Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Зна ли неко?
STRANA 1 OD 1
tata02 Зна ли неко? 14.05.2014. 21:30 T57678

status: user
broj poruka: 845
Треба да спакујем неки рачунар за поклон од неких делова које сам имао и које сам докупио. Ради се о плочи GIGABYTE GA-7ZXE, процесору AMD Athlon XP 2000+, графичка је ATI Radeon 128MB AGP, нисам погледао модел а није ни битно, 1GB SDRAM, 160GB Hard... Проблем је следећи: купио сам кућиште, неко половно али квалитетно, које има нормалан распоред предњих УСБ конектора- http://goo.gl/rtx8QX ,док је на плочи овакав распоред: http://goo.gl/rJby9g . Пошто су од кућишта конектори спојени постоји ли начин да ово повежем помоћу неког адаптера или како већ? Хвала и поздрав!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Зна ли неко? 14.05.2014. 21:39 #552799

broj poruka: 18996
Svasta, koja glupost na ploci, nikad ovo nisam video. Nazalost, jedini konektor koji mozes povezati je onaj na kom su razdvojeni pinovi, jer je ploca prastara.

:: Треба да спакујем неки рачунар за поклон од неких делова које сам имао и које сам докупио. Ради се о плочи GIGABYTE GA-7ZXE, процесору AMD Athlon XP 2000+, графичка је ATI Radeon 128MB AGP, нисам погледао модел а није ни битно, 1GB SDRAM, 160GB Hard... Проблем је следећи: купио сам кућиште, неко половно али квалитетно, које има нормалан распоред предњих УСБ конектора- http://goo.gl/rtx8QX ,док је на плочи овакав распоред: http://goo.gl/rJby9g . Пошто су од кућишта конектори спојени постоји ли начин да ово повежем помоћу неког адаптера или како већ? Хвала и поздрав!
tata02 ... 14.05.2014. 21:51 #552801

Значи иде без предњих УСБ-а. Ваљда ће размишљати на начин да се поклону у зубе не гледа. Поздрав!

gilopile ... 14.05.2014. 22:15 #552802

broj poruka: 9459
Pa jbg, to su nekada pravili dok su sa kucistem dolazili razdvojeni kablici za USB pa bockas...Na toj ploci je sve standardno, samo sto su okrenuti 1. i 2. USB. Ako ti je u kucistu USB konektor u komadu, onda iglicom povadi pinove i bockaj po toj semi i to je to.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tata02 ... 15.05.2014. 12:53 #552831

Super ako može tako, probaću čim dođem sa posla. Pozdrav!

imarkovic Re: ... 15.05.2014. 13:18 #552832

Zapravo, on moze i da prebode pinove u konektoru(plavom), tako da napravi konektor specijalno samo za tu plocu, to mu je bolja varijanta, samo je bitno da vodi racuna da ne pogresi + -/ GND

:: Pa jbg, to su nekada pravili dok su sa kucistem dolazili razdvojeni kablici za USB pa bockas...Na toj ploci je sve standardno, samo sto su okrenuti 1. i 2. USB. Ako ti je u kucistu USB konektor u komadu, onda iglicom povadi pinove i bockaj po toj semi i to je to
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 15.05.2014. 14:45 #552842

Ma moze, da. Sve je standardica sto se + - GND data+- tice. Na njemu je kako ce to da izvede, tj. spoji. Ima semicu i jednog i drugog konetora sto je najbitnije.

Najbolje je to sto si predlozio, da preslozi pinove i cao.

P.S. Bila bi fora da neko posle promeni plocu, spoji taj preslozeni USB na standardnu plocu, prikljuci fon od 500E da prebaci slikice i booom, caos :D

imarkovic Re: ... 15.05.2014. 16:24 #552853

Ma da, onaj ko ima tel. od 500eu, sigurno nece da ga prikacinje na taj fosil od ploce:)

:: Ma moze, da. Sve je standardica sto se + - GND data+- tice. Na njemu je kako ce to da izvede, tj. spoji. Ima semicu i jednog i drugog konetora sto je najbitnije
:: Najbolje je to sto si predlozio, da preslozi pinove i cao.
:: P.S. Bila bi fora da neko posle promeni plocu, spoji taj preslozeni USB na standardnu plocu, prikljuci fon od 500E da prebaci slikice i booom, caos :

gilopile ... 15.05.2014. 16:33 #552854

Ma vragu briga, kad je hica da dopunis fon, ne gledas koji je chipset, nego bodi i puni :D

A nisi ni skapirao, posto tata kaze da je uzeo kvalitetno kuciste, mozda ce ga neko nekada iskoristiti i staviti drugu/noviju plocu sa standardnim USB-m na ploci, a utaknuce modifikovan konektor :D

imarkovic Re: ... 15.05.2014. 16:36 #552855

Sad me bas interesuje koje je kucsite:) I to sto kazes, mozda je Corsair 900D ili sl. :P

:: Ma vragu briga, kad je hica da dopunis fon, ne gledas koji je chipset, nego bodi i puni :
:: A nisi ni skapirao, posto tata kaze da je uzeo kvalitetno kuciste, mozda ce ga neko nekada iskoristiti i staviti drugu/noviju plocu sa standardnim USB-m na ploci, a utaknuce modifikovan konektor :

gilopile ... 15.05.2014. 16:43 #552856

Ce nam rekne cale o kojem se kucistu radi.

Ja nikada nisam nesto obracao paznju na kucista, imao neke kineze vecito...a pola vremena od kad koristim PC mi je van kucista sve :D

Dopalo mi sasvim slucajno systems miditower 40, jbt, matoro, a neverovatno kvalitetno kuciste. Na sve su mislili kada su ga pravili. Ludnica kuciste.

imarkovic Re: ... 15.05.2014. 16:47 #552857

Jesi li cuo za MACASE? E, to je bilo kuciste. A i napajanja su im bila vrlo kvalitetna.

:: Ce nam rekne cale o kojem se kucistu radi
:: Ja nikada nisam nesto obracao paznju na kucista, imao neke kineze vecito...a pola vremena od kad koristim PC mi je van kucista sve :
:: Dopalo mi sasvim slucajno systems miditower 40, jbt, matoro, a neverovatno kvalitetno kuciste. Na sve su mislili kada su ga pravili. Ludnica kuciste

gilopile ... 15.05.2014. 16:53 #552860

Nisam cuo, niti video, ako mislis na ova:

http://www.macase.com/macase/ipc-ki-p80-1.jpg

Deluju kao neki ormari :)

Ova matora bar ne zveckaju. Ovo sto imam je tesko ko tuc, lepo i funkcionalno.

E da, moze i 100-kilas da sedne na njega i nista mu se nece desiti, za razliku od kineza. Drug jednom prilikom seo na jedno kod mene i spestao ga dibidus. Sreca bilo prazno, pa nema neke stete. Dobro je da se nije iskasapio na lim, jbt...

A i sam znas koji je masakr kad ubacujes komponente u kineza. Krvi do kolena bude :D

imarkovic Re: ... 15.05.2014. 19:25 #552873

Ja sam se ispraksovao na kinezima, samo krene da seca, pa izmaknem brzo da mi ne pusti krv, posle se pitam odakle mi linije po dlanovima
Mislim da bi INTEX trebao da pravi zilete, tu bi se pronasli.

Macase je bio jako poznat do pre 10-ak godina, bar je bilo kod nas, kucista su im bila strasno kvalitetna, pocev od izrade, pa sve do plastike i tastera, neverovatno kvalitetna, ATX. Neko je s foruma kupio na pijaci i relativno skoro postavio slike jednog Full tower-a (u pravom smislu), koji ide u visinu vise nego BIG tower Chieftec, secam se da je imalo napajanje onako na sredini svoje visine, a iznad cage za 3 hard diska.. tadasnji drugar je kupovao IDE kablove od metar, samo da bi stavio gore disk, to mu je bio fetish.. jedino sto je onako duguljasto a ne tako siroko pa izgleda kao neka polica za diskove.

Radi se o ovom brendu, vidim da jos postoji: http://www.macase.com/macase/products.htm

:: Nisam cuo, niti video, ako mislis na ova
:: http://www.macase.com/macase/ipc-ki-p80-1.jp
:: Deluju kao neki ormari :
:: Ova matora bar ne zveckaju. Ovo sto imam je tesko ko tuc, lepo i funkcionalno
:: E da, moze i 100-kilas da sedne na njega i nista mu se nece desiti, za razliku od kineza. Drug jednom prilikom seo na jedno kod mene i spestao ga dibidus. Sreca bilo prazno, pa nema neke stete. Dobro je da se nije iskasapio na lim, jbt..
:: A i sam znas koji je masakr kad ubacujes komponente u kineza. Krvi do kolena bude :

gilopile ... 15.05.2014. 19:32 #552876

MA kavo brzo cimanje rukom dok je u kineskom kucistu? Za cas je ogolis do koske :D

Vidi se da su ta kucista sto si spomenuo vrlo kvalitetna.

tata02 ... 16.05.2014. 17:37 #552976

Hvala na savetima ali sam već 2 dana u Loznici gde radim i ne mogu da se vratim kući tako da ništa od povezivanja. Nadam se da ću sutra uspeti da se vratim pa ću probati, deluje mi ostvarivo. Kad sam rekao da je kvalitetno kućište mislio sam da nije neki krš, ne bih kupovao nešto skupo kad ceo računar ne vredi skoro ništa, dobro, komši će biti odličan. Ovo je kućište koje sam kupio samo sa ATA DVD čitačem: http://goo.gl/Re7NW1
Još jednom hvala i pozdrav!

VMARC Mekejs je ludilo od kucista bilo tamo nekih 1998-2003 16.05.2014. 18:33 #552978

broj poruka: 9420
Ima jedno 10 kila a nosac maticne ploce mu ide na klizace.
Ovde nemoj nista da diras, jednostavno nemoj da ukljucujes front USB.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

tata02 ... 18.05.2014. 14:36 #553096

Морао сам да пробам да повежем и успео сам, све ради! Исекао сам са неког старог кућишта каблове од паљења, рестарта..., повадио пинове, убацио у њих пинове од новог кућишта које сам претходно повадио и повезао по шеми од плоче. Неће нико сем мене било шта радити на рачунару тако да немам проблем са поновним повезивањем у случају мењања плоче. Хвала свима на саветима. Овако изгледа: http://goo.gl/jPAZcc

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs