Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
BaKterija, pitanje vezano za istu.
STRANA 1 OD 1
SkyFire BaKterija, pitanje vezano za istu. 16.12.2014. 16:43 T59886

status: user
broj poruka: 18472
Kada bateriju stavim na punjac i sacekam odredjeno vreme da se napuni i kada zavrsi punjenje indikator pokazuje da je baterija puna i svetli zeleno ali kada izvadim iz uticnice i ponovo ubacim opet pokazuje da baterija nije puna tj indikator pokazuje crveno i opet puni jedno izvesno vreme.

Takodje se desi da bateriju koja je skroz prazna napuni za nekih 15 min za vreme koje je realno neophodno par sati.

Da li je baterija crkla ili me zeza punjac? Problem je sto sam nesto slicno doziveo i sa drugom baterijom. Indikator je pokazao da je baterija puna ali nakon koriscenja ispraznila se posle 20 min. Kasnije kada sam je drugi put napunio trajala je 3 dana. Ne kapiram sta se desava.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pastirko Iz iskustva: 16.12.2014. 17:08 #575161

broj poruka: 242

Isto mi se desavalo , napuni veoma brzo bateriju, kad okrenem mesta baterijama on nastavi da puni. Mada baterije su uspevale i po 100 slika vise na fotoaparatu da odrade.
Meni su na kraju crkle baterije :D i to je bio neki zivotni vek od oko 30-50 punjenja istih.
SkyFire ... 16.12.2014. 17:22 #575165

Tako sam i mislio. A realno baterije i nisu bas tako sveze. Dosta dugo me i sluze.
Znaci vreme je za promenu :)

Pisko Capacity 16.12.2014. 19:44 #575179

broj poruka: 6645
Opao im je kapacitet. Indikator meri napon. Kad je pun kapacitet - da bi se napunile, treba im više vremena/struje da bi dostigle napon koji isključuje punjenje, zato, duže i traju i kasnije im struja samopražnjenja skine napon sa `pune` na `prazne-poluprazne`. Kad kapacitet opadne, `brzo` se napune, a još brže isprazne, plus, struja samopražnjenja skoro odmah dovodi do dovoljnog pada nazivnog napona da bi ih punjač ponovo smatrao praznim. Ovim upadaju u začarani krug koji im vreme trajanja skenja začas, tj. proces propadanja (kad se stalno pune) je progresivan.
U teoriji a manje u praksi, pomoglo bi kalibrisanje tog napona - i to rade neki programi na android platformi. Limit kod toga je - kada ih uređaj koji ih koristi, smatra praznim, ili kada stvarno ne može da radi na nekom naponu iako bi baterije mogle da daju struju relativno dugo - uređaj odbija da radi i isključuje se jer je tako kalibrisan ili mu stvarno elektronika ne radi ispod nekog napona. Poznata boljka kod nekih Canon serija npr, ali i gomile drugih uređaja. To dovodi do polu-lažnih prijava praznih a u stvari polupunih baterija i besomučnih ciklusa puni-prazni koji ih skenjaju.
Za AAA, i slične, zemaj Sanyo Eneloop.

Budale računaju na sreću.

SkyFire ... 16.12.2014. 20:35 #575186

Vidis u tom pravcu uopste nisam razmisljao mada baterije su verovatno na izdisaju tako da cu morati uzeti nove.

duqp e koje baterije ja da kupim 16.12.2014. 21:11 #575189

broj poruka: 3466

trebaju mi valjda i one tanje i one malo deblje (za bezicni mis i tastaturu i daljinski)
Ne mora neka haj klas, moze i nesto iz maksija ili neke tako za prvu pomoc, a kasnije bi uzeo neke eneloop ili sanyo valjda se tako zovu jbg
Pisko Pa uzmi odmah eneloop 18.12.2014. 02:57 #575349

broj poruka: 6645
Pošto isto koštaju kao i druge koje imalo valjaju, ili je razlika mizerna, a od mnogih su i jeftinije. Sve mnogo jeftinije od njih, stvarno ne vrede ničemu.

Budale računaju na sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs