Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Bar Code Citac
STRANA 1 OD 1
Rynskelath Bar Code Citac 12.02.2014. 19:31 T56710

status: user
broj poruka: 484
Imam jedan problem, naime ima dva barkod citaca Pro Tracer anl-810 (na njima stoji 810k)
Probao sam ih na Win 7 i rade bez problema ali na bilo kom racunaru sa xp-om se javlja problem.
Kada pritisnem taster za skeniranje i on `kao` skenira bar kod, npr u excel-u mi ne izadje br barkoda uopste a nakon toga se barkod reader zaglupi i laseri sijaju non-stop

da li je neko imao slican problem i da li zna neko resenje?
Drivere ne mogu nigde da nadjem posto bi ovo trebalo da se ponasa kao tastatura?

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re 12.02.2014. 20:29 #541703

broj poruka: 555

Da li ti je prikljucen preko USB-a, ili se povezuje na neki drugi nacin? Kada se bar kod citac ponasa kao kod tebe, znaci da ne moze da prebaci iz nekog razloga podatke iz svoje memorije u racunar. Kod Metrologic skenera se resavalo podesavanjem citaca, ili ucitavanjem jednog rezidentnog programcica koji deflinise preko kog porta se unose podatci.

Rynskelath sorry 12.02.2014. 20:31 #541704

Prikljucen je preko PS/2 porta, sto je najgore kada ih proverim na kompovima gde je win 7 ili win 8 citaci rade normalno i otkucaju bar kod u excel-u bez ikakvih podesavanja

Najgore je sto ne mogu ni da nadjem neki driver ili neko podesavanje vezano za njih?

Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.

mikac962 Re 12.02.2014. 20:39 #541706

Postavicu ti glupo pitanje. Da li kacis citac kada ti ukljucen ili iskljucen racunar? da li je prikljucena i PS/2 tastatura?

Rynskelath jeste glupo :P 12.02.2014. 20:43 #541708

Kada je ugasen naravno, to je glupi ps/2 port :)
A sto se tice tastature ima dva epiloga:
kada je ukljucena usb tastatura, ona radi normalno a citac se ponasa onako kako se ponasa
kada je ukljucena ps/2 tastatura u ps/2 port citaca, onda tastatura nece da radi ili se zabaguje posle svakog ovog procesa kada se zabaguje i citac

pazite: ovo se desava samo na win xp (probano na tri razlicita kompa - dva firmina i jedan moj licni koji sluzi za gluposti sa razlicitim verzijama xp-a)

mikac962 Re 12.02.2014. 21:12 #541713

Ove citace ne poznajem i sve sto ti pisem je iz iskustva sa Metrologicom. Oni bez tastature ne rade, i to mora da bude PS/2 zakacena na kabl koji ide sa citacem. Ovako glupiranje citaca se desavalo kada nema tastature, ili brzina porta podesena pogresno. Mada je kod tebe sve nekako cedno, jer su ovi uredjajo tipa ukljuci i radi. jos je ne shvatljivije to sto ti na win7 radi, a na XP nece. Pokusao sam da ti pomognem, ali definitivno nemam ideju sta da uradis. Mozda ce se javiti neko ko se susretao sa ovim modelom.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs