Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
DVB-T2 Digital TV USB Stick
STRANA 1 OD 1
100noga DVB-T2 Digital TV USB Stick 27.02.2014. 17:16 T56904

status: user
broj poruka: 188
http://www.aliexpress.com/store/product/USB-2-0-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Stick-Remote-Recorder-Receiver-DVB-C-USB-DVB/133191_1364928935.html

Vredi li naručivati ili sačekati da naši ture u raf?
Lik u komentarima tvrdi da fercera kod nas.

BONUS:
Samo da prođe demokratija (i da opet zaživimo kao ljudi) - Zaklonišče prepeva

http://www.youtube.com/watch?v=QHWVho-qe98
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos Ja gledao ovo... 28.02.2014. 12:29 #543981

broj poruka: 864
http://goo.gl/p9ysK8

Ima na lageru ali cena 36 evra.
Zvao sam ga i pitao da li provereno sve fercera na DVB t2 , a on tvrdi da sljaka sasvim normalno.
E sada, koliko vidim to je isti taj stick a kupovina me interesuje, samo je ovde 35 evra...
Ako se odlucim da ipak kupim, i isprobam, napisacu ti utiske ovde na temi...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Potpuno sam neobavesten - sta je sa DVBT2 broadcast-om kod nas? 01.03.2014. 01:37 #544067

broj poruka: 10997
Da li je signal dovoljno jak za hvatanje sa ovako maleckom sobnom antenom? Da li su kanali (barem neki od njih) free ili je potrebno dekriptovanje.
Dakle, raspitujem se o `vazdusnoj` distribuciji (air broadcast), ne o kablovskoj TV...

gilopile Evo tortiljo koliko ja znam.... 01.03.2014. 01:52 #544068

broj poruka: 9459

Kanali mogu biti free i dekriptovani, naravno. Bar ovi nasi sto se hvataju su free. Sa onim malim antenicama se moze kvalitetno gledati jedino ako zivis blizu avalskog tornja. Otprilike slicno kao sto kvalitetno mezes gledati ove standardne sa sobnom antenom, a zivis negde Bogu iza kicme, samo sto ovde nema `snega` na slici, vec je slicno kao kad hoces da gledas 1080p YT klip sa brzinom neta od 512kbps...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Hvala na obavestenju, Gilopilence. 01.03.2014. 10:57 #544086

broj poruka: 10997
...

Rynskelath Nikako sobne i ove malecne antene 01.03.2014. 12:09 #544092

broj poruka: 484
Upucas logu bre ka nekom predajniku, RG6 kabl, postavis konektor i prikljucis na ovo cudo i udri... to je cela smejurija.

Nema snega, nema lopata i nerviranja, ili imas sliku, ili nemas ili se digitalizuje ako je previse slab signal, nadjes drugi predajnik upucas ka njemu i treba da radi.

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

operator re 03.03.2014. 04:13 #544216

broj poruka: 4262
@Rynskelath
+1

Pokazalo se da je bolje sa logom 3, nego sa 9-kom ili 7-com, a nema logike.
Bar na dvije lokacije.
Jedna u Ledincima, jedna u Čurugu.

HP 210

gilopile .... 03.03.2014. 09:58 #544225

Ja sam ugradjivao ljudima mrezaste sa pojacalom i nema, radi skroz ok. Signal skoro max...kako analogni kanali, tako i DVB-T/T2
Jedina zamerka je sto su jako osetljive na staticki elektricitet, pa cim malo zagrmi ili sevne, zna pojacalce da crkne...

Ova:
http://static.kupindoslike.com/Mrezasta-zicana-antena-sa-pojacalom_slika_O_5748381.jpg

markopvict sta ima na dvbt2 od 03.03.2014. 11:03 #544232

broj poruka: 4515
otvorenih kanala?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 03.03.2014. 11:07 #544234

Od nasih nista. Ko zivi u Backoj, moze fatati rvate. Popis pod Regija: D01

Po meni, jedino HRT-ovi nesto vrede, ostalo krs

http://www.oiv.hr/broadcasting/tables/dtv_channel_hr.aspx

Ima nesto i Madjara, ali skoro svi kodirani...

Rynskelath Evo sta ima od kanala i na kom predajniku 03.03.2014. 12:19 #544238

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Digitalizacija/story/2002/Srbija/1443316/Pu%C5%A1tena+u+rad+pro%C5%A1irena+Inicijalna+mre%C5%BEa.html

U principu, ja sam probao sa svim antenama u firmi i sa svim radi savrseno (slican signal - razlika par dB), antena upucana ka Crvenom Cotu.

Sto se tice pojacala na toj mrezastoj anteni, ja sam kod kuce tu antenu koristio par godina i crklo mi je pojacalo na njoj tek posle 3-4 godine. Sada kada sam na Iptv ne koristim je ali cu je aktivirati ponovo...

Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.

gilopile ... 03.03.2014. 12:24 #544239

Da, sve zavisi od pojacala do pojacala. Ima ih gomila proizvodjaca. Obicno one crne 6-ugaone crkavaju nenormalno. Meni vec godinama traje neka crvena, a pre toga svakih par meseci sam se morao pentrati i menjati pojacalo...

Zanimljivo je i to da sam jednom rodjaku skinuo plocicu, jer je crkla i vezao direkt zice dok se ne kupi, jer nisam trenutno imao drugu i na moje iznenadjenje, kvalitet slike je skoro pa identican. I evo posle par godina fura bez pojacala i sve ok :D

U globalu, antene uopste nisu lose, pogotovo tamo gde treba da hvata na dva razlicita predajnika, upuca se izmedju i sve radi odlicno. Jedino sto je kvalitet katastrofa i za par godina se bukvalno raspadne, ali sta i ocekivati za 500-600RSD :D

bunjevac RE 03.03.2014. 12:52 #544241

broj poruka: 578
Kod nas u Subotici bolidi su pustili preko kablovske digitalne kanale ,ali samo onaj može da hvata ko ima dvb-c tuner.Koji su to lopovi ,u čitavoj okolini svi koriste dvb-t standard.

codeus Re: RE 03.03.2014. 13:49 #544247

broj poruka: 4054
faljen is, ne spominji mi KDS sad cu im kablove isec i pokechat taranu

btw
dvb - c (cable digital)
dvb - T (terestrial , narodski vazduh)

:: Kod nas u Subotici bolidi su pustili preko kablovske digitalne kanale ,ali samo onaj može da hvata ko ima dvb-c tuner.Koji su to lopovi ,u čitavoj okolini svi koriste dvb-t standard
::
Rynskelath @All 03.03.2014. 14:54 #544259

@gile:
Plave nisu lose, crvene su jos bolje, za crne se jbg, ne secam...
Ja to sve kupujem na buvljaku, jedna plava je valjda 100 a crvena 150 din ako se secam, u principu glupost.
Antene mogu da nadjem za 300-500 din i to je to :)

@Bunjevac
Nisu lopovi, nemoj odmah drvlje i kamenje ako se nisi raspitao.
DVB-T (Terestrial) - kako i samo ime kaze ZEMLJA, je tjuner iskljucivo za zemaljske kanale koje ti hvatas preko obicne antene. Znaci ne mogu kablovski operateri da puste DVB-T signal kroz mrezu posto jednostavno NE MOZE! Radim u jednoj kablovskoj firmi i znam kako to ide.

DVB-C (Cable signal) - kako i samo ime kaze KABLOVSKA, je tjuner za kablovski digitalni signal i kao sto sam gore napisao ne mogu da puste DVB-T kroz njega, mogu samo da ga prebace iz DVB-T u C pa tako da ga puste kao sto i mi radimo za pojedine kanale ali nije to sada bitno.

Da bi mogao da gledas digitalne kanale sa obicnom antenom, treba ti tv koji ima DVB-T2 tjuner (Znaci nemoj da se zajebete da kupite tv sa DVB-T tjunerom) i da prikljucite obicnu antenu, pretrazite kanale i to je to.
Radi i sa digitalnim risiverima koji rade preko USB-a za komp ali ne radi na tv-u koji ima usb posto ne postoje drajveri za njega.

Sto se tice digitalnih kanala na kablovskoj, treba ti tv sa DVB-C tjunerom i to je to, pretrazis kanale na odredjenoj frekfenciji, simbol rate-u i QAM-u i to je to.
Uglavnom su od 730 Mhz ili 738Mhz zbog C52-53 kanala koji se koriste, kamere se postavljaju uglavnom na C69...
Isto vazi za risivere za komp koji idu preko usb-a...
ili da kupite DVB-T2, DVB-C Set-top Box koji kosta oko 5-6000 i to je to...

Nemoj odmah da skacete i pricate da su svi ovakvi i onakvi ako se vec ne razumete toliko...

gilopile ... 03.03.2014. 15:17 #544262

Ma nije greda i ko nema u TV-u DVB-T2 tuner, jer ga moze kupiti zasebno za 4500RSD - Falcom T-2200. Nije nista specijalno kvalitetan, malo sporiji softwer i prebacivanje kanala, ali svakako sluzi svrsi. Nista bolji nisu i oni od po 10-ak tisuca...isti racku.

Ali, naravno, ako se sad kupuje TV, onda, normalno, gledati model koji vec ima u sebi T2 tuner...

Nego, evo na koju plocicu sam mislio. Znaci krs krseva:

http://static.kupindoslike.com/Pojacalo-za-mrezastu-antenu_slika_XL_5739997.jpg

Rynskelath @Gile 03.03.2014. 15:31 #544265

kao sto sam i napisao, uzeti Set-top box i gotova stvar ako imate CRT ili stare LCD koji nemaju DVB-C/T2 tjuner

Ma to je ta plocica, samo sto sam se ja raspitao kod prodavca na buvljaku u Pancevu posto mi je buvljak na minut od kuce (ali zato idem jednom godisnje i to bas kad moram) :P
I tamo video par tih plocica i pitao coveka koja je najbolja i sredio par antena kod ljudi sa tim plocicama, moja je radila godinama nakon cega je crkla a mene sad mrzi da je zamenim :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs