Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LC POWER 550W - izgleda otislo!
STRANA 1 OD 1
Plamen LC POWER 550W - izgleda otislo! 26.12.2014. 17:49 T59972

status: user
broj poruka: 2836
Imam LC Power napajanje 550W GP2. Masina na kojoj je radilo je stara oko 4,5godina, Intel C2D E7xx, 2GB rama, ploca Gigabyte P43, nvidia 9600GT, hdd 320gb, dvd-rw...

Naime racunar zadnjih 3,4 meseca povremeno nece da se upali. Otvarao sam ga, nema zadulih kondenzatora, ispitivao voltaze na granama OK su, takodje kad stavim to napajanje na drugi racunar (ali povezem za CPU i plocu (nije 24-pin nego 20pin), bez ostalih komponenti posto ima integrisanu grafiku) napajanje se pali i radi bez problema. Znaci nisam ga testirao na nekoj masini pod opterecenjem.

Takodje moja masina sa nekim kineskim napajanje od 300W radi,tj pali se ploca, vrte ventilatori(nisam probao sa grafikom posto nemam na tom napajanju prikljucak za nju)

Takodje sam pokusavao da pokrenem racunar i bez HDD-a, grafike, znaci cisto cpu i ploca sa LC power, i nece.

Vadio sam bateriju za bios, pokusavao da pokrenem preko pinova i nece! Zadnji put kad se to desilo, ostavio sam racunar preko noci, i nekim cudom je bio proradio i radio tako mesec dana bez problema.

Pre toga je bio povezan i UPS na racunar, koji se cudno ponasao zadnjih par meseci, naime u toku noci pocne da pisti sam od sebe, tj prebaci napajanje sa baterije, i posle toga naravno racunar nije hteo da se upali i desavala se ista situacija.

Pitanje za vas je, sta da radim sa ovim napajanjem? Da li je do njega (mada mislim da jeste cim racunar pali sa drugim napajanjem) ? Ali nije mi jasno kako isto to moje napajanje radi na drugom racunaru. Da li ipak da ga testiram na nekoj masini pod opterecenjem (mada trenutno nemam gde) ?

Da li ima neki provereni forumas koji moze da mi ispita napajanje mozda? Ipak cudno mi je da je do njega, ova masina ne vuce ni 150W, a da ne pricam o tome sto je bilo slabo optereceno.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count LC POWER 550W - izgleda otislo! 27.12.2014. 10:04 #576285

broj poruka: 1352
Najbolja proba je to što si već uradio. Neke ploče su osetljivije na varijacije napona a boljka sa kondenzatorima ne mora da se baš vidi golim okom. Viđam sve više tih LC-a mrtvih čim su starija od 3 godine. Menjaj ti to pre nego što još nešto rikne. Neki polovni Chieftek od 400w je ionako jači i bolji nego taj LC od 550. Evo, do sada sam imao Chiefteka od 400w, star jedno 7 godina i terao mašinu sa 3 puta većom potrošnjom od te tvoje. Ima ih za soma ipo koliko hoćeš.

Plamen Re: LC POWER 550W - izgleda otislo! 27.12.2014. 12:59 #576295

broj poruka: 2836
Cale je uzeo na svoju ruku neki Intex 500w (vrv teska tuga) i masina radina bez problema. Msm da je platio oko 1700din.

Znaci ipak je bio problem u napajanju. Ovo kinesko s*** se cuje kao avion.

Hvala u svakom slucaju.

AKo postoji neki forumas koji ima vremena i zelju da mi pogleda i testira napajanje nek se javi.

:: Najbolja proba je to što si već uradio. Neke ploče su osetljivije na varijacije napona a boljka sa kondenzatorima ne mora da se baš vidi golim okom. Viđam sve više tih LC-a mrtvih čim su starija od 3 godine. Menjaj ti to pre nego što još nešto rikne. Neki polovni Chieftek od 400w je ionako jači i bolji nego taj LC od 550. Evo, do sada sam imao Chiefteka od 400w, star jedno 7 godina i terao mašinu sa 3 puta većom potrošnjom od te tvoje. Ima ih za soma ipo koliko hoćeš.
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs