kao storece imarkovic...nema sta tu da zeznes...ne vidim bilo kakvu bojazan do toga...ovo nije srednji vec 21 vek...just do it: PS-ON (green) spajalicom na GND (black). Na retkim modelima nema zelene...ljubicastu +5VSB nikako ne prespajaj kratko
Hocete da pocnemo o osnovnim stvarima hirurske obrade rane? To je tako prosto... Pa to moze svako... Samo odstranis strane predmete iz rane. ocistis ranu sa vodonik peroksidom, pa 9% rastvor NaCl, pa povidon jodid, a onda manuelno eksplorises unutrasnjost, napravis hemostazu i makazama opseces ivice rane za 2-3mm. Po potrebi plasirati rebrasti dren i postaviti pojedinacne suture neresorptivnim koncem. Povidonski oblog na ranu i previjanje. Prosto, a?
Da kolega nije hirurg?, drago mi je, ja sam gastroeneterolog. Otakada nisam koristio povidon jod za zarastanje dubinskih rana, vise se bavim IBDom, steatosis hepatis-om i gastritis chr. specifica, hiatus hernia...
- R a v e n L o r d -
:: Upravo sam o tome govorio.. :: :: Ko se razume, to je boza limunada, a ko ne.. :: :: Hocete da pocnemo o osnovnim stvarima hirurske obrade rane? To je tako prosto... Pa to moze svako... Samo odstranis strane predmete iz rane. ocistis ranu sa vodonik peroksidom, pa 9% rastvor NaCl, pa povidon jodid, a onda manuelno eksplorises unutrasnjost, napravis hemostazu i makazama opseces ivice rane za 2-3mm. Po potrebi plasirati rebrasti dren i postaviti pojedinacne suture neresorptivnim koncem. Povidonski oblog na ranu i previjanje. Prosto, a :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.