Gleao sam neki dell alienware ali ga vise nema. Posto sam naviko na brzi mis jel koristim g500 laser samo dolazi u obzir. Na ltopu koristim g300 i on mi je uzasno spor bas se mucim kada radim sa njim.
Sto se tice G700s (ne postoji vise G700), njemu ne odudara nesto puno cena, u EU je oko 65eu, max. 70. Kod nas je jako skup neopravdano. Ali taj mis nije za rad za sta tebi treba, ima samo jednu manu, bateriju moras da dopunjavas na 2 dana, a pri stalnom koriscenju cak nakon 24h. Pricam o najboljoj bateriji koja se moze naci Eneloop 1900mAh.
Ovaj trackball mis je najbolji trackball koji postoji, vidim da ga sirom interneta ljudi hvale na sve strane zbog izuzetne udobnosti, ergonomije i trackball navigacije u windows-u, plus vidim da pise da mu baterija traje 18 meseci, sto je fenomenalno.. nikad nisam probao trackball, a uvek mi je bio interesantan, zamolio bih te ako ga uzmes da preneses utiske i uradis mali review ako te ne mrzi.
G500 se pokazao lose zbog loseg kabla.
:: Dajte neku dobru preporuku, mozda bi bilo dobro da bude bezicna varijanta :: Gledao sam g700 on je odlican ali cena previsoka :: :: Valja li ovo :: :: http://goo.gl/tOsZ :: :: Gleao sam neki dell alienware ali ga vise nema :: Posto sam naviko na brzi mis jel koristim g500 laser samo dolazi u obzir :: Na ltopu koristim g300 i on mi je uzasno spor bas se mucim kada radim sa njim.
Koliko vidim ako se ne varam ovaj g700 moze da se napaja preko kabla? Ima opciju da se bude kablom povezan i bezicno. Tj kada je preko kabla baterija se ujedno i puni jel imozes ga koristiti kao zicni mis?
:: Sto se tice G700s (ne postoji vise G700), njemu ne odudara nesto puno cena, u EU je oko 65eu, max. 70. Kod nas je jako skup neopravdano. Ali taj mis nije za rad za sta tebi treba, ima samo jednu manu, bateriju moras da dopunjavas na 2 dana, a pri stalnom koriscenju cak nakon 24h. Pricam o najboljoj bateriji koja se moze naci Eneloop 1900mAh. :: :: Ovaj trackball mis je najbolji trackball koji postoji, vidim da ga sirom interneta ljudi hvale na sve strane zbog izuzetne udobnosti, ergonomije i trackball navigacije u windows-u, plus vidim da pise da mu baterija traje 18 meseci, sto je fenomenalno.. nikad nisam probao trackball, a uvek mi je bio interesantan, zamolio bih te ako ga uzmes da preneses utiske i uradis mali review ako te ne mrzi. :: :: G500 se pokazao lose zbog loseg kabla :: :: :: :: Dajte neku dobru preporuku, mozda bi bilo dobro da bude bezicna varijanta :: :: Gledao sam g700 on je odlican ali cena previsoka :: :: :: :: Valja li ovo :: :: :: :: http://goo.gl/tOsZ :: :: :: :: Gleao sam neki dell alienware ali ga vise nema :: :: Posto sam naviko na brzi mis jel koristim g500 laser samo dolazi u obzir :: :: Na ltopu koristim g300 i on mi je uzasno spor bas se mucim kada radim sa njim.
I koja je razlika izmedju g700 I g700s, meni ovaj g700 lepsi. Ako se samo puni preko kabla onda mi to ne odgovara I pogotovu ak mora tkao cesto da se puni kao sto si rekao.
:: Sto se tice G700s (ne postoji vise G700), njemu ne odudara nesto puno cena, u EU je oko 65eu, max. 70. Kod nas je jako skup neopravdano. Ali taj mis nije za rad za sta tebi treba, ima samo jednu manu, bateriju moras da dopunjavas na 2 dana, a pri stalnom koriscenju cak nakon 24h. Pricam o najboljoj bateriji koja se moze naci Eneloop 1900mAh. :: :: Ovaj trackball mis je najbolji trackball koji postoji, vidim da ga sirom interneta ljudi hvale na sve strane zbog izuzetne udobnosti, ergonomije i trackball navigacije u windows-u, plus vidim da pise da mu baterija traje 18 meseci, sto je fenomenalno.. nikad nisam probao trackball, a uvek mi je bio interesantan, zamolio bih te ako ga uzmes da preneses utiske i uradis mali review ako te ne mrzi. :: :: G500 se pokazao lose zbog loseg kabla :: :: :: :: Dajte neku dobru preporuku, mozda bi bilo dobro da bude bezicna varijanta :: :: Gledao sam g700 on je odlican ali cena previsoka :: :: :: :: Valja li ovo :: :: :: :: http://goo.gl/tOsZ :: :: :: :: Gleao sam neki dell alienware ali ga vise nema :: :: Posto sam naviko na brzi mis jel koristim g500 laser samo dolazi u obzir :: :: Na ltopu koristim g300 i on mi je uzasno spor bas se mucim kada radim sa njim.
Tako je, upravo tako, nesmetano mozes koristiti misa dok se puni i uopste nema pauze kada se ubode kabl i krene da se puni, sve je to uradjeno perfektno. Ali, veruj mi na rec, taj kabl je neverovatno krut i vrlo je nezgodno raditi s misem zbog toga, on jeste nenormalno izdrzljiv i ojacan, ali mnogo otezava pokretanje misa, tako da ja ga obicno ostavim na punjenje onda kada ne radim, pa kada nesto hocu, samo izvucem kabl i onda je mnogo lakse naravno.
:: Koliko vidim ako se ne varam ovaj g700 moze da se napaja preko kabla :: Ima opciju da se bude kablom povezan i bezicno :: Tj kada je preko kabla baterija se ujedno i puni jel imozes ga koristiti kao zicni mis :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom ?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pa ne moze, mora da postoji baterija, evo sad sam to probao, indikator samo blinka jer nema sta da puni, a i ne vidim svrhu toga s ovim misem
Mozda nije losa opcija G602, on je noviji mis, i baterija mu traje duze. Ali nazalost, i on je nenormalno skup, skuplji od G700s.
:: IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa sta da uzmem nasao sam ovaj g700 za 8200din ako jos imaju ako je bat takva to mi ne odgovra. A taj 602 ima optiku nema laser jel vidim da je dpi 2500? Mis sa otpickim senzorom mi ne odgovara a koliko vidim on je skuplji od g700
Ne gine mi kabl ili ovaj trackball da kupim ne znam sta stvarno :(
:: Pa ne moze, mora da postoji baterija, evo sad sam to probao, indikator samo blinka jer nema sta da puni, a i ne vidim svrhu toga s ovim misem :: :: Mozda nije losa opcija G602, on je noviji mis, i baterija mu traje duze. Ali nazalost, i on je nenormalno skup, skuplji od G700s :: :: :: IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Pa napisah ti da moze da radi normalno preko kabla, usput se puni dok radis, zbunio je gile.
Razlika izmedju G700 i G700s sem sminke na masci ne postoji, ali G700s je nova serija sa ispravljenim bug-ovima itd., jeste lepsi G700, slazem se, ovo im je neki novi dizajn.
Nisam detaljno gledao spec G602, ako je stvarno tako, samo 2500dpi, ni ja ga ne bih uzimao.
Pogledaj izmedju G700 i trackball, pa vidi sta ti najvise odgovara, meni se licno mnogo svidja G700, meni je to najkompletniji mis, nisam se pokajao sto sam ga uzeo. Neko duze vreme sam mu gledao cenu od 10-11.000, ja sam ga platio 7.000 pre 2god., tako da ova cena koju sad ima kad pogledas i nije tako losa u odnosu na 10k.
:: Pa sta da uzmem nasao sam ovaj g700 za 8200din ako jos imaju ako je bat takva to mi ne odgovra :: A taj 602 ima optiku nema laser jel vidim da je dpi 2500 :: Mis sa otpickim senzorom mi ne odgovara a koliko vidim on je skuplji od g70 :: :: :: :: Pa ne moze, mora da postoji baterija, evo sad sam to probao, indikator samo blinka jer nema sta da puni, a i ne vidim svrhu toga s ovim misem :: :: :: :: Mozda nije losa opcija G602, on je noviji mis, i baterija mu traje duze. Ali nazalost, i on je nenormalno skup, skuplji od G700s :: :: :: :: :: IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
sa sto vise dpi jer je preciznost najbitnija u sumi linija i tacaka koje treba pogoditi iz prve i ne gubiti vreme u jebavanju i nisanjenju. Ja licno koristim rejzera od 5600 dpi i drzim ga na toliko ali sam u winu u kontrol panelu smanjio senz skoro na minimum tako da sam dobio fenomenalnu preciznost i glatkocu u kretanju kursora. Radim u Acad, ProE i od nedavno SolidWorks programu. Ako radis amaterski i sa malim projem poligona i linija sasvim dovoljan ti je i neki od 2500 - 3200 dpi
Ja ga koristim u vise CAD programa. Odlican je ako imas vece sake. Ima hrapavu povrsinu pa je prijatan na dodir, ne kliza i ne znoje se ruke. Ima dobar skrol i srednji klik, a ima i ono dvoklik dugme kome mozes da dodelis neku drugu funkciju. Ima i tegice, ali ih ja ne koristim.
Inace jos jedan predlog je tabla za crtanje. I ja planiram u skorije vreme da je probam. Nekako mi je mnogo prirodnija za rad od misa.
CAD i razne nadogradnje za njega, Tower, Sap, STAAD i Excel su progrrami koje najvise koristim mad ima jos nekih su mi alat ne koristim ih amaterski. NE mogu da se borim sa sporim misevima koristim g500 na desktopu za ltop sam kupio g300 prakticno ga ni ne koristim jel mi je uzasni spor on ima opticki sensor precizan je on i 4sve to ali mi je prespor g500 mi je na 4700-5000 gotovo konstantno ispod 3500dpi osecam da mi smeta a 2500dpi mi je maltrertiranje.
:: sa sto vise dpi jer je preciznost najbitnija u sumi linija i tacaka koje treba pogoditi iz prve i ne gubiti vreme u jebavanju i nisanjenju. Ja licno koristim rejzera od 5600 dpi i drzim ga na toliko ali sam u winu u kontrol panelu smanjio senz skoro na minimum tako da sam dobio fenomenalnu preciznost i glatkocu u kretanju kursora. Radim u Acad, ProE i od nedavno SolidWorks programu. Ako radis amaterski i sa malim projem poligona i linija sasvim dovoljan ti je i neki od 2500 - 3200 dp :: ::
Kineze ne bih uzimao. Imao sam jednom neki a4 tecj mis softvrt je bio ocajan samo sam se nervirao.
:: :: Ja ga koristim u vise CAD programa. Odlican je ako imas vece sake. Ima hrapavu povrsinu pa je prijatan na dodir, ne kliza i ne znoje se ruke. Ima dobar skrol i srednji klik, a ima i ono dvoklik dugme kome mozes da dodelis neku drugu funkciju. Ima i tegice, ali ih ja ne koristim :: :: Inace jos jedan predlog je tabla za crtanje. I ja planiram u skorije vreme da je probam. Nekako mi je mnogo prirodnija za rad od misa :: ::
1.Logitech g700 oko 8200din 2.CM Storm Santienel Advace II oko 6200din 3.CM Storm Santienel Z3ROG oko 4900din 4.Logitech Trackball M570 oko 7100din
Ne znam koja je razlika izmedju 2. i 3. deluju identicno.
:: Pa napisah ti da moze da radi normalno preko kabla, usput se puni dok radis, zbunio je gile :: :: Razlika izmedju G700 i G700s sem sminke na masci ne postoji, ali G700s je nova serija sa ispravljenim bug-ovima itd., jeste lepsi G700, slazem se, ovo im je neki novi dizajn. :: :: Nisam detaljno gledao spec G602, ako je stvarno tako, samo 2500dpi, ni ja ga ne bih uzimao :: :: Pogledaj izmedju G700 i trackball, pa vidi sta ti najvise odgovara, meni se licno mnogo svidja G700, meni je to najkompletniji mis, nisam se pokajao sto sam ga uzeo :: Neko duze vreme sam mu gledao cenu od 10-11.000, ja sam ga platio 7.000 pre 2god., tako da ova cena koju sad ima kad pogledas i nije tako losa u odnosu na 10k :: :: :: Pa sta da uzmem nasao sam ovaj g700 za 8200din ako jos imaju ako je bat takva to mi ne odgovra :: :: A taj 602 ima optiku nema laser jel vidim da je dpi 2500 :: :: Mis sa otpickim senzorom mi ne odgovara a koliko vidim on je skuplji od g70 :: :: :: :: :: :: :: Pa ne moze, mora da postoji baterija, evo sad sam to probao, indikator samo blinka jer nema sta da puni, a i ne vidim svrhu toga s ovim misem :: :: :: :: :: :: Mozda nije losa opcija G602, on je noviji mis, i baterija mu traje duze. Ali nazalost, i on je nenormalno skup, skuplji od G700s :: :: :: :: :: :: :: IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom :: :: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: ::
Nekad davno sam koristio 510 i taj je bio do keseice bas dobar jednostavno dobro lezi u saki ma kolika bila...
Pre izvesnog vremena sam gledao MX performancei onda predjoh na laptop... i za njega uzeh M705 marathon mouse...
Pred novu godinu sam klincu sklopio pristojnu spravu i za tu masinu uzeh MX Performance koji sam pre toga gledao jedno godinu dana i mogu reci da mi je M705 bolji... iako mi je saka ko lopata...
Ne bi ti bilo zgoreg da pogledas ovo: http://www.evoluent.com Koristi ga jedan kolega u Baden Office-u izgleda sasavo ali on kaze da ga lakat vise ne boli teniski lakat... ja ga kratko probah stvarno izgleda sasavo mozda treba malo navikavanja ali je stvarno anatomski oblik i polozaj podlaktice tokom koriscenja...
Inace ja sam na poslu reaktivirao mog starog (sest godina) Trust 9700Z meni jedan od najboljih do sada... jedino sto nema vise da se kupi...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: koristio sam mx 90 :: sad mx performance :: :: Moj glas ide za mx performance, a kad gledam miseve logitech mi je prv izbor :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=m6kFCNsnQp :: ::
Interesuje me jedna stvar - sta je to mis za ACAD? Po cemu je taj mis specifican u odnosu na bilo koji drugi mis?
Pitam, jer ranije su misevi bili sa dva tastera, pa su misevi sa tri tastera (kasnije je tu uleteo skrol) smatrani za CAD miseve (zbog funkcija srednjeg tastera). Sta je to danas sto miseve cini CAD misevima?
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Udobnost, precizan laser, dodatni tasteri, ako je bezican trajanje bat, i naravno kvalitet U principu mis specijalno namenjen za ACAD ne postoji samo sam napisao za sta mi treba pa sam konsultovao kolege.
:: Interesuje me jedna stvar - sta je to mis za ACAD? Po cemu je taj mis specifican u odnosu na bilo koji drugi mis :: :: Pitam, jer ranije su misevi bili sa dva tastera, pa su misevi sa tri tastera (kasnije je tu uleteo skrol) smatrani za CAD miseve (zbog funkcija srednjeg tastera). Sta je to danas sto miseve cini CAD misevima :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Nasao sam Tracball po finoj ceni tako da cu uzeti njega. Videcemo kako ce se pokazati ja se nadam da ce biti kako treba sve.
:: Pa napisah ti da moze da radi normalno preko kabla, usput se puni dok radis, zbunio je gile :: :: Razlika izmedju G700 i G700s sem sminke na masci ne postoji, ali G700s je nova serija sa ispravljenim bug-ovima itd., jeste lepsi G700, slazem se, ovo im je neki novi dizajn. :: :: Nisam detaljno gledao spec G602, ako je stvarno tako, samo 2500dpi, ni ja ga ne bih uzimao :: :: Pogledaj izmedju G700 i trackball, pa vidi sta ti najvise odgovara, meni se licno mnogo svidja G700, meni je to najkompletniji mis, nisam se pokajao sto sam ga uzeo :: Neko duze vreme sam mu gledao cenu od 10-11.000, ja sam ga platio 7.000 pre 2god., tako da ova cena koju sad ima kad pogledas i nije tako losa u odnosu na 10k :: :: :: Pa sta da uzmem nasao sam ovaj g700 za 8200din ako jos imaju ako je bat takva to mi ne odgovra :: :: A taj 602 ima optiku nema laser jel vidim da je dpi 2500 :: :: Mis sa otpickim senzorom mi ne odgovara a koliko vidim on je skuplji od g70 :: :: :: :: :: :: :: Pa ne moze, mora da postoji baterija, evo sad sam to probao, indikator samo blinka jer nema sta da puni, a i ne vidim svrhu toga s ovim misem :: :: :: :: :: :: Mozda nije losa opcija G602, on je noviji mis, i baterija mu traje duze. Ali nazalost, i on je nenormalno skup, skuplji od G700s :: :: :: :: :: :: :: IM, a da li on moze raditi i bez baterije kada ubodes kabel, tj. da predje u klasican USB mod? Ili se samo puni, a i dalje je povezan wireless konekcijom :: :: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: ::
Intereantan je ali za ono sto meni treba nije, ne znam kakva je ovo ergonomija malo je cudnog oblika a i cifra mu je isuvise visoka da bi experimentisao
Re: Re: A sto za promenu ne uzmes nesto drugacije?
10.03.2014. 07:28
status: user broj poruka: 18996
imas mail.
:: Intereantan je ali za ono sto meni treba nije, ne znam kakva je ovo ergonomija malo je cudnog oblika a i cifra mu je isuvise visoka da bi experimentisa :: :: :: :: http://www.corsair.com/en-us/vengeance-m65-fps-laser-gaming-mouse-white-artic-whit :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=5y6CZ10M9L :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Kod MX-a me nervira sto treba da se puni svakih par dana a dok se puni nije bezican...
M705 baterija (jedna) traje po godinu dana... evo ja ga vec osam ili devet meseci koristim i jos nije pala ispod pola kapaciteta... bar tako prijavljuje Logitech software...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Udobnost, precizan laser, dodatni tasteri, ako je bezican trajanje bat, i naravno kvalite :: U principu mis specijalno namenjen za ACAD ne postoji samo sam napisao za sta mi treb :: pa sam konsultovao kolege :: :: :: :: Interesuje me jedna stvar - sta je to mis za ACAD? Po cemu je taj mis specifican u odnosu na bilo koji drugi mis :: :: :: :: Pitam, jer ranije su misevi bili sa dva tastera, pa su misevi sa tri tastera (kasnije je tu uleteo skrol) smatrani za CAD miseve (zbog funkcija srednjeg tastera). Sta je to danas sto miseve cini CAD misevima :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: :: :: ::
Re: Re: Re: A sto za promenu ne uzmes nesto drugacije?
10.03.2014. 09:29
status: user broj poruka: 2929
Odgovorio sam ti :)
:: imas mail :: :: :: :: Intereantan je ali za ono sto meni treba nije, ne znam kakva je ovo ergonomija malo je cudnog oblika a i cifra mu je isuvise visoka da bi experimentisa :: :: :: :: :: :: :: http://www.corsair.com/en-us/vengeance-m65-fps-laser-gaming-mouse-white-artic-whit :: :: :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=5y6CZ10M9L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.