Pozdrav, hteo bih da pokusam da u klasicno atx midi kuciste na mesto dvd drajva nekako `ubudzim` slim dvd drajv izvadjen iz laptopa. Drajv je inace bez ikakve prednje maske. E, sad, ne znam da li je to bas izvodljivo bez icega, pa me zanima da li postoji neka vrsta `rack-a` ili adaptera, ili vec neceg treceg sto bi mi pomoglo u realizaciji ovog `zahvata`:) Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj vrsti pomoci, predloga, sugestiji ili linka gde mogu kupiti potrebno parce hardvera za ovu moju ludoriju:) Pozz:)) P.S. E. da, sto se tice kablova/povezivanja slim drajva iz laptopa, tu problematiku sam resio, znaci, zanima me bukvalno samo fiksiranje optike u kuciste. Znaci da front panel na kucistu ima normalnu i funkcionalnu masku kao da je obican drajv u njemu. Nadam se da sam bio dovoljno jasan:) P.S.S. Evo da bih bio jos jasniji, dodacu i jednu sliku/link, mada mi i dalje nije bas najjasnija funkcionalnost `prednjine` ovakvog bracketa. Gde je tu dugme za izbacivanje diska??:)) Ako skinem parce lima sa bracketa, drajv mi opet ostaje fakticki go i bez maske...? Da li nesto slicno ima da se kupi kod nas i gde? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817994088&Tpk=slim%20dvd%20to%205.25&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=6146846&SID=1ah41w61a8ee0
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Pozdrav :: hteo bih da pokusam da u klasicno atx midi kuciste na mesto dvd drajva nekako `ubudzim` slim dvd drajv izvadjen iz laptopa. Drajv je inace bez ikakve prednje maske. E, sad, ne znam da li je to bas izvodljivo bez icega, pa me zanima da li postoji neka vrsta `rack-a` ili adaptera, ili vec neceg treceg sto bi mi pomoglo u realizaciji ovog `zahvata`: :: Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj vrsti pomoci, predloga, sugestiji ili linka gde mogu kupiti potrebno parce hardvera za ovu moju ludoriju:) :: Pozz:) :: P.S. E. da, sto se tice kablova/povezivanja slim drajva iz laptopa, tu problematiku sam resio, znaci, zanima me bukvalno samo fiksiranje optike u kuciste. Znaci da front panel na kucistu ima normalnu i funkcionalnu masku kao da je obican drajv u njemu. Nadam se da sam bio dovoljno jasan: :: P.S.S. Evo da bih bio jos jasniji, dodacu i jednu sliku/link, mada mi i dalje nije bas najjasnija funkcionalnost `prednjine` ovakvog bracketa. Gde je tu dugme za izbacivanje diska??:)) Ako skinem parce lima sa bracketa, drajv mi opet ostaje fakticki go i bez maske...? Da li nesto slicno ima da se kupi kod nas i gde :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817994088&Tpk=slim%20dvd%20to%205.25&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=6146846&SID=1ah41w61a8ee ::
Ovaj bracket ima otvor dimenzija standardne prednje maske
06.08.2014. 10:28
status: user broj poruka: 9420
Koja se isporucuje uz retail slim DVDRW. Lako je mozes naci, obicna `pravougaona` Ako bas hoces da se zezas, mozes nosace da napravis sam a napred iseci masku od 5.25` otvora po dimenziji maske koju nadjes. Uz malo cimanja, pronacices upravo takvu univerzalnu, pravougaonu masku, pa po njoj izrezi otvor. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Brate, imas picana na svakom koraku. Vole da budze, tjuniraju... Znas onaj vecni trip, pogotvo muzicara, svi imaju zarku zelju da ugrade komp u kuciste od starog radio aparata... I svi misle kako je to `kul i originalna ideja, samo njima pala na pamet...`
`Ladno ne verujem sta citam:) Obratim se ljudima na forumu za pomoc, a oni prosipaju svoju `pamet`... Pa zar vi stvarno mislite da ja ne znam sta je bolje, lepse... Naravno, ali to znam za sebe. Sto je dobro za mene, ne mora biti dobro i za druge... Ocigledno rec entuzijazam polako izumire... A ljudi postaju roboti koji funkcionisu samo prema unapred predvidjenom programu. Ili se i ovde oseca smrad Fejsa...? I OK, mislio sam da ne moram bas da idem u `sitna crevca` i detaljisem, vec sam bio maksimalno konkretan oko `problematike`. Kao prvo, umesto obicnog DVD drajva u kuciste ubacujem BluRay rezac, i ako se neko pita sta ce mi i to, ne pada mi na pamet da napisem ni jednu jedinu rec o tome. Mozda su nekome CD/DVD mediji izumrli jer nemaju kolekciju kao ja, od vise stotina CDova koje sam marljivo sakupljao i rezao jos u vremenu kad vecina `pametnih glavica` prisutnih ovde nije ni znalo sta znaci rec optika. Toliko, da ne duzim... Ko je razumeo, shvatice, a ko ne....i ne mora... Zahvalnost ide onima koji su pokusali da mi pomognu na neki nacin, a admini bez problema mogu da zatvore ovu temu. Pozdrav.
Vidi se da si nov. Obrati se i drugi put za pomoc, bez ustrucavanja. Uzivaj. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ako je tako, moraces iskopati neku, ne mora od istog modela, dosta njih se uklapa. Posle lepo iseces gornji rub od zastitne maske za drajv na kucistu i ovaj fiksiras unutra kako znas i umes. Moze se to lepo odraditi sa par srafica i dva L profila. Treba ti busilica i bonsek, pa udri.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Tako je, poradio sam u medjuvremenu i na tome, nadam se da ce maskica koju sam `narucio` odgovarati. A ostatak planiram da eventualno iskombinujem i napravim bracket od starog, neispravnog DVD drajva...hehe, ovo cak i meni na momente deluje sasavo:) But I love it:)
Eto, odlicno si se setio za brecket od nekog starog drajva. To ce izgledati skroz ok. Samo, ako jos nisi narucio maskicu za drajvic, gledaj da je ravna, pa da ti se lepo upase, jer imas i onih zakrivljenih sa donje strane ( u zavisnosti od konstrukcije kucista laptopa ), pa nece izgledati bas ok.
Kao sto rekoh, unutra ces ga lako pricvrstiti. Malo ce biti ebe oko merenja, ali polako i nece biti problema.
Posle, ako se setis, posle intervencije prikaci neku slicicu, cisto da vidimo kako je ispalo.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ako si resio povezivanje, ako ti samo treba resenje za montazu na 5.25, ja bih to ovako, prvo bih nasao neko parce aluminijuma cija bi debljina odgovarala, isekao i savio tako da se uglavi u kuciste i fino zasrafi. Zatim bih napravio na sredini prorez koji odgovara tom rezacu, a rezac fiksirao nekim metalnim ugaonim (90 stepeni) plocicama, uz pomoc srafova. Sad, malo posla i kreativnosti i promeravanja ce morati, ali zavrsava posao umesto adaptera sa slike kog neces kod nas naci, i ako se potrudis, moze da bude jako dobro uradjeno. Mislim moze da se iskoristi i maskica od kucista, ali imas samo jedan pokusaj:)
:: Pozdrav :: hteo bih da pokusam da u klasicno atx midi kuciste na mesto dvd drajva nekako `ubudzim` slim dvd drajv izvadjen iz laptopa. Drajv je inace bez ikakve prednje maske. E, sad, ne znam da li je to bas izvodljivo bez icega, pa me zanima da li postoji neka vrsta `rack-a` ili adaptera, ili vec neceg treceg sto bi mi pomoglo u realizaciji ovog `zahvata`: :: Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj vrsti pomoci, predloga, sugestiji ili linka gde mogu kupiti potrebno parce hardvera za ovu moju ludoriju:) :: Pozz:) :: P.S. E. da, sto se tice kablova/povezivanja slim drajva iz laptopa, tu problematiku sam resio, znaci, zanima me bukvalno samo fiksiranje optike u kuciste. Znaci da front panel na kucistu ima normalnu i funkcionalnu masku kao da je obican drajv u njemu. Nadam se da sam bio dovoljno jasan: :: P.S.S. Evo da bih bio jos jasniji, dodacu i jednu sliku/link, mada mi i dalje nije bas najjasnija funkcionalnost `prednjine` ovakvog bracketa. Gde je tu dugme za izbacivanje diska??:)) Ako skinem parce lima sa bracketa, drajv mi opet ostaje fakticki go i bez maske...? Da li nesto slicno ima da se kupi kod nas i gde :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817994088&Tpk=slim%20dvd%20to%205.25&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=6146846&SID=1ah41w61a8ee ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.