Windows 7 - da li može šerovan štampač da se kopira u sve juzere
STRANA 1 OD 1
arogan
Windows 7 - da li može šerovan štampač da se kopira u sve juzere
04.02.2014. 20:33
T56603
status: user broj poruka: 535
Kući imam mrežu (Home) u kojoj su tri računara (2 desktora, žično povezana na WAN ruter i laptop povezan WiFi-jem). Mreža mi je potrebna za deljenje štampača (multifunkcionalni Canon 4700 series) i za kopiranje fajlova sa računara na računar.
Do skora sam imao Win Xp na sva tri računara ali sam pre neki dan prešao na Windows 7 i to takođe na sva tri računara.
Na svaki računar definišem i prijavljujem najmanje tri korisnika (hvala Bogu svako mi se u kući razume u računare , ali hoću da se svako prijavljuje sa svojim userom). Pod Win XP-om na računaru na koji je štampač povezan USB kablom, štampač je bio `vidljiv` na svim profilima, a ostala dva računara su štampala preko nega - privučem štampač na jednom profilu i taj profil kopiram u Default user i svaki sldeći korisnik ima definisan taj štampač. Međutim, na Windows 7 nemam opciju (nisam pronašao) kopiranja nekog već podešenog profila u Default user, pa moram svakom korisniku na računarima koji štampaju preko mreže ručno da privučem štampač sa radne stanice na kojoj je spojen (USB) kablom.
Pitanje: Da li na Windows 7 ima opciju kopiranja u Default user, ili nešto slično, znači hteo bih na jedan profil da privučem štampač šerovan na drugom računaru, da namestim izgled desktopa i podešavanja u Internet Explorer-u i da mi ta konfuguracija bude za svakog budućeg prijavljenog korisnika.
Tako otprilike radim (moj Canon je malo stariji tip štampača, pa nema te sve opcije). Ali, koliko vidim na prvi pogled, tu je opisan postupak kako se šeruje štampač na računaru koji je `server štampe`, odnosno na računaru u koji je fizički uboden štampač. Taj računar nije problem, jer se taj štampač pojavljuje na svim juzerima na tom računaru. Moje je pitanje za klijente štampe, kada na klijentskom računaru za štampu pod jednim juzerom privučem taj štampač, kako da mi se on vidi na svim budućim juzerima koje ću definisati i prijaviti na tom računaru? To je pod XP-om bilo veoma lako izvodljivo, a pod 7-com ?!
tu je jedini problem da li tvoj printer ima driver za win7 a ostalo ide brzo -prvo instaliras printer na `centralnoj` masinii tu na kraju instalacije te pita da li hoces da ga sherujes i da li ce ga koristiti svi useri, oboje potvrdis -onda na svim ostalim masina ides onim wizardom ad hardwer/printer i trazis printer u mrezi, uslov da ga ostali vide je da centralni bude upaljen i pravilno podesena mreza kad ga umrezeni racunar detektuje obelezis ga i instaliras driver jedino je poglu da ga i na sekundarnim masinama sherujes
moze nekazem ali ja ubridzujem (brze je) na laptopu i uvek proradi da bi recimo sredio drajvere na nekoj masini posto mi je najlakse iskoristiti svoj wifi signal
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.