Jel neko ima ideju kako doci do artikla sa CaseKinga?
STRANA 1 OD 1
SerDavor
04.07.2014. 23:26
T58077
status: user broj poruka: 152
Konkretno me interesuje Evga Hadron kuciste, koje je na popustu. Uzeo bih ga, ali CaseKing koliko vidim ne salje za Srbiju, tj., ne postoji uopste opcija pri registraciji naloga da se medju zemljama izabere Srbija.
Re: Jel neko ima ideju kako doci do artikla sa CaseKinga?
05.07.2014. 00:05
status: user broj poruka: 18996
Evo ovde imas http://goo.gl/hVc5Ee Za ove pare ja sam kupio Fractal XL + Temjin TJ08-E i ostao mi kusur.. a Temjin je bio skup.
Da pogadjam, na Casekingu je cena ovog kucista, recimo ~125eu..?
:: Konkretno me interesuje Evga Hadron kuciste, koje je na popustu :: Uzeo bih ga, ali CaseKing koliko vidim ne salje za Srbiju, tj., ne postoji uopste opcija pri registraciji naloga da se medju zemljama izabere Srbija :: :: Hvala unapred na odgovorima ^_ ::
Na Casekingu je 130e trenutno Hadron. Vidim ovim momcima lepo ide sa pricetagovima :P Jbg, moraju i oni neku zaradu da imaju + da plate Boga oca stvari izmedju.
Po meni obe varijante su bolje od eVGA koje inace nema svoje kuciste, vec natpis.
:: Na Casekingu je 130e trenutno Hadron. Vidim ovim momcima lepo ide sa pricetagovima : :: Jbg, moraju i oni neku zaradu da imaju + da plate Boga oca stvari izmedju :: :: ::
05.07.2014. 08:33
status: user broj poruka: 1
Postoji sajt slican CaseKingu koji salje u Srbiju, ja narucujem sa njega. To kuciste je 112 eura i 26 eura je postarina za Srbiju. Ako te ja preporucim kao novog kupca dobijam neke bonus poene a ti 5 eura popusta na prvu kupovinu.
Posedujem obsidiana, odlicno je, doduse nije bas tako malo... Node 304 nije los, samo sva ta mala kucista ne hlade dovoljno samu plocu Vec imao CM elite 120 advanced...
ovo kuciste npr. je mATX http://goo.gl/pFeKx4 ima napred veliki vent. sa 3 brzine, na najmanjoj mi radi, ne mozes zamisliti kako dobro hladi sve komponente u kucistu.. uradili su ga jako dobro.
:: :: Posedujem obsidiana, odlicno je, doduse nije bas tako malo.. :: Node 304 nije los, samo sva ta mala kucista ne hlade dovoljno samu ploc :: Vec imao CM elite 120 advanced.. :: ::
Na high se cuje previse (bar tako kazu), dok je na low prihvatljivo :)
Inace, cekam i ja Temjina, uskoro ce biti moj :O
Definitivno najbolje kuciste :)
A ova kucista sto si preporucio... Kako majke ti to poredis sa Hadronom? Nisu ni slicna.
@Pike - Covek se registrovao da bi napisao kako on ima neku kombinaciju? Sumnjivo jako.
:: ovo kuciste npr. je mATX http://goo.gl/pFeKx4 ima napred veliki vent. sa 3 brzine, na najmanjoj mi radi, ne mozes zamisliti kako dobro hladi sve komponente u kucistu.. uradili su ga jako dobro :: :: @Pike, zanima mene taj sajt, ako mozes posalji mi na markovic.igor@gmail.co :: hval :: :: :: :: :: :: Posedujem obsidiana, odlicno je, doduse nije bas tako malo.. :: :: Node 304 nije los, samo sva ta mala kucista ne hlade dovoljno samu ploc :: :: Vec imao CM elite 120 advanced.. :: :: :: ::
U pravu si, my bad. Zaboravih, 5-7-12v (3 brzine) ima fractal isto tako na prekidacu pa sam permutovao. Jeste, previse je bucan na maksimalnoj brzini, ali stvarno nije potrebno da bude, jer prilicno efikasno hladi i sa dosta velikim air flow-om na low.
btw, pretpostavljam da ga cekas da stigne u m*cros*stems..? Tamo sam ga ja uzeo, kuciste stvarno dobro izgleda i bas je kvalitetno, pogotovo aluminijumska maska.
:: Joj bre markovicu, nema 3 brzine nego 2 : :: :: Na high se cuje previse (bar tako kazu), dok je na low prihvatljivo : :: :: Inace, cekam i ja Temjina, uskoro ce biti moj : :: :: Definitivno najbolje kuciste : :: :: @ Pike, covek se registrovao da bi napisao kako on ima neku kombinaciju? Sumnjivo jako :: :: :: ovo kuciste npr. je mATX http://goo.gl/pFeKx4 ima napred veliki vent. sa 3 brzine, na najmanjoj mi radi, ne mozes zamisliti kako dobro hladi sve komponente u kucistu.. uradili su ga jako dobro :: :: :: :: @Pike, zanima mene taj sajt, ako mozes posalji mi na markovic.igor@gmail.co :: :: hval :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Posedujem obsidiana, odlicno je, doduse nije bas tako malo.. :: :: :: Node 304 nije los, samo sva ta mala kucista ne hlade dovoljno samu ploc :: :: :: Vec imao CM elite 120 advanced.. :: :: :: :: :: ::
Naravno, moja masina nije ni blizu ove, vec je jako skromna.
Taman da te pitam, meni je bitna tisina, kazu da je na 7v -> 700RPM buka sasvim prihvatljiva. Mozes li da definises tu buku ili uporedis sa nekim ventilatorom, tipa 12cm CM BC120 na 1200rpm?
:: U pravu si, my bad. Zaboravih, 5-7-12v (3 brzine) ima fractal isto tako na prekidacu pa sam permutovao. Jeste, previse je bucan na maksimalnoj brzini, ali stvarno nije potrebno da bude, jer prilicno efikasno hladi i sa dosta velikim air flow-om na low :: :: btw, pretpostavljam da ga cekas da stigne u m*cros*stems..? Tamo sam ga ja uzeo, kuciste stvarno dobro izgleda i bas je kvalitetno, pogotovo aluminijumska maska :: :: :: :: Joj bre markovicu, nema 3 brzine nego 2 : :: :: :: :: Na high se cuje previse (bar tako kazu), dok je na low prihvatljivo : :: :: :: :: Inace, cekam i ja Temjina, uskoro ce biti moj : :: :: :: :: Definitivno najbolje kuciste : :: :: :: :: @ Pike, covek se registrovao da bi napisao kako on ima neku kombinaciju? Sumnjivo jako :: :: :: :: :: ovo kuciste npr. je mATX http://goo.gl/pFeKx4 ima napred veliki vent. sa 3 brzine, na najmanjoj mi radi, ne mozes zamisliti kako dobro hladi sve komponente u kucistu.. uradili su ga jako dobro :: :: :: :: :: :: @Pike, zanima mene taj sajt, ako mozes posalji mi na markovic.igor@gmail.co :: :: :: hval :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Posedujem obsidiana, odlicno je, doduse nije bas tako malo.. :: :: :: :: Node 304 nije los, samo sva ta mala kucista ne hlade dovoljno samu ploc :: :: :: :: Vec imao CM elite 120 advanced.. :: :: :: :: :: :: :: ::
hehe, meni se toliko svidelo, da sam porucio i ja jos jedno sa providnom stranicom pre 2 meseca, ocekujem ga ove nedelje:)) Vidis, ovaj sa slike ima neki adapter sa SSD-om sa kojim se montira sa strane, nije losa ideja.
Mrzi me sad da gledam, jel 7V low? Verovatno jeste, to je za mene zadovoljavajuce, odnosno tisina, mislim za vent. takve velicine 700rpm nije puno, ali ima izvanredan air flow za svoju velicinu, ja sam inace jako osetljiv po tom pitanju, ali kada se poveca na duplo vise, vec me nervira, ja volim maksimalno da bude tiho koliko je je to moguce, te sam ubacio megahalems bez ventilatora jer nije potreban, vec mi samo stoji na kucistu jedna 120-ica, sav posao radi ovaj veliki ventilator. I nije onako tanak kao sto znaju da budu oni providni na kucistima, vec je masivan i sa velikim lezajem, vidi se da se radi o kvalitetnom ventilatoru.
Ako je sa 7V na 12V rpm skoro duplo veci, oko 1400rpm, to nije isto kao 12cm vent. sa 1400rpm, u korist veceg. Veci ventilator mora da se slabije cuje zbog vecih elipsi, fakticki se okrece sa slabijim obrtajima sto je logicno. Ja da imam vremena da se zajebavam, spustio bih ga na 5V, onda bi totalno bio silent, ali nisam siguran da li bi mogao da se pokrene sa 5V.
:: Upravo tako, uskoro stize, ja sam hteo verziju sa providnom stranicom : :: :: Hteo sam da se castim, pa je izbor pao na kuciste x :: :: Definitivno mi se najvise dopada, sto vise slika i review-ova gledam, sve mi se vise dopada : :: :: Vidi ovo npr. http://cdn.overclock.net/b/b6/700x1000px-LL-b6842c8a_8012.jpe :: :: Naravno, moja masina nije ni blizu ove, vec je jako skromna :: :: Taman da te pitam, meni je bitna tisina, kazu da je na 7v -> 700RPM buka sasvim prihvatljiva :: Mozes li da definises tu buku ili uporedis sa nekim ventilatorom, tipa 12cm CM BC120 na 1200rpm :: :: :: U pravu si, my bad. Zaboravih, 5-7-12v (3 brzine) ima fractal isto tako na prekidacu pa sam permutovao. Jeste, previse je bucan na maksimalnoj brzini, ali stvarno nije potrebno da bude, jer prilicno efikasno hladi i sa dosta velikim air flow-om na low :: :: :: :: btw, pretpostavljam da ga cekas da stigne u m*cros*stems..? Tamo sam ga ja uzeo, kuciste stvarno dobro izgleda i bas je kvalitetno, pogotovo aluminijumska maska :: :: :: :: :: :: ::
:: hehe, meni se toliko svidelo, da sam porucio i ja jos jedno sa providnom stranicom pre 2 meseca, ocekujem ga ove nedelje:)) Vidis, ovaj sa slike ima neki adapter sa SSD-om sa kojim se montira sa strane, nije losa ideja :: :: Mrzi me sad da gledam, jel 7V low? Verovatno jeste, to je za mene zadovoljavajuce, odnosno tisina, mislim za vent. takve velicine 700rpm nije puno, ali ima izvanredan air flow za svoju velicinu, ja sam inace jako osetljiv po tom pitanju, ali kada se poveca na duplo vise, vec me nervira, ja volim maksimalno da bude tiho koliko je je to moguce, te sam ubacio megahalems bez ventilatora jer nije potreban, vec mi samo stoji na kucistu jedna 120-ica, sav posao radi ovaj veliki ventilator. I nije onako tanak kao sto znaju da budu oni providni na kucistima, vec je masivan i sa velikim lezajem, vidi se da se radi o kvalitetnom ventilatoru. :: :: Ako je sa 7V na 12V rpm skoro duplo veci, oko 1400rpm, to nije isto kao 12cm vent. sa 1400rpm, u korist veceg. Veci ventilator mora da se slabije cuje zbog vecih elipsi, fakticki se okrece na slabijim obrtajima sto je logicno. Ja da imam vremena da se zajebavam, spustio bih ga na 5V, onda bi totalno bio silent, ali nisam siguran da li bi mogao da se pokrene sa 5V :: :: :: Upravo tako, uskoro stize, ja sam hteo verziju sa providnom stranicom : :: :: :: :: Hteo sam da se castim, pa je izbor pao na kuciste x :: :: :: :: Definitivno mi se najvise dopada, sto vise slika i review-ova gledam, sve mi se vise dopada : :: :: :: :: Vidi ovo npr. http://cdn.overclock.net/b/b6/700x1000px-LL-b6842c8a_8012.jpe :: :: :: :: Naravno, moja masina nije ni blizu ove, vec je jako skromna :: :: :: :: Taman da te pitam, meni je bitna tisina, kazu da je na 7v -> 700RPM buka sasvim prihvatljiva :: :: Mozes li da definises tu buku ili uporedis sa nekim ventilatorom, tipa 12cm CM BC120 na 1200rpm :: :: :: :: :: U pravu si, my bad. Zaboravih, 5-7-12v (3 brzine) ima fractal isto tako na prekidacu pa sam permutovao. Jeste, previse je bucan na maksimalnoj brzini, ali stvarno nije potrebno da bude, jer prilicno efikasno hladi i sa dosta velikim air flow-om na low :: :: :: :: :: :: btw, pretpostavljam da ga cekas da stigne u m*cros*stems..? Tamo sam ga ja uzeo, kuciste stvarno dobro izgleda i bas je kvalitetno, pogotovo aluminijumska maska :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovo je on busio rupice, jer ne moze ovako nazad da se montira SSD.. Evo par slika, mislio sam prvo da sredim kuciste pa da ga slikam, jer nisam bas ponosan na enterijer:) http://goo.gl/yGcE0i
Ali zato.. http://goo.gl/gDIh5U posto ne koristim citac, umesto njega sam stavio ovo http://goo.gl/aE8BgG Muka je sloziti lepo kablove, kuciste nikad manje, a ovo Tagan napajanje koje sam kupio od kolege sa PCB-a ima kablova kao hobotnica, ne moze da se usteka nigde
:: ahahaha, ti si gori od mene : :: :: 7V je low, da :) :: :: Daj neki pic na mail, ako imas, da vidim kako si uradio : :: :: Evo ti i glavne fore sa AP ventovima - https://www.youtube.com/watch?v=8m8fC809TK :: :: Btw odosmo u off, evo za kraj pogledaj kako je ovaj lik uradio sa zalmanom (imas i na sledecoj gde je on stavio SSD :: :: http://www.overclock.net/t/1068487/silverstone-tj08-e-owners-club/80 :: :: :: hehe, meni se toliko svidelo, da sam porucio i ja jos jedno sa providnom stranicom pre 2 meseca, ocekujem ga ove nedelje:)) Vidis, ovaj sa slike ima neki adapter sa SSD-om sa kojim se montira sa strane, nije losa ideja :: :: :: ::
Zato sto mi je to storage, tebi ce onda biti opustencija:) Stvarno? Ajde procitacu malo, ima mnogo tema na onom sajtu. Jbg, moras da skidas cage da bi stavio diskove, ali meni se svidja ovo resenje, bolje mi je nego plasticne fioke za diskove..
:: Ajoj : :: :: Razocara me, ahahaha, pa sto 4 HDD x :: :: Ja cu koristiti samo 1 i to, kao sto si i ti uradio, gore uz pomoc 3.5` -> 5.25` adaptera : :: :: Nije on busio, pogledaj bolje, objasnio je sta je uradio : :: :: Anyway, ako mora svih 4 onda jbg x :: :: Inace, jedna od mana je i ta sto hdd cage nije postavljen bocno, vec ovako bz vz :D
Ma jok, samo do mATX-a, vece je za mozda 10cm. Ja mu toplo preporucujem ovo kuciste, jer je zaista kvalitetno i bolje od eVGA, pa i Prodigy, barem meni. Mislim nije bas po svemu, ali po onom najbitnijem, a to je hladjenje i izrada.
:: :: Mislim da je najbolje da coveku predlozite full tower, jbt krenuli sa itx, stigli do midi towera.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.