primetio sam problem, desna strana nosa mi je skoro stalno zapusena i to nekih 70% Kada disem osecam miris izgorelog kikirikija, barem me asocira na to, izbacujem neki sekret i tako. Idem ujutru kod lekara ali me zanima neki od domacih lekova inhalacija i fora. Zao mi je ako neko prolazi kroz to ili je prolazio ali ja moram da pitam. Nisam pomenuo da veci deo dana osecam nepodnosljivu glavobolju. jedan prijatelj mi je rekao ok je otici kod lekara ali ne pristajati na njihove zahvate, jer to nije trajno resenje. pomenuli mi neku baku iz banata sto sipa neke kapi i mozak gori par sati ali onda 10 godina ne osetis problem sa sinusima. Hvala unapred.
Cuo sam za efikasno resenje za godinu-dve sa nekim kapima od morskog krastavca. Zatim imas ciscenje sto su ti savetovali lekari, ali jbg, nije trajno kao sto kazes. Ne znam jel bi pomogao stari recept inhalacije sa serpom i peskirom.. Cuo sam da je dobro i domace kupinovo vino.. to sam sve cuo za sinuse, ne znam za tu bakicu i ne zelim da zamisljam postupak, pa sad probaj.
:: ca :: :: primetio sam problem, desna strana nosa mi je skoro stalno zapusena i to nekih 70 :: Kada disem osecam miris izgorelog kikirikija, barem me asocira na to, izbacujem neki sekret i tako. Idem ujutru kod lekara ali me zanima neki od domacih lekova inhalacija i fora. Zao mi je ako neko prolazi kroz to ili je prolazio ali ja moram da pitam. Nisam pomenuo da veci deo dana osecam nepodnosljivu glavobolju :: jedan prijatelj mi je rekao ok je otici kod lekara ali ne pristajati na njihove zahvate, jer to nije trajno resenje. pomenuli mi neku baku iz banata sto sipa neke kapi i mozak gori par sati ali onda 10 godina ne osetis problem sa sinusima :: Hvala unapred ::
Najbolji drugar ima problema vec godinama. Mogu samo da ti kazem da ta prica sa babama nije glupost, njemu je pomoglo na neki duzi period, ali opet ima probleme, pa mora da je poseti. Ali sam cuo da je zena preminula, pa sada otkud znam. Ima dosta i tih prevara, tako da pazi koja je baba u pitanju. Drugaru je neka definitivno pomogla, ne znam sta mu je radila, mislim da je neka travuljina bila u pitanju.
Imam slicnih problema...primetio sam kad je usrano vreme bude jos gore,najvise problema za vreme treninga,imam osecaj da sinusi oce da explodiraju...:) Pomenuo mi neki cica neke kapi pre par godina,nesto tipa `sinusan` ali pod tim imenom nisam mogao da ih nadjem...uglavnom kad ih sipas pola litra neke `magme` izadje kroz nozdrve i glavu ne osecac koliko je lagana....ali jbg ne mogu da nadjem to....a cica ko zna gde je...:(
Ja imam isti problem kao i ti, pre 2 nedelje sam bio na sistematskom pregledu preko firme i kada sam se pozalio doktoru ORL ustanovio mi je da imam polipe,duple zidove sluzokoze koji se naduju i poput kese zatvore disajne puteve...da mogu da koristim kapi,morske ovo ono al u principu ako hocu da resim problem samo hirurskim putem mogu to da saniram. Neznam sta da ti kazem,idem 19.02 na pregled kod neke doktorke u Dragise Misovic pa cu videti sta ce mi ona reci...
ACC 200 , 3 x na dan Avamys sprej 2x dnevno, ujutro/uvece u svaku nozdrvu jednom uspricati
Ukoliko imas Asthmu hronicni sinuzit zna da je odrzava u tom slucaju pored gore navedene terapije ide singulair 10mg ili alvokast 10mg jednom dnevno-uvece.
Znaci posetiti ORL, uraditi RTG PNS, ukoliko imas tegobe sa donjim disajnim putevima posetiti pneumoftiziologa.
Sto se tice babe iz banata ja ne bih isao, ako ipak resis posetiti babu uradi alergo test , ukoliko si alergican na nesto bolje preskoci babu.
bio na VMA popravili nos,bilo nesto bolje,ali i dalje nije bilo dovoljno dobro,pa posetio tu baku iz banata(B.Karadjordjevo tacnije) pre oko godinu dana..
Kapi su brutalno jake i tacno mozes da osetis kako dolaze do mozga,mnogo gadan osecaj..posle nedelju dana mora jos jednom..bas dosta ljudi bilo kada sam ja isao,pa se ceka red.ne bre,ne traje deset godina,ali par godina sigurno pa mora ponovo..
Meni pomoglo,prodisao,ali dva drugara koja su bila samnom nista,dobro ne bas nista,poradjali se na nos izbacili svakakve grozote,ali kazu i posle toga im isto..
mama mi kaze da je ona pre 20 godina resila problem parenjem glavudze nad morskom vodom. Ujak joj doneo par flasa i to je spasilo. Cuo sam za razne neke fore ali kontam da to ne ide bas tako lako. Baka Jelena iz tog sela u banatu, na guglu ja nasao, jer drugar nije mogao da se seti podataka, isao neko njegov valjda. Idem tu pa sta bude bude.
Ne nasedajte na te price jer cete sebi samo napraviti jos gore stanje..
Svi ti rastvori ne lece sinuse zapravo samo nagrizaju i prosiruju kanale pa vam je zato takav osecaj da bolje disete..Ali kasnije to zahvati celu povrsinu tako da problem sada zahvata jos vecu razmeru. Da ne pominjem da sa svakom `teraptijom` ubijate receptore za culo mirisa!
Jedini pravi lek za sinuse a njega preporuciji i doktori sa vma jeste more! Mesec dana mora sa svakodnevnim potapanjem glave .. Neki su zaista izlecili sinuse za ceo zivot...
Operacija nije resenje jer se sve posle izvesnog vremena vraca!
P.S.Treba takodje otici na detaljan pregled jer nekad nisu uopste sinusi vec krajnici!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Jedan specijalista mi je preporucio da se nagutam slane vode(morske). Naravno kad smo bili na moru, to sam uradio malo i pomoglo je. Jednom u dve godine ti je dovoljno. Naravno ako imas mogucnosti da ides na more.
vidim da svi spominju slanu vodu :) , ja nisam hteo u prethodnom postu da ne ispadne OC sinusa
najbrze i najlaske cimanje sinusa je sa slanom vodom (ako je morka iz CG puna fekalija)
uzmes praznu flasicu od 0.5l , pozeljna ona sa plastisnim mehanizmom na izvlacenje
sipas mlaku vodu , proveris prvo laktom dali je jako vruca ili jako hladna (idealna je 37c , jasno je i zasto 37c)
u vodu sipas 1 kafenu kasicicu kuhinjske soli ili morske ako imate
razmutis
otvoris onaj plastican cep , zabijes ga sebi u 1 nozdrvu, nagnes glavu napred i dole i stiskas flasu polako, otvoris usta i pustis da cirkulise voda kroz nos
to isto ponovis i sa drugom nozdrvom
1 je bitna stvar a to su 2 stvari , voda mora biti kao temperatura tela - suvise hladna i prehladices nos, suvise vruca i opecices nos i zacepiti ga kao betonom
sol je obavezna, pored toga sto rastvara sline, ona doprinosi da se telo ne bori za vazduh, ukoliko u nos sipas obicnu vodu docice do refleknog grca i neces uspeti , em ce da te pece nos
ljudsko telo sadrzi 70% vode , koja opet sadrzi 0.9% soli, zato je slinac i znoj slan !
Moja keva je nakon 20 i kusur godina i nebrojenih pokusaja izlecila sinuse sa po nekoliko kapi kantarionovog ulja u nos pred spavanje i malo drzis zabacenu glavu `da se slije` u sinuse. I tako koliko god treba. Nedelju, dve... Nema nikakvih nus-pojava. Nadam se da ces resiti problem, kojom god metodom.
:: :: vidim da svi spominju slanu vodu :) , ja nisam hteo u prethodnom postu da ne ispadne OC sinus :: :: najbrze i najlaske cimanje sinusa je sa slanom vodom (ako je morka iz CG puna fekalija :: :: uzmes praznu flasicu od 0.5l , pozeljna ona sa plastisnim mehanizmom na izvlacenje :: :: sipas mlaku vodu , proveris prvo laktom dali je jako vruca ili jako hladna (idealna je 37c , jasno je i zasto 37c :: :: u vodu sipas 1 kafenu kasicicu kuhinjske soli ili morske ako imat :: :: razmuti :: :: otvoris onaj plastican cep , zabijes ga sebi u 1 nozdrvu, nagnes glavu napred i dole i stiskas flasu polako, otvoris usta i pustis da cirkulise voda kroz nos :: :: to isto ponovis i sa drugom nozdrvo :: :: 1 je bitna stvar a to su 2 stvari , voda mora biti kao temperatura tela - suvise hladna i prehladices nos, suvise vruca i opecices nos i zacepiti ga kao betono :: :: sol je obavezna, pored toga sto rastvara sline, ona doprinosi da se telo ne bori za vazduh, ukoliko u nos sipas obicnu vodu docice do refleknog grca i neces uspeti , em ce da te pece no :: :: ljudsko telo sadrzi 70% vode , koja opet sadrzi 0.9% soli, zato je slinac i znoj slan :: :: ::
probacu sve moguce, donece mi neko morske vode, da ne cekam leto jer mislim da cu umreti do tad (glavobolja me navodi na razne stvari)
Imaju one fore preko kolektive i kupomana slana soba 3 tretmana po 1h valjda 1000 din i tako. Stvarno je lepa cena ako je tako zdravo kao sto se prica.
Rekli su mi ljudi prvi dan se smrcka slana voda po malo a onda se bukvalno naliva da prska na usta, sto kaze kodeus.
Kodeus bato ako te ne mrzi kazi mi u kom odnosu da pravim rastvor? koliko soli na 0.5l vode?
evo sad mi keva sprema nesto sa bosiljkom i nekim biljkama da se naparim :)
ravna kafena kasikica , i da stavis punu nemozes pogresiti , to je nekih 7-8grama
vidi ja nemam problema sa sinusima nikad, i NIAKad izezuzev par puta godisnje kad se uneredim od amfetamina (linije na nos), posle 1m sinusi koji mi nisu navikli na tu rabotu me tako otkinu da sam jednom hteo sa pistoljem da procistim sinuse, bol u prednjem delu glave je tada tako jaka da ..znas i sam.. mozak ide na stend by od muke,
e tada ovaj rastvor sredi sinuse i bol nestane za 10min .. milina , onda nastavim dalje po starom
:: probacu sve moguce, donece mi neko morske vode, da ne cekam leto jer mislim da cu umreti do tad (glavobolja me navodi na razne stvari :: :: Imaju one fore preko kolektive i kupomana slana soba 3 tretmana po 1h valjda 1000 din i tako. Stvarno je lepa cena ako je tako zdravo kao sto se prica :: :: Rekli su mi ljudi prvi dan se smrcka slana voda po malo a onda se bukvalno naliva da prska na usta, sto kaze kodeus. :: :: Kodeus bato ako te ne mrzi kazi mi u kom odnosu da pravim rastvor? koliko soli na 0.5l vode :: :: evo sad mi keva sprema nesto sa bosiljkom i nekim biljkama da se naparim : :: :: ::
Evo druze da probam da ti pomognem. S obzirom da sam profesionalni ronilac jako puno dodira imam sa ovom temom kao i sa celom ORL obasti. Dakle, sustina je da sinusi `budu otvoreni` da bi mogli da se `dreniraju` odnosno da se prazne od sadrzaja (secret i sukrvica). Sinusi su inace supljine u kostanom tkivu glave koje su oblozene sluzokozom. Kao deo gornjih disajnih puteva povezani su naravno sa nosom, ustima, zdrelom, ocima a indirektno i sa usima. Do bola dolazi kada se ulazi u sinuse zatvore usled infekcije a u samim sinusima dolazi do bujanja iste I onemogucavanja dovoljnog praznjenja. U mladosti (16-19 god.) sam takodje imao dosta problema sa sinusima. Od 1995 god. se bavim ronjenjem. Ti problemi su nestali. Medjutim povremeno (jednom u 3-4 god.) fasujem neku kojavicu (virus, bakteriju) uglavnom u zimskom ili prelaznim periodima godine. Tada primenjujem dreniranje odnosno ispiranje sinusa bez obzira da li imam bola ili samo zapusenost. Po savetu ORL specijaliste, to radim na sledeci nacin. U metalni sud sipam 1 litar vode i dodam 1-2 kafene kasike morske soli. Kada voda provri, ostavim da se ohladi otprilike na temperature tela. Nakon toga velikim-najvecim mogucim spricem uzimam vodu u uspricavam u obe nozdreve. Pri tom lezim na krevetu na ledjima a glava mi je preko ivice kreveta zabacena u nazad. Kada su obe nozdrve popunjene slanom vodom podignem se i istovremeno sadrzaj iz noszdrva povucem udisanjem u zdrelo a potom ispljunem u lavor. Potom ostatak sadrzaja izduvam iz nozdrva u maramicu. Nakon toga ponovim postupak vise puta. Kod jacih upala u toku dana na ovaj nacin treba kroz sinuse-nos prvuci litar vode. Ovaj postupak se moze primenjivati i preventivno (kada ne postoji oboljenje) i to jednom dnevno pred spavanje. Prilikom samog lezanja na krevetu dok je slana voda u gornjim disajnim putevima treba se okretati na jednu pa na drugu stranu uz zatvaranje nozdrva da bi ista dospela u sinuse. Ova metoda je mozda malo neprijatna ali daje rezulatate
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.