Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Nista necu samo da se pozalim..
STRANA 1 OD 2  
scientist Nista necu samo da se pozalim.. 02.08.2014. 12:27 T58277

status: user
broj poruka: 488
Pozdrav svima!

Eto imao sam Razar Diamondback, radio dve godine i tri meseca, razvio prekid kabla problem (nosio na reklamaciju nisu mi priznali, internet kaze treba promeniti kabl, nisam jos pokusao)..
Imao sam i Razer Death Adder Left, radio tri godine i tri meseca, razvio doube click problem (zgodno istekla garancija, internet kaze otvoriti i ocistiti, otvorio i ocistio, nije pomoglo)..
I sad sta dalje, ima li neki brend da ce da potraje vise od garancije ili da kupujem sto jeftinije..
Mislio sam nesto u liniji:
logitech g100s
microsoft sidewinder x3
roccat kova+
steelseries kana
naravno ako mislite da se isplati..

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 02.08.2014. 12:47 #558905

broj poruka: 3975
Ja evo imam Diamondback plavi, kupio ga jos na jesen 2008, radi kao sat, ni jedan jedini problem, a veruj mi koriscen je dosta i svasta je pretrpeo.

Drug je imao Deathaddera, nzm kada ga je uzeo ali bilo je isto odavno, takodje je razvio click problem, levi taster je zajebavao, trebalo je malo sile da se klikce, ali rekao bih da je problem bio u tome jer je mis dotrajao, a i on bas ne vodi racuna i higijeni na stolu i radnoj okolini, o prasini i svemu ( tipa cepa neku hranu, umaze prste i tako igra, kuca po tastaturi, misu, mislim WTF :D ) ali navikao je tako.

Sto se tice naredne kupovine, ja sam uvek da se uzme nesto za nijansu skuplje i da traje, verovatno novi Deathadder ne planiras, znaci idi na Logitech ili Steelseries Sensei Raw, CM Storm proizvode itd. Tvoja je odluka sta ti se vise svidi. Za jeftinije ne mogu da ti dam savet jer nisam imao iskustva sa njima.

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window
Dell P2414H...

vepromon re 02.08.2014. 12:50 #558906

broj poruka: 522
Evo da ti pomognem.
Moja iskustva sa razerom do sada su cist prosek za puno novca. Imao sam lycosu, mambu, deathadder, 2 para slusalica... sve se neverovatno brzo kvari. Kvalitet prezentacije je im je mozda najbolji na svetu, ali je kvalitet proizvoda daleko ispod proseka za tu cenovniu kategoriju.
E sada, koliko sam do sada mogao da probam:
Microsoft je bolji, ali ne preterano bolji. Steelseries modeli su dosta izdrzljiviji ( time se i hvale), logitech je dobar izbor. Ako ti uleti dobar logitech primerak, trajace ti godinama i raditi kao prvi dan. Gledaj nesto tipa g300s ili g400s ( i varijante bez `s`) odlicni su za te pare. Takodje, obrati paznju na Coolermaster gaming liniju. Tastature su im fenomenalne, a verujem da imaju i miseve slicnog kvaliteta i izdrzljivosti ( nisam miseve licno probao, ali tastaturama i slusalicama nema mane).

Roccat bih zaobisao, misevi im se jako brzo kvare ( te kabl, te tockic, te klik, te drajveri... uzas, a za ostalo ne znam.

Ukratko, gledaj Logitech, steelseries i Cooler master ( ne mora tim redosledom). To je moje dosadasnje iskustvo, a dosta sam do sada imao priliku da koristim.
i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

scientist .. 02.08.2014. 13:01 #558908

pa vec sam cistio death adder-a, na jedan click otkuca dva, a nisam nasao drugo resenje za to. Novog death adder-a bio uzeo bez problema ako biste me ubedili, ekstra je udoban.
Microsoft bio znaci bio malo bolji i malo jeftiniji.
Posto sam levoruk odgovarao bi mi samo g100s od logitech-ovih modela..
ajde pogledacu i Cooler Master i Steelseries malo detaljnije..

pajsgudgud Re: re 02.08.2014. 13:05 #558909

broj poruka: 3741
Hvala bogu da nego koristi mozak...ja sam drzao par komada u ruci...precenjena plastika...
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.

:: Evo da ti pomognem
:: Moja iskustva sa razerom do sada su cist prosek za puno novca. Imao sam lycosu, mambu, deathadder, 2 para slusalica... sve se neverovatno brzo kvari. Kvalitet prezentacije je im je mozda najbolji na svetu, ali je kvalitet proizvoda daleko ispod proseka za tu cenovniu kategoriju
:: E sada, koliko sam do sada mogao da probam
:: Microsoft je bolji, ali ne preterano bolji. Steelseries modeli su dosta izdrzljiviji ( time se i hvale), logitech je dobar izbor. Ako ti uleti dobar logitech primerak, trajace ti godinama i raditi kao prvi dan. Gledaj nesto tipa g300s ili g400s ( i varijante bez `s`) odlicni su za te pare. Takodje, obrati paznju na Coolermaster gaming liniju. Tastature su im fenomenalne, a verujem da imaju i miseve slicnog kvaliteta i izdrzljivosti ( nisam miseve licno probao, ali tastaturama i slusalicama nema mane)
::
:: Roccat bih zaobisao, misevi im se jako brzo kvare ( te kabl, te tockic, te klik, te drajveri... uzas, a za ostalo ne znam
:: Ukratko, gledaj Logitech, steelseries i Cooler master ( ne mora tim redosledom). To je moje dosadasnje iskustvo, a dosta sam do sada imao priliku da koristim
:: ***************************************************************
:: i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
:: MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640G
JE3A mishonja 02.08.2014. 13:58 #558913

broj poruka: 913
Cao druze.
Pazi, imam Logitech MX 518 i samo reci hvale za isti!
Kupio sam ga pre 7 godina novog za oko 40e i dan danas radi bez problema.
Probao sam dosta miseva, raznih proizvodjaca ali mi nijedan nije izgledao i delovao tako kvalitetno i dobro uradjen kao Logitech, a opet imam problem sto su mi shake velike, pa mi je cak i ovaj MX 518 mali za ruku.
Jedina zamerka je sto nije laser, vec opticki ali se to da resiti odgovarajucom podlogom (imam razer aluminijumsku).
Ako zelis, mislim da ti ne bi bilo lose da predjes na Logitech.
Pazi, bio sam se razmisljao da uzmem CORSAIR Vengeance M65 ali mislim da je to previse para za obicnog misha.
Probaj sa Logitech-om, verujem da neces pogresiti.

Pozdrav

CM HAF 932+Seasonic SS-750 W
AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283
GA-990XA-UD3
Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED
Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4
ASUS ATI 7950 3GB DDR5
ASUS Xonar STX
Dell U2412M
Logitech G105+MX518
solaja777 +1 Logitech 02.08.2014. 14:02 #558915

broj poruka: 3277

Imam Logitech G9 star nesto vise od 3 godine, radi bez greske .)
Gare87 ... 02.08.2014. 14:05 #558916

broj poruka: 4699
a4tech x7 laserski :)

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

peterpan Sto se tice miseva 02.08.2014. 14:23 #558918

broj poruka: 786

Logitech je keva, imam i dalje Cordless Desktop EX110 bezzicni komplet mis + tastatura iz 2007 (tada je kostao oko 3.500 RSD) i dan danas radi kao sat. Po tastaturi se svasta prosipalo, ispadala vise puta, doduse redovno sam je cistio i nikakvih problema, mis takodje. Naravno ovaj komplet je odavno zastareo ali svoju svrhu obavlja isto kao i prvog dana. Tako da na osnovu ove studije slucaja svakome bih preporucio brend Logitech :)
imarkovic Re: Nista necu samo da se pozalim.. 02.08.2014. 15:00 #558920

broj poruka: 18996
Mogu samo da ti kazem da se mis ne menja usled prekinutog kabla, ili neispravnog tastera. Razumem da ne moze bas svako to da zna, ali stvarno je jeftino i jednostavno popraviti oba navedena misa. Na svim misevima tasteri imaju deklarisano nekoliko miliona klikova, ili milion, kada se to ostvari, taster se zaprlja, cak i on moze da se rasklopi i ocisti, ali 125din. kosta nov jos bolji od bilo kog tastera na bilo kom misu.. Kabl se sredi lemilicom i termo buzirom, naravno treba alat i preciznost.
Da, i nema to veze sa dotralajoscu, ja jos uvek imam ako se neko seca MX500, koji je izvanredan mis, zamenjeni su mu tasteri, ociscen, i jos radi, aktuelan je bio 2003. godine. Takodje sam imao do skoro Mouse man wheel pobednika po pitanju ergonomije 2000. godine, takodje zamenjeni tasteri i radi kod drugarice.

A sto se tice kupovine misa, dobri su svi ovde navedeni (sem Sidewinder sto se udobnosti tice), moja preporuka ide Logitech-u.

:: Pozdrav svima
:: Eto imao sam Razar Diamondback, radio dve godine i tri meseca, razvio prekid kabla problem (nosio na reklamaciju nisu mi priznali, internet kaze treba promeniti kabl, nisam jos pokusao).
:: Imao sam i Razer Death Adder Left, radio tri godine i tri meseca, razvio doube click problem (zgodno istekla garancija, internet kaze otvoriti i ocistiti, otvorio i ocistio, nije pomoglo).
:: I sad sta dalje, ima li neki brend da ce da potraje vise od garancije ili da kupujem sto jeftinije.
:: Mislio sam nesto u liniji
:: logitech g100
:: microsoft sidewinder x
:: roccat kova
:: steelseries kan
:: naravno ako mislite da se isplati.
:: Hvala unapred!
scientist .. 02.08.2014. 15:16 #558921

Ok pa daj onda da popravim deathaddera. Ovi klikovi su omron-ovi. Gde da kupim te bolje? Termobuzir imaju u Microprincu 0.8/0.4 i 1/0.5 tako da mislim da ce to biti dovoljno samo da ga otvorim da vidim sta treba uraditi..

imarkovic Re: .. 02.08.2014. 15:30 #558922

Te kvalitetne Omron tastere imas u kelcu, a tamo ima i buzira, uzmes najtanji presek (0.5mm), metar, dva, jeftino je to. Treba ti i malo preciznija lemilica i vakuum pumpica za vadjenje kalaja da bi skinuo tastere, lako se skidaju jer nema grejanja ploce, ne mogu nikad da se stvore tu hladni lemovi, ali ne smes takodje vrelim vrhom da bahatis, da se ne bi tanka stampa odlepila sa ploce. Dakle, 15w bi bilo ok. Sad ispade malo komplikovanije, ali nije u stvari.

:: Ok pa daj onda da popravim deathaddera. Ovi klikovi su omron-ovi. Gde da kupim te bolje? Termobuzir imaju u Microprincu 0.8/0.4 i 1/0.5 tako da mislim da ce to biti dovoljno samo da ga otvorim da vidim sta treba uraditi.
Pisko Re: ... 02.08.2014. 15:56 #558923

broj poruka: 6645

Za te pare, uzmi jednako kvalitetne i verovatno trajnije A4Tech bolje miševe, i to tri komada otprilike dobiješ. Prover samo ima li ih i gde ih ima, ali x7 su nepredjebivi u odnosu cena/kvalitet/trajnost.

Budale računaju na sreću.

:: a4tech x7 laserski :
:: AMD Phenom II 960T 3.5Gh
:: MSI 870S-C4
:: Patriot 2GB DDR3 1600MH
:: Kingston 4GB DDR3 1600Mh
:: WD10EARS 1T
:: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR
:: OCZ MXS-PRO 600
:: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit
Kutalion re: g500 02.08.2014. 16:23 #558924

broj poruka: 2480
Logitech g500 majka. Ima male probleme sa time sto je plastika dugmeta slabija nego prekidacha, pa hoce da napravi udubljenje i double click problem ali to se resi fazon zalepis samolepljivi papir na taj deo i zavrsio si. 30 sec posla, 2 srafa i papir.

Mada to se ne desava svima, ja imam nekoliko drugara koji vec 4-5 godina furaju taj mis i nikakav problem nemaju.
maxxio Re: .. 02.08.2014. 16:27 #558925

broj poruka: 665
Dovoljno je da očistiš kontakte UNUTAR mikroprekidača.
Proguglaj, postoji gomila uputstava sa slikama kako to da uradiš.

:: Ok pa daj onda da popravim deathaddera. Ovi klikovi su omron-ovi. Gde da kupim te bolje? Termobuzir imaju u Microprincu 0.8/0.4 i 1/0.5 tako da mislim da ce to biti dovoljno samo da ga otvorim da vidim sta treba uraditi.
mighty re 02.08.2014. 16:30 #558926

broj poruka: 1670
Ja imam prvu generaciju Deathadder-a, kupljenog krajem 2008.

Posle 4 godine levi taster razvio double click problem, zamenio taster, evo i dalje lepo radi, a koristi se svakodnevno.

Nije se nigde izguljio, izgrebao, izlizao i sl.

Ne znam da li su noviji Razeri lošiji, ali mi je ovaj DA definitivno najdugovečniji miš do sada.

Julije !! 02.08.2014. 17:03 #558928

broj poruka: 265
Imam Genius Ergo 520 nekih 10ak god. i jos uvek radi, u ono vreme bio je 36 DEM. sto nije bilo malo ali ipak dosta manje od danasnjih budzevina koje jedva izguraju garantni rok :-P

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black

Vaskev re 02.08.2014. 19:33 #558937

broj poruka: 1673
Wireless InteliMouse Explorer 2.0, Bluetoth i Laser varijante, više komada rade već godinama bez greške.

A probleme sa mikroprekidačima rešavao sam sa sprejem Video 90. Naprskaš tako da se natopi unutrašnjost prekidača ili tastera i dok sprej ne ispari pritisneš ga nekoliko puta da se i mehanički pročisti. Sprej isparava u kratkom roku i ne ostaje nikakav trag a veoma lepo čisti sve vidove nečistoća i oksidacije zbok koje i otkazuju. E sad, kupiti sprej samo zbog jednog miša... Inače Omron mikroprekidači se mogu rasturati i čistiti veoma jednostavno. Mada ako te je lepo služio toliko dugo onda nabavi nove i zameni.

WOT Nick: Vaske

ramzesIII re.. 03.08.2014. 12:15 #558970

broj poruka: 1017
Ja sam prskao sa Abro contact cleaner sprej, ali mi nikad nisu proradili?
Najcesce zamenim mikroprekidac i to resi problem...

Dexter013 @scientist 03.08.2014. 12:37 #558971

broj poruka: 17093
mx 518 ako nadjes negde. Ima oko 3 godine kod mene, a radi ko zmaj.
Uzeo sam malo za promenu v7 bloody, mx 518 je kod zene sad, klikovi odlicni, skrol odlican.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Re: re.. 03.08.2014. 16:51 #558995

broj poruka: 1673
Video 90 je specijalan sprej i nema nikakve dodirne tačke sa drugim sprejevima tipa kontakt 60, WD40 i slično.

WOT Nick: Vaske

:: Ja sam prskao sa Abro contact cleaner sprej, ali mi nikad nisu proradili?
:: Najcesce zamenim mikroprekidac i to resi problem..
100tinalog mx518 03.08.2014. 20:54 #559013

broj poruka: 1219
Meni mx518 radi vec godinama. Najbolji mis po meni :) .
http://postimg.org/image/q0f1zueff/

strahor G5 03.08.2014. 21:11 #559015

broj poruka: 19
Ja imam logitech g5 vec 6 godina sada, samo ne radi mi scroll, moram da vrtim 2 kilometara kako bi se pomerilo malo, naravno koristim scroll click za scrollovanje , jel ima sanse da negde to popravim, ne bacaju mi se pare na novog misonju, ovaj ima ogromnu sentimentalnu vrednost!
imarkovic Re: G5 03.08.2014. 21:22 #559018

Otvoris misa, ocistis senzore sa leve i desne strane tocka alkoholom i to bi bilo to.. sigurno ni jednom nisi otvarao misa i cistio to.

:: Ja imam logitech g5 vec 6 godina sada, samo ne radi mi scroll, moram da vrtim 2 kilometara kako bi se pomerilo malo, naravno koristim scroll click za scrollovanje , jel ima sanse da negde to popravim, ne bacaju mi se pare na novog misonju, ovaj ima ogromnu sentimentalnu vrednost!
strahor Otvoren G5 03.08.2014. 22:05 #559028

broj poruka: 19
Otvorih i popravih u roku od 10 minuta, izvukao sam neke zivuljke od prasine iz misa, mislim da je nesto pokusalo i da me ujede. Hvala puno sada radi kao nov, 6 godina za sada, da traje jos toliko necu da se bunim.

scientist .. 03.08.2014. 22:46 #559031

Vukao cupao cimao ali poklopac sa Omronovog tastera ne otvori.. cak sam usput izgleda nesto malo iskrivio jer sada desni taster malo skripi.. bedak

e sad dolazim u iskusenje da pazarim i lemilicu za ovakve stvari posto je nemam.. neki predlog?
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs