Pitam, jer su idioti razgrabili iz prodavnica sva jača napajanja (700 i više watti) (zbog litecoina/rudarenja), pa je ovo jedino što je ostalo (to je što se tiče Raidmaxa), a što se tiče NJoy-a, cena nije loša, pa sam hteo da pitam kakvo je... Čitao sam neki review na rumunskom za 600RGE, i u tom review-u kažu da je sasvim OK.
Ti `idioti` su uglavnom otplatili taj hardver u koji su uložili i sada im sasvim lepo donosi novac.
U jednom računaru imam Raidmax-a 635W modularno, za sada je korektno, nije bučno, ne greje, izrada korektna, bez problema gura dve 7850 24/7. Za 5500 koliko je bilo u E**iju na akciji sasvim OK.
Obrati pažnju na oglase, bude jako lepih napajanja.
Ja sam novo novcijato Enermax Revolution X`t 730W Gold nahvatao za 80€ i jednog TT Smart SE 530W za 4500 din, takođe novo sa 3 godine garancije i papirima.
Vidite sta je neko napisao ispod linka da Rumunsko napajanje radi samo sa NVIDIA kartama jel je to superiorna tehnologija a sa AMD ne jel su oni najgori na svetu. Znaci po meni treba uzeti EVGA 1000 Super Flower Leadex unutra ili CORSAIR Flextronics. AX1200, AX1200i i upravo treba da se pojavi CORSAIR AX1500i.
Ma, neka rade šta hoće sa svojim parama, ja sam upotrebio reč `idioti` samo zato što sam se zaprepastio i iznervirao kad sam od prodavaca čuo da nekih brendova neće biti ČAK DO APRILA (Cooler Master - bar tako kažu oni koje sam zvao), a i malo mi je više pun k..c prenaduvanih cena grafičkih, pa ludački rast cena DDR3, pa sad vidim i skok cena napajanja po oglasima, čak i onih napajanja koja su preslaba za bilo kakvu rudarsku konfiguraciju - čak su i oni digli cene, iako za to nemaju razloga, jer LC Power/Chieftec napajanja od svega 450-500-600W sigurno nisu za mining rigove.
Taj neko je SkyFire `Dobro radi sa nVidia kartama Lose radi sa AMD kartamaIz mog neverovatnog iskustva koje obicnim smrtnicima nije dostupno mogu da vam kazem da ovo napajanje radi samo sa nVidia kartama koje su same po sebi superiorna tehnologija. Sa AMD-om nece uopste. Zato sto su oni najgori na svetu.`
To su ta Andisonova ogoljena. Za ovo ostalo ne znam. Tako mi rekoše. A jača napajanja se mogu nabaviti od preko. Mada je i tamo problem. Ja čekam neke delove od preko pa ću biti miran.
Jedino napajanje na koje sam u životu naišao - a da ima deklarisani MTBF (Mean Time Before Failure - `očekivano srednje vreme do kvara/otkaza`) od 400 hiljada radnih sati. (sva ostala koja sam viđao su imala 100 hiljada sati MTBF, bez obzira na cenu i brend).
Ovo napajanje, koje mi i sada radi u kompu u kome kucam ovo, od prvog dana radi 24/7, teralo je SLI i Crossfire konfiguracije, overklokovane 125W/140W procesore - čak mi je jednom i ispalo na patos sa 1m visine - a i dan-danas šljaka POTPUNO ISTO kao prvog dana, napon mu je 12.239v na svakoj matičnoj na koju sam ga zakačio, a u maximalnom opterećenju, kad pokrenem neki `Combined` test u 3D Marku (i fizika i grafika), NIKADA nije pao napon ispod 12.16v.
Najbolje napajanje koje sam ikada imao. U drugom kompu imam Thermaltake Toughpower 700W, isto kupljeno 2007., isto plaćeno oko 150EUR tada - i ono tera drugi komp, isto toliko pouzdano, ali ima deklarisani MTBF 100 hiljada radnih sati.
Ja već par godina imam Seasonic SS 620-GB i jako sam zadovoljan istim.
Ali ovaj Enermax Revolution koji mi je naleteo će ga verovatno zameniti, 4 grafike (dve 270-ce i dve 7850-ce) na njemu i ne oseća, hladno i naponi ne padaju ni malo pod opterećenjem. Plus još Gold sertifikat, 92% efikasnost.
Mene je Enermax napajanje koštalo mesec dana izgubljenog vremena, živaca...
12.02.2014. 19:06
status: user broj poruka: 326
... osedelih vlasi kose i 2000EUR nepotrebno uloženog novca.
Još 2004., kad su se prvi put pojavila Enermax napajanja kod nas, uzeo sam (za preko 100EUR) Enermax EG465VE-G (ili neku takvu sličnu oznaku je imalo). Tada, 2004. je to bilo `pojam` od napajanja - još niko kod nas nije ni pomišljao na bilo šta jače od toga. Služilo me je do 2007. do leta, a onda je počelo čudno da se ponaša: komp čas hoće da se upali/POST-uje do kraja, čas se zaglavi na identifikaciji disk uređaja, čas ovo, čas nešto drugo...
Pošto je to Enermax, ja sam za čudno ponašanje kompa okrivio SVE OSTALO - OSIM NAPAJANJA, jer sam mislio `ma, nema šanse da je to zbog napajanja, ipak je to Enermax`.
Uglavnom, da skratim priču, mesec dana sam menjao matične, procesore, grafičke, dok mi na kraju nije pukao film i kupio sam ganc novu konfiguraciju za 1000EUR sa tim Cooler Master iGreen napajanjem, i napravio sam još jednu rezervnu konfiguraciju, isto te vrednosti, sa pomenutim Thermaltake Toughpower.
Tek pre 2 godine, kada sam se konačno naterao da odnesem to Enermax napajanje kod kolege u servis da ga pogleda, da ga ispita - sam shvatio da je napajanje bilo uzrok svih mojih problema. (a bio je neki manji kvar u pitanju).
Od tada - od `believera` u Enermax - pobegao sam u drugu krajnost, više ga za sebe nikada ne bih uzeo, iako znam da ga mnogi hvale i da im realno lepo rade.
Havoce... biseru medju pilicarima, pa ko je tebe to naljutio?
12.02.2014. 19:33
status: user broj poruka: 33
@ profil Lepo zapazanje.
Citat: ...a i malo mi je više pun k..c prenaduvanih cena grafičkih, pa ludački rast cena DDR3, pa sad vidim i skok cena napajanja po oglasima... -rece preprodavac havok koji prodaje AGP 512MB za 90 evra. http://goo.gl/q7Ph3Z
:: Imam Raidmax 835w gura 2xgtx660 i za sada radi savršeno :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
Zaboravih, dok nisam uzeo Enermax, ovaj Raidmax 635W mi je nekih 7 dana bez prestanka radio sa dve R9-270 i jednom 6770, 24/7 i nije se ni zagrejao, a napone sam merio unimerom direktno iz konektora pošto nemam mnogo poverenja u softverska iščitavanja i nisu padali :)
Da raidmax su odlicna napajanja za taj novac i dosta daju za odnos ulozeno/dobijeno, daleko su od bilo kakvih kineza, ko daje 100e za fensi brendirano napajanje a ima 1 hdd 1 gpu cpu 2 stapa rama i slicno nek prica sta hoce ali baca novac.
Koliko para toliko i muzke, mogu da teraju i CF i sli zavisi od modela a vidi neko i rudari sa tim napajanjima sa dve grafike.
Ovde imas dosta lepo i detaljno objasnjeno i testirano
Havoce, opet si obrisao sopstveni oglas posle moje besplatne reklame? Ajmo opet... http://goo.gl/LBsPHp
I da ne bude da ti spamujem temu, evo ti moja preporuka. Uzmi ovaj Raidmax... neces zazaliti. http://goo.gl/f1Cbmu Samo se dobro isprskaj (al otvori usta) i 4 nedelje bice mir na forumu. Barem tako tvrdi proizvodjac.
Raid Max sprej ubija gmizuce insekte prilikom prvog kontakta i pruza aktivnu zastitu od cetiri nedelje.
3850 AGP za 90 evra? Sića, nije toliko koštala ni kad se pojavila... S`obzirom da je skuplja nego 7770 na oglasima mora da je i brža... __________________ Scourge of PCBerza
Prvo ovaj umobolnik sa dvadeset lažnih naloga (sashai = bytebite), a evo ga sad i ovaj drugi, `Pozeleneli Bič Božji PC Berze`, koji kad nema šta da kaže vezano za temu, upadne čisto da bi podboo nekoga - bolje i to, nego da ćuti neko vreme kad nema da kaže ništa pametno :)... Obojica - jako korisni članovi foruma :) Da nije njih, i njima sličnih, ne bismo imali takvu lepu septičku jamu za okupljanje, kao što je ovaj Forum (postao - a nije takav bio oduvek).
Svima koji su mi dali odgovore vezano za temu, hvala, pomogli ste mi da napravim izbor: sigurno ću uzeti Raidmax, za sada - za 60EUR teško da ima bolje (makar trenutno), a možda uzmem i ovo NJoy 600RGE - ipak ima garanciju 3 godine, a i vidim da se ta rumunska kompanija bavi proizvodnjom i tableta, tako da... Možda ipak imaju neki kvalitet. Proveriću `na sebi`, što bi se reklo.
P.S. I molim vas da ne `hranite trolove`, to jest, ova dva dežurna degenerika iznad koji upadaju na teme sa dupliranim nickovima samo da bi prozivali, podbadali, upropaštavali bilo kakvu korisnu diskusiju i razgovor - a nikada da bi dali odgovor vezan za temu.
Kako si mi smešan kad krenemo da te jebemo u zdrav mozak...
12.02.2014. 21:01
status: user broj poruka: 12794
...samo zato što uvaljuješ takva govna jebaćemo te dokle god budemo mogli, a ti dolazi ovde i dalje na dnevno jebanje, bič je uvek spreman.
Čak nisam ni pomislio da ti prodaješ tu grafiku, samo sam prokomentarisao da je UVALJIVANJE a tebi je odmah zasmetalo jer bože moj, možda nekog i nasamariš baš ovde. Iz tog razloga ćeš uvek dobiti vruću kurčinu za svaki oglas, da se po celom forumu čuje koliki si šiptar...
Vidiš kako znaš da psuješ i daješ nadimke kad ti procenjujemo robu, to radimo iz sažaljenja ka mentalno izazvanim individuama... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.