znaci imam problem sa voltazom procesora.u biosu sam postavio voltazu na 1,4v a cpu-z mi cita da ona varira od 1,376 do 1,392.ocovao sam cpu sa 2gh na 2,7 znaci fsb 270.na fsb-u 275 mi se pojavljuje plavi ekran za koji verujem da je zbog napona koji varira.kako da stabilisem napon?
Za voltazu koristi Everest.Varijacija izmedju biosa i normalnih vrednosti u windowsu uvek postoji u granicama dozvoljenog.Oscilacije su minimalne,tu nema sta da te brine.P.S.Stigla je igra,baci mi na mail punu adresu!!! :: :: :: napajanje je znaci codegenovo od 400w
ovo mi je max sto sam uspeo sa +0,15v http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=249766 ali sistem naravno nije bio stabilan.mozda sam mogao jos malo ali nisam hteo da rizikujem.zato je na 2,7ghz prosao nekih pola sata everest system stability test a temperatura nije presla 43 stepena sa box coolerom.
Brate pa ti si car.To je Extremno sto si dobio i jos box cooler i napajanje standard iz kucista.Za overclockovanje ti je potrebno minimalno napajanje od 500-600 w ali pravih u tvom slucaju i neki drugi Cooler za CPU tako da su ti ti rezultati i vise nego dobri.Nemoj se dalje zezati,sve preko je rizicno.Sa 2.7 Ghz treba da pevas.Pozz.
:: ovo mi je max sto sam uspeo sa +0,15v http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=24976 :: ali sistem naravno nije bio stabilan.mozda sam mogao jos malo ali nisam hteo da rizikujem.zato je na 2,7ghz prosao nekih pola sata everest system stability test a temperatura nije presla 43 stepena sa box coolerom.
Samo jedan mali primer: c2d 6400 na 3.8GHz (na oko 1.5V), 8800GTS maksimalno klokovana 690/1040, 2x1GB, vodeno hladjenje, gomila ventilatora, gomila neonki, 2x160GB raid, 2xDVD-RW, optereceno 3dmarkom zajedno sa monitorom tft 20` i potrosnja nije prelazila nekih 380-390W mereno preko software-a koji dolazi sa UPS-om APC 650 koji je inace deklarisan da moze da izdrzi maksimalno 400W. Uvek je bolje imati jace napajanje ali ljudi cesto preteruju sa preporukama potrebne jacine napajanja za neku konfiguraciju. Tesko da ce se dogoditi situacija da ce istovremeno raditi i svi opticki uredjaji i svi hdd-ovi i da ce cpu raditi maksimalno i grafika i sve ostalo u kucistu.
:: Brate pa ti si car.To je Extremno sto si dobio i jos box cooler i napajanje standard iz kucista.Za overclockovanje ti je potrebno minimalno napajanje od 500-600 w ali pravih u tvom slucaju i neki drugi Cooler za CPU tako da su ti ti rezultati i vise nego dobri.Nemoj se dalje zezati,sve preko je rizicno.Sa 2.7 Ghz treba da pevas.Pozz :: :: :: ovo mi je max sto sam uspeo sa +0,15v http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=24976 :: :: ali sistem naravno nije bio stabilan.mozda sam mogao jos malo ali nisam hteo da rizikujem.zato je na 2,7ghz prosao nekih pola sata everest system stability test a temperatura nije presla 43 stepena sa box coolerom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.