno sa deklaracijom 80%, u principu moze i od 500 ali ako moze da isporuci 450w, a takva su retka i skupa!
80+ takva kostaju 100e Coveku cela masina kosta 200e sa sve monitorom a on ce da daje za napajanje i sertifikat 100e... Moj chiftek je 650w oko 8k placen, nema 80+ sertifikat pa tera masinu, ne cuje se, niti se znoji.
Treba uvek imati lufta apsolutno se slazem, ali neko bas voli da pretera na napajanju totalno nepotrebno.
Ili mu ostane viška, pa gutne 730W 92+ Gold napajanje u miniITX jer mu žao da ga proda, a nabavio ga baš jeftino
Nema veze, bitno da je tiho, hladno i stabilno. - i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
:: Treba uvek imati lufta apsolutno se slazem, ali neko bas voli da pretera na napajanju totalno nepotrebno
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.