Evo da podelim moje uiske sa ostalima koje ova tema zanima i eventualno pomognem pri izboru. Dakle informacije iz prve ruke.
Resih da napravim mali review Corsair-ovog proizvoda -Mis Corsair Vengeance M65 Dakle jedan proizvod iz Corsair linije periferija za igrace a i za sve ostale koji vole kavalitetan kompjuterski alat u ruci. Vengeance M65 se proizvodi u tri boje: crna, Actic bela i vojno zelena. Ja sam uspeo da dodjem do zelene tzv. military green verzije. Dakle ,misevi u sve tri bolje su identicni jedino ima malih fizickih razlika. Gornji deo bele verzije misa napravljen od glossy plastike, dok je kod crne i zelene verzije gornji deo od gumirane mat plastike. Da napomenem jos da za razliku do bele i crne verzije koji imaju plave diode, zelena ima narandzastu, sto se fenomenalno uklapa u military green fazon. Stranice misa su oblozene plastikom drugacije texture nego gornja strana misa, textura je slicna onoj kao kod bokova Logitech G500 modela, mozda i jos kod nekog modela, ja imam G500 pa s njim i poredim. Kucise misa je kompletno napravljeno od kvalitretnog aluminijuma koje je oblozeno pomenutom plastikom. Na donjioj strani misa nalazi se naravno laser i 3 tega koje je moguce po potrebi ukloniti odvijacem. Tegovi su smesteni tako da se mogu neki od ta tri ukloniti radi bolje raspodele tezine (balansiranja), kada su sva tri tega prisutna tezina misa je od prilike slicna kao kod Logitech G500 modela kada se u kasetu stave svi tegovi od po 4.5g. Kvalitet izrade kao i finalana obrada samog prouzvida je na visokom nivou. Po meni vrhunski odradjen prozvod, tasteru su kvalkitetni i tihi. Scroll tockic je od metala sa gumenim delom kao kod Logitech-ovih modela iz vise klase. Mis ima funkciju vertikalnog scroll-a dok je horizontalni na zalost izostavljen. Sto se tice tastera ima ih ukupno 8, i naravno mogu se programirati. Pored standardnog levog i desnog click-a, na gornjoj strani se nalaze dva tastera za promenu dpi-a i scroll tockic sa funkcijom click-a. Levi bok misa je dosta intersantan, pored dva standardna tastera koje vecina nas naziva back i forward nalazi se jos jedan tzv.sniper taster. Naime njegovim pritiskom se obara dpi na vrednost koju ste zadali u software-u, sluzi da obori dpi kada ste u nekoj FPS igri i koristite oruzje sa optickim, ic, laserskim, nisasnima sa termovizijom i sl. Obicno se za preciznije ciljanje mete koriste naravno nize vrednosti dpi-a pa se za taj taster takve i zadaju, naravno moguce je sniper tasteru zadati i max 8200dpi koji laser misa podrzava, kao i zadati mu neku drugu funkciju. Mis koristi Avago 9800 Laser cetvrte generacije koji ima mogucnost prepoznzavanja texture podloge koju kosristite, kao angle snapping opciju.
Softver vrlo intiutivan i lak za korišcenje sa veoma jasnim korisnickim interefejsom. Sva podesavanja za misa se nalaze u njemu. Za X,Y osu se mogu dodeliti razicite vrednosti dpi-a, karakteristicno za Avago 9800 laser Mogucnost razlicitih podesavanja kroz profile, od programiranja tastera, preciznosti lasera itd.
Zakljucak: Radi se o vrhunskom proizvodu firme Corsair fenomenalne ergonomije, jedan od najboljih modela miseva koji su trenutno na tzistu aktuleni, jedina zamerka koju ja licno imam je izostavljena funkcija horizontalnog scrolla, ja je retko koristim ali mislim da bi sa njom proizviod bio kompletniji. Inace prvi opsti utisak je za cistu desetku.
Lep je mis i ljudi kazu da je odlican, bolji je od Mad Catz i funkcionalniji. Reci mi jel stvarno se oseca da je aluminijumski i to... da li se prepozna neka razlika u smislu da je lepsi osecaj nego plasticni itd... Jel ja merkam EVGA Torq i taj.
Ja volim teze miseve. Ne lagane. CORSAIR definitivno dominira sa misevima i tastaturama sada. I ja bi uzeo bas taj, onaj M95 mi je ruzan.
Pa prvo sam uzeo tracball za ltop sto mi odgovara, pa sam hteo za desk malo da promeniim pa sam uzeo CM santienel advance 2, nakon 3 dana koriscenja ne intenzivnog scroll tockic je poceo da se klima pa sam CM reklamirao i povratio pare. I na kraju ajde da probam nesto drugacije gledao malo po netu. I stvarno ovaj cors je vrh. KAda sam ja to pazljivio pogledao nisam mogao da odolim :) Lepsi je u prirodi nego na slikama, sve u svemu za sad bas zadovoljan.
:: Ipak si uzeo mis koji sam te savetovao : :: Misonja je odlican, nek te sluzi kako dolikuje : :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
change dpi in fly ima. fast scroll kao kod g500 nema.
:: A fast scroll, fast scroll jel ima?? :: I na njemu menjanje dpi u toku igre da mozes :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
:: Lep je mis i ljudi kazu da je odlican, bolji je od Mad Catz i funkcionalniji. :: Reci mi jel stvarno se oseca da je aluminijumski i to... da li se prepozna neka razlika u smislu da je lepsi osecaj nego plasticni itd... Jel ja merkam EVGA Torq i taj :: :: Ja volim teze miseve. Ne lagane :: CORSAIR definitivno dominira sa misevima i tastaturama sada :: I ja bi uzeo bas taj, onaj M95 mi je ruzan :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
R.A.T 7 Ima inferiorniju elekroniku u odnosu na m65. Po specifikazijama. Ali dobro to M65 je ipak noviji na trzostu. Nisam provbao R.A.T alii ne sumnjam da je dobar sada kojije bolji od tta dva trebalo bi probati jedan i drugi. Ja sam za sada prezadovojan sa m65
:: dobro izgleda ali i dalje mislim da je rat 7 nenadjebiv : :: :: u svakom pogledu.. :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Mad Catz spustaj taj klok dole na tom 3770K...JADAN JBT...
29.03.2014. 19:23
status: user broj poruka: 578
... ZAR TI NIJE ZAO DA UNISTIS i7. Kome ces da prodas posle to??? Jbg da imas 2xTitan unutra pa i da kazem ali na Turbo mozes da vozis graficku bez bottlenecka. Bar na 4.500MHz.Daj mu prostora da dise ako nije degradirao za 2 god.
Jel planiras nesto novo??? Rano je jos, sacekaj X99, ne bacaj pare sada nizasta. Ako ti je skupa investicija X99 i nepotrebnaa nema razloga nista pre Skylake da kupujes.
Pa dobro, samo nemoj da se zaletis na neki 4930K 5 meseci pre 5930K a dugo ces biti bez kompa. Poruci komponente iz Nemacke. Tamo imas EVGA u lokalu. Nisi trebao to tako, trebao si jednu po jednu stvar da izdvajas koju ces upgrejdovati. Tipa napajanje prodas i uzmes 1kw neko koje znas da ce tio sluziti dugo, onda grafiku koja ce biti dovoljna 3 god, onda zamenis kuciste, onda spremis neki Intel SSD i posle samo prodas 3770k, plocu i memoriju i uzmes novu. Samo ako vec kupujes biraj bas jake Intele Extreme za koje nece nista znaciti da ih drzis 4 god u racunaru i promenis 2 grafike. To je najbolje. Sta bi ja dao da odloze Haswell E za godinu dana. Moj 3770K je dobar i ima dosta snage, nekome ce bas lepo sluziti. Ko bi od mene kupio 3770k i EVGA GTX580 taj bi ubo jackpot umesto da uzme novi AMD neki, samo grafika nije na prodaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.