Ajd da probam i ovde, mada sam već postavio na Benchu i ES-u, ali za sad bez rezultata. Samo ću kopirati sa ES-a, da ne pišem sve ponovo. Dakle:
Imam miš A4Tech Bloody V7 i Windows 7 SP1 instaliran na SSD. Imam običaj da ne isključujem sasvim kompjuter, već ga stavljam u Sleep. Windows zajedno sa svim programima mi se iz Sleep-a budi za 5 sekundi, a miš postaje aktivan (upali se LED i mogu pomerati pointer po Desktopu) tačno 23 sekunde nakon toga. Da naglasim da se to ne događa prilikom Starta ili Restarta Windowsa, tad se miš upali odmah nakon tastature. To se takođe ne dešava u Windows 8.1 i u Win 10. Miš u Win 7 kasni bez obzira da li sam instalirao Bloody 5 softver za miša ili ne. Miš ima u sebi memoriju u koju se spremaju sva podešavanja pomoću programa Bloody 5. Kašnjenja takođe nema sa starim mišom koji je takođe A4Tech (X7).
Molim vas da mi pomognete u rešavanju ove misterije oko kašnjenja aktiviranja miša u Win 7 nakon povratka iz Sleep-a!
Klikni na start dugme i u liniji ukucaj edit power. Klikni gore na edit power plan. Na novo-otovorenom prozoru idi na Change advanced power settings. Na jos novijem prozoru idi na USB settings, klikni na plus, kao i na USB selective suspend settings. Taj settings stavi na disabled.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Bravo ovo moze da mu pomogne tako sto nece ugasiti glodara :)
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
:: Pokusaj ovo :: :: Klikni na start dugme i u liniji ukucaj edit power. Klikni gore na edit power plan. Na novo-otovorenom prozoru idi na Change advanced power settings. Na jos novijem prozoru idi na USB settings, klikni na plus, kao i na USB selective suspend settings. Taj settings stavi na disabled :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
@obradmi Instalirao poslednji ACPI drajver, ali mi je on gasio računar tačno u 28 sekundi nakon paljenja - kad bi miš trebalo da se upali.
@ICEsd Support USB Legacy......Enabled - bez rezultata
@neXus2000 USB selective suspend settings...... Disabled - bez rezultata
Ali sam ipak - KAO - rešio problem tako što sam miša utakao u USB 3.0 port - i proradio je. Odmah se upali nakon klika za buđenje iz Sleep-a.
Nešto je kod mene pogrešno konfigurisano oko USB 2 portova, da li u BIOS-u, da li u Win-u, nemam pojma. Ostaviću ga za sada tako, pa kad budem imao više volje i vremena, možda se opet pozabavim tim problemom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.