Imam neku A4, privremeno sranje od 650 din, i hocu da uzmem kvalitetnu tastaturu, jer to ne bih menjao vise godina.
Uglavnom se sve svodi na Razer i Logitech, i Blackwidow 2013 obicna od 90e mi deluje kao najbolja varijanta. Logitech G710+ mi se jako svidja, ali ne daju mi se tolike pare. :/
Takodje ide pitanje da li uopste se isplati davati dosta novca, da li da uzmem nesto jeftinije i ne bacim novac? Predlozite sta mislite da je ok.
Ja sam tako bacao pare na mehanicke tastature i na kraju se zadovoljio sa G105 MW edishn (3.500din).
:: Imam neku A4, privremeno sranje od 650 din, i hocu da uzmem kvalitetnu tastaturu, jer to ne bih menjao vise godina :: :: Uglavnom se sve svodi na Razer i Logitech, i Blackwidow 2013 obicna od 90e mi deluje kao najbolja varijanta. Logitech G710+ mi se jako svidja, ali ne daju mi se tolike pare. : :: :: Takodje ide pitanje da li uopste se isplati davati dosta novca, da li da uzmem nesto jeftinije i ne bacim novac? Predlozite sta mislite da je ok.
Uzimali su drugari steelseries i razer tastature za po 70 do preko 100 evra i na kraju se ispostavilo da su bacili pare(manje vise). JBT za malo preko 80e mozes uzeti SSD(dajem ovo kao primer). Za tastaruru bih dao najvise 3-3.5k za koliko je mogla da se kupi g105,sve pre toga bacanje para po meni.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Meni je barem tastatura pored grafe najsladja kupovina. Prelep komad hardvera koji ne zastareva tek tako. Sve naj mislim o G seriji logitecha, imao sam G15 i nije mi se dopadao hod tastera koji je malo predubok. Sad imam Sidewinder X6 i jednostavno tastatura objasnjava.
Sto vise kesa das, bices zadovoljniji :)
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<
Tastatura nam je u stvari najbliza i najvise kontakta sa njom imamo sto se tice celog hardwara. Moja je G510 nesto zeza dugme space, radi ali je skroz upalo i moram uskoro da mislim na tastaturu. Videcu X-Arena da mi donese Vengeance K70, rekli su mi da su ljudi neki vec narucivali black i da mogu da donesu samo sam zaboravio koliko kosta. Ova G510 ako sredim space dugme prodajem za 30e.
@zoo Nemoj da bacas para na gluposti, to uvek kazem, a dati za tastaturu toliki novac(dakle preko 3k dinara je tek glupo), ja sam uzeo a4 gaming multimedialnu i zadovoljan sam(oko 2k dinara), ima srednji hod, tastature sa dubokim hodom mi ne odgovaraju. Isto je primamljiv i taj Logitech, jedino ono malecko shift sa leve strane malo smeta ali sve u svemu je dobra!
Isto tako i bacanje para ne miseve od preko 100e je imbecilno.
:: Uzimali su drugari steelseries i razer tastature za po 70 do preko 100 evra i na kraju se ispostavilo da su bacili pare(manje vise) :: JBT za malo preko 80e mozes uzeti SSD(dajem ovo kao primer) :: Za tastaruru bih dao najvise 3-3.5k za koliko je mogla da se kupi g105,sve pre toga bacanje para po meni :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Jel imas 6G? 6G i 7G su kvalitetne tastature, ali imaju crne tastere, sto znaci da su dobre samo za igre i ni za sta drugo, imaju veliki hod tastera, potrebno je mnogo vremena da se covek navikne na takvo kucanje, neko se i ne navikne kao ja. Drugo, jedan programer sa kim sam pricao, ima dve ovakve tast., na poslu i kod kuce, kaze da su se na obe posle godinu dana intenzivnog koriscenja izlizala slova na tasterima, njemu ne smeta jer i ne gleda dok kuca, ali...
Razmisli o Logiju G510s, imam jednu kuci, svaka preporuka.
:: Imam neku A4, privremeno sranje od 650 din, i hocu da uzmem kvalitetnu tastaturu, jer to ne bih menjao vise godina :: :: Uglavnom se sve svodi na Razer i Logitech, i Blackwidow 2013 obicna od 90e mi deluje kao najbolja varijanta. Logitech G710+ mi se jako svidja, ali ne daju mi se tolike pare. : :: :: Takodje ide pitanje da li uopste se isplati davati dosta novca, da li da uzmem nesto jeftinije i ne bacim novac? Predlozite sta mislite da je ok.
Sve tastature su gejmerske osim ako ne igras no lajferske igre kao wow pa ti treba 15 custom bindovanih dugmica.
Ono sto treba da te zanima je sledece.
US srpska - latinica / cirilica font veliki ili mali enter veliki ili mali backspace veliki ili mali levi shift duboki hod, srednji ili plitki kao na lap topu pozadinsko osvetljenje za kuckanje u mraku podrska za ruke /dlanove, da ili ne velicina dugmica, standardna ili malo veca
Na osnovu ovoga iznad izberi da ti se uklapa u svaku od tvojih zelja, a igraces se isto na nekoj od 100e i na nekoj od 20e.
Najbolje potrošenih 3500 ikad. Uzmeš samo dinarski novčić i skineš MW3 logo :) __________________ Scourge of PCBerza
:: Ja sam tako bacao pare na mehanicke tastature i na kraju se zadovoljio sa G105 MW edishn (3.500din) :: :: :: :: Imam neku A4, privremeno sranje od 650 din, i hocu da uzmem kvalitetnu tastaturu, jer to ne bih menjao vise godina :: :: :: :: Uglavnom se sve svodi na Razer i Logitech, i Blackwidow 2013 obicna od 90e mi deluje kao najbolja varijanta. Logitech G710+ mi se jako svidja, ali ne daju mi se tolike pare. : :: :: :: :: Takodje ide pitanje da li uopste se isplati davati dosta novca, da li da uzmem nesto jeftinije i ne bacim novac? Predlozite sta mislite da je ok.
ovaj, nisam probao 6G, a to sto se tice izlizavanja slova, to sam i na netu procitao da se ljudi zale..
G105 uzeo drug skoro, isto je MW3, mada nisam je nesto pipkao, kad odem kuci, bas cu da pogledam bolje..
dex - pa pazi, cirilicu i latinicu i ne koristim, tj. i kada sam je koristio, vec znam gde su slova, ne trebaju mi tasteri sa tim layout-om.. enter ko enter, na lapu sam vec koliko godina, mali je, totalno mi je svejedno, isto i backspace..
zagrizao sam za mehanicku jer svi je preporucuju za gaming i kucanje, sad tu opet sve zavisi do switcheva, sto imarkovic kaze, crni su samo gaming, a plavi na razeru su preglasni, bar tako kazu, znaci crveni ili braon su nekako najbolja varijanta istih..
pozadinsko osvetljenje, uvek pozeljno ali ne toliko, mislim mogu i bez njega.. podrska za dlanove mi je sasvim ok..
P.S. takodje kupovinom tastature ide i kupovina misa, a to bih hteo da uklopim sa brendom tastature, da se slaze, tako volim.. :) sada imam Razer Diamondback plavi, sluzi me vec punih 6 godina, bez ikakvog problema, ocuvao sam ga da ne moze bolje, ali uzeo bih nesto novo.. nego to otom potom, prvo ovo..
Može, vrlo lako, ja sam skinuo sa 20 dinara, nadji samo neki koji nije izlizan po ivicama i samo kreneš lagano da stružeš farbu. __________________ Scourge of PCBerza
:: meni bi zelena najvise odgovarala, jer mi iz kucista svetli zeleno, onaj deo, audio path.. :) taman da se slaze.. :: :: moze da se skine lepo a da se ne osteti ovaj MW logo? meni je nekako decije, skinuo bih ga..
(ako mojoj klincadiji ovo sranje http://tinyurl.com/pr7qxf8 zavrsava posao poslednjih 10 godina, a nisu ni malo nezni... nema zime ni za tebe)
Pozdrav :):):) - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Kod mene sledeca tastatura sta mora da ima bilo koji uslov od ovih da ne ispunjava nema kompromisa -mehanicka jel sada bez mehanicke tastature jednostavno su mnogo bolje -crna klasicna tipa steelseries i k70 da nema deciji look nego da je i odraslima interesantna -OBAVEZAN led makar samo beli, TO JE OBAVEZNO i BEZ TOGA NEMA NISTA -krug za volume
Sta moze a i ne mora -podesavanje tastera, -WASD tasteri druge boje -ekran
Koj ce ti ekran? Da gledas koliko je sati:) Kad sam zadnji put pogledao, SteelSeries (7G/ 6G) nije imao LED. Dakle, najbolja opcija K70. Koliko je, jel 100eu? Nek je i 120, to je ok cena da covek kaze, ali u onoj firmi je 160, to je vec..
:: Kod mene sledeca tastatura sta mora da ima bilo koji uslov od ovih da ne ispunjava nema kompromis :: -mehanicka jel sada bez mehanicke tastature jednostavno su mnogo bolj :: -crna klasicna tipa steelseries i k70 da nema deciji look nego da je i odraslima interesantn :: -OBAVEZAN led makar samo beli, TO JE OBAVEZNO i BEZ TOGA NEMA NIST :: -krug za volum :: :: Sta moze a i ne mora :: -podesavanje tastera, :: -WASD tasteri druge boj :: -ekra :: :: :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
Zavisi gde nabave, X-Arena uzme samo oko 20-30e na proizvod. Kako bi je vi kupili iz Evrope. Da vam Micheal Jordan prebaci ovamo bez placanja shippinga. Shiping van teritorija EU je 15-20e. Budite srecni sto mozete da kupite jel je ovde nema, a sada vi ako trazite prodavnicu ovde gde cete platiti sve kao da ste gradjani EU i da ste tamo e onda to nikada necete naci. Ako ste Nemac i zivite u Nemackoj CORSAIR K70 ce vas izaci 130e da kupite sa Nemackog Onlina shopa. Ako vam X-Arena nadje za 150-160e to je ultra povoljno po mojim shvatanjima. Alternate.de je prodaje za 120e Svaka kosta isto, svaki switch i svaka boja tastature.
Da bez ekrana mogu stvarno. Kazem moze a i ne mora. Srbi su takav narod, oni kada naplacuju nesto recimo da poprave ili da urade oni gledaju da se ogrebu a kada treba da plate sve im je skupo. Znaci da sada onaj tamo iz Magacina Alternate.de teleportuje tastaturu ovde za 120e bez ikakvih dodatnih placanja Srbin bi rekao Mamicu im njihovu, dere ovaj CORSAIR a koliko li su se ovi iz Alternate.de ugradili, za te pare imas ovo, imas ono... Ja znam takav smo narod...
Pre godinu ipo dana sam i ja hteo dobru gejmersku tastaturu, te sam kupio Roccat ISKU sa YU layout-om. Pet nivoa osvetljenja, daleko najbolji ne-mehanički tasteri i prava milina kucanja po njoj. Jednostavno, u prvom trenutku sam mislio da ne postoji bolja tastatura na svetu. I to prvobitno oduševljenje je ubrzo splaslo. Osvetljenje je previše duboko, pa čim ne gledate direktno iznad, slova se `gube`, a ukoliko gledate iz ugla od, recimo, 45 stepeni vide se samo plave mrlje. Ali ni to mi nije smetalo, sve dok nisam zaigrao moj omiljeni NBA 2K i zaprepastio se nečim - UKOLIKO PRITISNEŠ DVE STRELICE I TASTER S, TASTER S NE FUNKCIONIŠE. Gejmerska tastatura od 70€ na kojoj dve strelice i S zajedno ne funkcionišu??? Prvo sam mislio da je greška do mog primerka, ali sam kontaktirao Roccat podršku i oni mi odgovorili ovako:
Hi and thanks for choosing ROCCAT.
Due to the construction of the Isku it is not possible to use Up+Right and “S” together. The arrow keys are not implemented in the anti-ghosting of the WSAD area and vice versa. I am sorry that I cannot help you with this.
Feel free to write to me again, if anything is unclear or if you need further assistance.
Viele Grüße / Kind regards,
Andi Wulff Technical Support
Posle dva dana sam je spakovao i sad mi skuplja prašinu na ormaru. Sad imam G105 i jedina mana je ta što nema YU raspored (navikao sam na to) i što media tasteri nisu zasebno. U svemu ostalom je fantastična za te pare, te bih se pridružio predlozima za Logiutech G105.
Ljudski je grešiti, ali da se stvarno zabrlja, potreban je kompjuter.
Uh vi ste ovde bas napljuvali mehanicke tastature iz nekih vama poznatih razloga. Ja se ne slazem, nemam trenutno mehanicku ali planiram da je uzmem.
Treba napomenuti da mehanicke tastaure postoje raznih namena i imaju razlicite tastere. Npr blue-za kucanje, red-za gejming, brown-nesto izmedju, ima ih jos ali su ovi najzastupljeniji.
Problem je sto kod nas nema nekog izbora, sto se tog segmenta tice svodi se na par modela...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.