Da li postoji mogucnost da se pomocu rutera nakacim na AP, i da u isto vreme preko tog rutera imam wifi u kuci?
Vidim da imaju jos neke modove : Client Bridged mode, Repeater, Repeater bridge, Ad-Hoc mode, ali nisam siguran da li je neki od tih modova ono sto meni treba.
A ako jeste moguce da li je to obican adsl ruter ili ap ruter, i koji biste mi preporucili?
Naisao sam na tekst:
`Repeater mode – je režim u kome dodatni ruter preuzima signal sa internet rutera i pojačava mu signal tako što ga prosleđuje dalje. Uloga repeatera je da odradi redistribuciju WiFi mreže dalje, tj da pojača pokrivanje postojećom WiFi mrežom. Ovaj scenario se primenjuje u situacijama kada vam internet ruter ne „baca“ dovoljno daleko mrežu po objektu.`
Da li to znaci da meni treba obican wifi ruter (tipa tp-link 720N) koji podrzava repeater mode? U njegovom interfejsu se nakacim na zeljini AP, i dalje on pojacava taj signal, tj imam wifi u kuci?
Naravno da moze, iz lan-a rutera bocnes u AP, a moze i putem wireless-a, imas sve na netu.. PS jesi uspeo da posaljes porukicu na mac..? :)
:: Da li postoji mogucnost da se pomocu rutera nakacim na AP, i da u isto vreme preko tog rutera imam wifi u kuci :: :: Vidim da imaju jos neke modove : Client Bridged mode, Repeater, Repeater bridge, Ad-Hoc mode, ali nisam siguran da li je neki od tih modova ono sto meni treba :: :: A ako jeste moguce da li je to obican adsl ruter ili ap ruter, i koji biste mi preporucili :: :: Naisao sam na tekst :: :: `Repeater mode – je režim u kome dodatni ruter preuzima signal sa internet rutera i pojačava mu signal tako što ga prosleđuje dalje. Uloga repeatera je da odradi redistribuciju WiFi mreže dalje, tj da pojača pokrivanje postojećom WiFi mrežom. Ovaj scenario se primenjuje u situacijama kada vam internet ruter ne „baca“ dovoljno daleko mrežu po objektu. :: :: Da li to znaci da meni treba obican wifi ruter (tipa tp-link 720N) koji podrzava repeater mode? U njegovom interfejsu se nakacim na zeljini AP, i dalje on pojacava taj signal, tj imam wifi u kuci?
Stari dobri linux, kao bazna stanica i wifi u proseku ce ti biti `prepolovljen`, kad pustis hotspot. Sto meni i ne igra neku bitnu ulogu, s obzirom da ga retko koristim, a i heavy downloader sam
Da li radi savrseno, manje vise. Vremenske prilike/neprilke su cudo kad je wifi u pitanju. A i uvek su tu u steci, jos po neka usko pojasna antena, ako sestre antene krenu da budale...
p.s.
ceka se VmarAppleTrendica da te prosvetli sa `magicnim` flesh-ovanjem routera :)
Imam ovaj bezicni adapter, ali trenutno mi ne igra nikakvu ulogu. Nisam bas ukapirao kako bi mi ta kombinacija resila problem.
Posto wifi hvatam samo iz dnevne sobe, a u ostale 2 sobe gde imam laptopove ne hvatam, mislio sam da postavim jedan wifi ruter koji ce da hvata taj signal u dnevnoj i dalje da prosledi preko wifi-a na laptop.
:: Iz nekog mog iskustva, te repeter/bridge varijante nikad nisu radile kako treba :: :: onaj rad ode se u niwniw i zamole gospoda da uzmes ruter na probu, pa ako ne sluzi svrsi, vrne :: :: Ono sto sam ja sebi odradio je sledece :: :: http://bit.ly/1jg62I :: :: 2 x http://bit.ly/1f5biY :: :: http://bit.ly/1tkdph :: :: http://bit.ly/1oEppJB, za spoljni prijem, ako ti uopste treba (lomi beton, samo tako : :: :: Stari dobri linux, kao bazna stanica i wifi u proseku ce ti biti `prepolovljen`, kad pustis hotspot. Sto meni i ne igra neku bitnu ulogu, s obzirom da ga retko koristim, a i heavy downloader sa :: :: Da li radi savrseno, manje vise. Vremenske prilike/neprilke su cudo kad je wifi u pitanju. A i uvek su tu u steci, jos po neka usko pojasna antena, ako sestre antene krenu da budale.. :: :: p.s :: :: ceka se VmarAppleTrendica da te prosvetli sa `magicnim` flesh-ovanjem routera :)
To sto ti hoces, lepo zvuci, ali u praksi slabo radi. Dizanje npr. wata-ze rutera ti nista nece pomoci, kacio sam i 2w varinate i ne rade ni za qurac. Jednostavno prijem im je ocajan.
Najjeftinija prica je da uzmes jos jedan 722n adapter i ubodes ga na drugi usb i napravis hotspot. Podrazumeva, bar jedan uvek upaljen racunar, sto u danasnje vreme sa APU procesorima i nije tako nemoguce napakovati.
A ako je neko imao kredibilnog iskustva sa repeter/bridge varijantama neka ga podeli sa ostatkom sirotinje, sem ako imaju `kompleks vise vrednosti` :)...
Za ovaj tp-link pise da ima WDS wireless bridge mode (a za jedan Tendin ruter `Universal Repeater`), da li je to sto mi treba ili mora iskljucivo da pise da podrzava `Repeater mode` ?
Takodje sam video da moze da se flesuje firmware i da podrzi repeater mode
Sa 740N, ali samo ako ti je mreza slobodna. WDS ne radi dobro sa WPA2. Ako ti je mreza zakljucana, onda moras da mu ubacis DD-WRT, ali i tada enkripcija mora da ti bude TKIP a ne AES ili Auto.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Da li mogu da iskoristim za probu SBB-ov Tp link 740N? Tj da li cu moci da ga flesujem, i da kasnije ponovo radi na sbb-u (eventualno da vratim prethodni firmware), ili je on zakljucan sbb-ovim parametrima?
Mozes. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Da li mogu da iskoristim za probu SBB-ov Tp link 740N? Tj da li cu moci da ga flesujem, i da kasnije ponovo radi na sbb-u (eventualno da vratim prethodni firmware), ili je on zakljucan sbb-ovim parametrima?
Ako nije problem, da napišeš o kom se modelu rutera radi..?
Dobro radi tplink 841ND kao AP, njega bih i preporučio. Ali, u praksi se generalno najbolje pokazao sistem `boc` lan kabl iz Wifi rutera u AP, pa onda AP da emituje wifi.. iz prve rečenice, tebe sam shvatio da hoćeš wifi iz rutera i takođe iz AP-a, što na ovaj način postižeš..
:: Nisam se lepo izrazio, ne pomocu klasicnog rutera nego wifi rutera, znaci bez upotrebe lan-a :: :: Koliko sam shvatio moze bilo koji sa repeater modom :: :: Nisam uspeo...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.