Planiram da nesto menjam u mom kucisti,a to ce biti napajanja (trenutno je OCZ 550) ,razmiljam o Sesasonic,CoolerMaster pa na kraju Chiftecu,od recimo 600w pa gore,koje od ta tri brenda se u polsedenje vreme pokazali naj bolje,a posle ce biti druga karta verovatno neka R9.....Svaki savet dobro dosao?! Hvala :) Recimo cena izmenju 10 i 15 crvenih..
Seasonic SS-620GM2,uzeo drugar u martu platio 10.200,nesto sam gledao i msm da za 10 crvenih kod nas nema bolje od toga. CM ne bih nikako stavio u isti rang sa Chiftecom,a o Seasonicu ne treba ni govoriti :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
CM je danas bolji od Chieftec-a, jer Chieftec vise nema nikakva napajanja, nazalost. Pogovoto CM V serija napajanja u kojima je Seasonic. Takodje treba uzeti u obzir Super Flower jer kod nas sada ima fini izbor, Seasonic je skup preko 500W. Chieftec nije vise dobra kupovina.
:: Seasonic SS-620GM2,uzeo drugar u martu platio 10.200,nesto sam gledao i msm da za 10 crvenih kod nas nema bolje od toga :: CM ne bih nikako stavio u isti rang sa Chiftecom,a o Seasonicu ne treba ni govoriti : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Chiftek od 600w ne kosta preko 100e a vredi i radi svoj posao, moju masinu fino OC-vanu tera dosta dugo vremena ni da stucne, a placeno je nekih 7500din, sada verovatno oko 8k.
Gresis, neuporedivo je automobili i komponente za PC, to je stvarno smesno. Po veoma razumnim cenama ima i Super Flower, CM Vanguard(Seasonic), pa i Seasonic. Ti imas verovatno Chieftec CFT koji je losiji od ovih navedenih, ali kvalitetniji od danasnjeg Chieftec-a (ne postoji vise CFT, vec neka serija, ne znam naziv, ali je ocaj kada pogledas da ima po maltene istoj ceni mnogo bolja napajanja).
:: Chiftek od 600w ne kosta preko 100e a vredi i radi svoj posao, moju masinu fino OC-vanu :: tera dosta dugo vremena ni da stucne, a placeno je nekih 7500din, sada verovatno oko 8k :: :: Auto je govno ako nije ferari bmw ili mercdes : :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
OCZ staro 4.5 god i nije vise u granciji,,plasi me da li je ce izrdzati R9 270 kartu a cpu imam fx 8320?! :: I ostavio taj OCZ : :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Meni LC 600W gura do max naklokovanu 7850, 1050CPU 1380RAM. Taj OCz je osetno kvalitetniji... Na kraju krajeva, kupi prvo graficku, to je apgrejd, pa onda zameni i napajanje. Sigurno nece crci odmah :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Meni LC 600W gura do max naklokovanu 7850, 1050CPU 1380RAM. Taj OCz je osetno kvalitetniji.. :: Na kraju krajeva, kupi prvo graficku, to je apgrejd, pa onda zameni i napajanje. Sigurno nece crci odmah : :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Ovdje dosta ljudi cijeni lc600h-12 v2.31, a doticno nema ni 450 w u piku(kancelarijsko napajanje, ali moze da posluzi). Tvoje se krece do 456w pod normalnim opterecenjem, dok u piku moze da podnese i 612w, sto je i vise od deklarisanog. Danas se takva napajanja ispod 1000w vise ne prave. Legendarno je bilo Chieftec HPC 360-202 koje je nazivno imalo 17w na 12 voltnoj grani, a ko iz p..ke guralo 20w znaci 240w, kao i ono od 500w( samo preimenovano napajanje). Jos jedna prednost tvog napajanja je jedna grana i kvalitetne komponente, koje se, ponavljam, ne ugradjuju u jeftnija napajanja od 180$. Kod tvog napajanja, ako nesto i crkne, to su kondenzatori, koji se lako zamjene.
Cpu: Intel i3 2100 Cooler:Omicron HG-232 GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3GB Ram:4x8 GB PC 2133 Sabba MBO: MSI Z77A-GD65 Case:Chieftec Big Tower PSU:CTF 650w Mouse: Logitech 400s i Borovnica 330 Screen: 3 x Planar PLL2210W
Ma nece crci uopste... Pogotovo sto vec gura 6850. Kao sto rece operator, to je veoma kvalitetno napajanje, kakva se, maltene, vise ne prave. Slobodno ti zameni prvo graficu za koju god zelis, pa se onda izuvaj za napajanje, ako te vec svrbe pare. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: nije ti ova losa nece crci odmah! : :: :: :: Meni LC 600W gura do max naklokovanu 7850, 1050CPU 1380RAM. Taj OCz je osetno kvalitetniji.. :: :: Na kraju krajeva, kupi prvo graficku, to je apgrejd, pa onda zameni i napajanje. Sigurno nece crci odmah : :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.