Hvala na predlogu, ali da pojasnim, potreban mi je da probam povezivanje WD elements usb3.0 externog hdd sa PS3, posto sa jednim usb portom ne radi, pretpostavljam da ne dobija dosta struje iz jednog usb porta. Ako ovo ne radi, onda cu verovatno morati usb hub sa napajanjem, ali reko da proverim jel ima negde da se kupi, izgleda mi puno elegantnije.
EDIT: thx na mailu ali su to sve redovni kablovi, a ne sa Y-granom
Jesi li siguran da si probao bas ovaj kabl sa linka? Pitam jer ako je u pitanju WD koji je 2.5`, on ima ovakav USB3.0 interface i provereno radi, ali mora da bude ovakav kabl, ne klasican microUSB koji se koristi za mobilne telefone. Imam nekoliko diskova sa ovakvim interfejsom i svi koriste po jedan USB, USB3.0 konektor ima dovoljno snage da napoji 2.5` disk.
Ako si vec to sve probao i ne radi, onda jbg.
:: Hvala na predlogu, ali da pojasnim, potreban mi je da probam povezivanje WD elements usb3.0 externog hdd sa PS3, posto sa jednim usb portom ne radi, pretpostavljam da ne dobija dosta struje iz jednog usb porta. Ako ovo ne radi, onda cu verovatno morati usb hub sa napajanjem, ali reko da proverim jel ima negde da se kupi, izgleda mi puno elegantnije :: :: EDIT: thx na mailu ali su to sve redovni kablovi, a ne sa Y-granom
Probao sam preko originalnog WD kabela koji dolazi sa diskom i sa mojim od mobilnog telefona, u oba slucaja ista prica, ps3 ga ne vidi, a WD blinka i nista. U svakom slucaju ne mislim da je kod mene problem sa kabelom vec da ps3 ne daje dosta struje preko usb... (zvuci nategnutno ali tako mi izgleda)
Aha, to je zato sto je na PS3 USB 2.0, jeste, nema dovoljno struje, cak ni za USB2.0, posto je WD Elements kompatibilan i sa USB2.0, veliko je pitanje da li ce uopste raditi sa tim Y kablom, ako ga nadjes. Mozda je bolje da potrazis drugo neko resenje, mozda neki hub sa dodatnim napajanjem, ili preko LAN konekcije..
:: Probao sam preko originalnog WD kabela koji dolazi sa diskom i sa mojim od mobilnog telefona, u oba slucaja ista prica, ps3 ga ne vidi, a WD blinka i nista. U svakom slucaju ne mislim da je kod mene problem sa kabelom vec da ps3 ne daje dosta struje preko usb... (zvuci nategnutno ali tako mi izgleda ::
ako je ps3 slim konzola onda nece da radi taj wd hard disk, jer je slabije napajanje u odnosu na fat ps3 konzolu, nekom sam radio downgrade na slim trojci i nije hteo hard da se poveze, i lika sam poslao da kupi y kabl u kanibalu i to je zavrsilo posao.
Da bi PS3 video HDD on mora da bude formatiran u FAT32...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Hvala na predlogu, ali da pojasnim, potreban mi je da probam povezivanje WD elements usb3.0 externog hdd sa PS3, posto sa jednim usb portom ne radi, pretpostavljam da ne dobija dosta struje iz jednog usb porta. Ako ovo ne radi, onda cu verovatno morati usb hub sa napajanjem, ali reko da proverim jel ima negde da se kupi, izgleda mi puno elegantnije :: :: EDIT: thx na mailu ali su to sve redovni kablovi, a ne sa Y-granom
Da bi PS3 video HDD on mora da bude formatiran u FAT32...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Cek, cek... Ako ga vec kaci na USB 2.0 port, USB 3.0 kabl je apsolutno nepotreban. USB 2.0 Y kabl ce vrsiti potpuno istu funkciju jer preostali kontakti iz USB 3.0 kabla svejedno ne bi bili iskorisceni dok je na 2.0 portu.
@stevee Taj HDD lepo povezes preko USB 2.0 Y kabla na PS3, a ako ne bude odmah radio, dodatni konektor stavi na punjac mobilnog/tableta/sta god (od ~1.0A+) i morace da radi ako je nedostatak struje u pitanju.
:: Aha, to je zato sto je na PS3 USB 2.0, jeste, nema dovoljno struje, cak ni za USB2.0, posto je WD Elements kompatibilan i sa USB2.0, veliko je pitanje da li ce uopste raditi sa tim Y kablom, ako ga nadjes. Mozda je bolje da potrazis drugo neko resenje, mozda neki hub sa dodatnim napajanjem, ili preko LAN konekcije. :: :: :: Probao sam preko originalnog WD kabela koji dolazi sa diskom i sa mojim od mobilnog telefona, u oba slucaja ista prica, ps3 ga ne vidi, a WD blinka i nista. U svakom slucaju ne mislim da je kod mene problem sa kabelom vec da ps3 ne daje dosta struje preko usb... (zvuci nategnutno ali tako mi izgleda :: ::
Naravno da je potrebno da hdd bude u fat32 :) , sto se tice Y usb 2.0 kabela to je podjednako neuspesna misija kao i sa usb 3.0 (u tehnotroniku ns bio licno, a ni u kanibalu bg nema). Ako znate gde jos da pogledam slobodno recite, thx.
Pokloniću ti ja jadan USB 2.0 Y kabl. Jedino moraš da dođeš do Beograda ili da ga neko ovde preuzme za tebe. Imam dva komada, pa ako još nekom treba nek se javi.
Kontakt mailom preko PCB.
P.S. Inače kabel, kabela, kabl i kabla. Pridev - kabelski i kablovski. Kabal je nepravilno.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Naravno da je potrebno da hdd bude u fat32 :) , sto se tice Y usb 2.0 kabela to je podjednako neuspesna misija kao i sa usb 3.0 (u tehnotroniku ns bio licno, a ni u kanibalu bg nema). Ako znate gde jos da pogledam slobodno recite, thx ::
Ps3 konzola kada je cipovana preko multimana prepoznaje i ntfs format, stim sto ne moze da se igra direktno sa ntfs hard diska nego mora da se kopira na interni hard pa da se igra. A sa fat32 mogu igre da se igraju direktno sa harda, a na fat 32 ne mogu da se kopiraju fajlovi veci od 4gb a takvih ekskluziva za trojku ima dosta sto imaju fajlove vece od 4gb. Ali mogu igre da se splituju pa kada se kopiraju na interni one se spoje u jedan fajl.
Za njega nema velikih fajlova, on prebacuje sve na externi FAT32 tako sto podeli fajlove na nekoliko manjih a multiman ih prilikom kopiranja na interni HDD ponovo spaja u jedan veliki...
:: :: Ps3 konzola kada je cipovana preko multimana prepoznaje i ntfs format, stim sto ne moze da se igra direktno sa ntfs hard diska nego mora da se kopira na interni hard pa da se igra :: A sa fat32 mogu igre da se igraju direktno sa harda, a na fat 32 ne mogu da se kopiraju fajlovi veci od 4gb a takvih ekskluziva za trojku ima dosta sto imaju fajlove vece od 4gb :: Ali mogu igre da se splituju pa kada se kopiraju na interni one se spoje u jedan fajl :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.