Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pomoc oko izbora napajanja!???
STRANA 1 OD 1
cika011 Pomoc oko izbora napajanja!??? 17.09.2007. 15:46 T5654

status: user
broj poruka: 48
LC POWER LC6550G 550w
COOLER MASTER eXtreme Power RP-500-PCAP 550w
CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450w
Razlika u ceni je 5-6e!Potrebna pomoc ako neko ima iskustvo sa ovim napajanjima koje je njabolje?Masina 2gb rama jedan hard od 400gb jedan dvd rezac procesor INTEL
Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB FSB1333 S775
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 17.09.2007. 16:36 #27818

broj poruka: 4518

od ta tri ovim redosledom

1. cooler master 550w

2. lc power

3.chieftec
shkomi Iz prve ruke 17.09.2007. 17:05 #27819

broj poruka: 852
Imao sam identicnu dilemu.
p5w dh deluxe, e6300, 7600gs, 2gb rama, 2 x ATA, 2 x SATA, tv kartica i jos par zezalica.
Prvo sam uzeo chieftec 450 GPS, sa njim bio prezadovoljan, nije verovati everestu, nisam proveravao unimerom napone, ali je to sve lepo radilo, skoro je necujno napajanje, nocu sam se trzao da vidim da li mi radi komp. ALI, veliko ali, to napajanje nije saradjivalo sa APC UPSom, pa sam ga promenio.LC nisam uzeo, jer su mojim drugarima u to vreme crtkla 2 LC napajanja, ovo je subjektivno, i moze da nema nikakve veze, ali meni je bilo to dovoljno da uzmem extreme power 550w. Radi podjednako dobro kao chief, ALI, bucno je da to nije normalno, ne pomazu podesavanja, cak sam ga nosio na reklamaciju u desk, i extra korektni momci su mi tamo rekl da je to to, cak sam i slusao druga CM napajanja, i to je to.To je toliko bucno, da me u 1 sat nocu devojcica pitala, jel to neko usisava. Poceo sam da gasimkomp nocu jer mi je preglasan. Da menjam ventilator i gubim garanciju, necu. Sad kad bi uzimao
1.chief
2. skupio bih pare i uzeo corsaire HX

Devize devize bonda elema

astan Re: Iz prve ruke 17.09.2007. 18:53 #27831

broj poruka: 271
LC 6550G(P) je takodje dosta bucno tako da ako uzmes u obzir iskustvo iz prethodnog posta najbolji izbor ti je chieftec.

:: Imao sam identicnu dilemu.
:: p5w dh deluxe, e6300, 7600gs, 2gb rama, 2 x ATA, 2 x SATA, tv kartica i jos par zezalica
:: Prvo sam uzeo chieftec 450 GPS, sa njim bio prezadovoljan, nije verovati everestu, nisam proveravao unimerom napone, ali je to sve lepo radilo, skoro je necujno napajanje, nocu sam se trzao da vidim da li mi radi komp. ALI, veliko ali, to napajanje nije saradjivalo sa APC UPSom, pa sam ga promenio.LC nisam uzeo, jer su mojim drugarima u to vreme crtkla 2 LC napajanja, ovo je subjektivno, i moze da nema nikakve veze, ali meni je bilo to dovoljno da uzmem extreme power 550w. Radi podjednako dobro kao chief, ALI, bucno je da to nije normalno, ne pomazu podesavanja, cak sam ga nosio na reklamaciju u desk, i extra korektni momci su mi tamo rekl da je to to, cak sam i slusao druga CM napajanja, i to je to.To je toliko bucno, da me u 1 sat nocu devojcica pitala, jel to neko usisava. Poceo sam da gasimkomp nocu jer mi je preglasan. Da menjam ventilator i gubim garanciju, necu. Sad kad bi uzima
:: 1.chie
:: 2. skupio bih pare i uzeo corsaire H
::
:: Devize devize bonda elem
Dyca re 17.09.2007. 19:31 #27837

broj poruka: 1574
Ja imam Chieftec gps550 i prezadovoljan sam za sad..Nema buke,a sve radi odlicno sa njim..Moja preporuka je Chieftec,ako zelis tisinu i kvalitet..pozz

DaSickSyst CoolerMaster GP 17.09.2007. 19:33 #27838

broj poruka: 2909
Cooler Master je prvo na listi koje bi izabrao.E sad ako hoces tiho CM napajane onda trazi sa oznakom GP(Green Power) to je CoolerMaser oznaka za Silent napajanja,ako uopste postji tihi CM.
Ako ne CM onda bi uzeo LC mapajanje,a Chieftec bi zaobisao jer sam u zadnje vreme cuo od dosta ljudi da su im crkavala Chieftec napajanja...Pretpostavljam da je samo uvezena neka felericna serija,ali ja ne bi rizikovao.

DaSickSystem

shkomi off topic 17.09.2007. 19:46 #27842

broj poruka: 852
Cm igreen napajanja su tiha, ali to je vec drugi cenovni rang, a za te pare ja bih kao sto sam napisao corsaire hx.
Devize devize bonda elema

VMARC Chiftek 17.09.2007. 20:52 #27859

broj poruka: 9420
I samo Chiftek. Osim ako imas APC UPS :)

Dyca re 17.09.2007. 21:02 #27866

broj poruka: 1574
VMARC ti je rekao i ja potvrdjujem..u svim mojim masinama su chieftec napajanja i rade bez greske..Vec 3 godine u starom kompu imam 380w napajanje i veruj mi ni jedan problem sa njim i evo ga i sad aradi non-stop bez gasenja..To su odlicna napajanja,a to sto DSS kaze da su se naka kvarila,to je verovatno samo do pojedine serije,a ne svih napajanja..pozz

Pisko Zezza 17.09.2007. 21:17 #27868

broj poruka: 6645

Ma, kupiš nekog zhutacha za 10-15 jura, i, onda mi ovde imamo šta da radimo...

P.S. LC-a kojeg imam, i koji spada u prve serije onoga što je kod nas prikazivano i pročulo ga, smatram za veeeeoma tihom stvarčicom, u odnosu na npr. tastaturu (Microsoft), tray-ove i mehanizme optike (NEC), chipset cooler (kakav naziv za ordinarni shit - na Abit-u) koji je uzgred iseljen i zamenjen pasivom i tako.... mada, poštujem iskustva da su se LC-i kvarili (čuk-čuk) - verovatno u nekoj od serija, nadam se.
MACHINE Dakle, redom 17.09.2007. 21:35 #27872

broj poruka: 5704
LC-power LC6550GP (GreenPower), uzeo ortaku i prezadovoljan je, radi korektno 2 godine garancije, kvalitetno. Mozes slobodno i CM

- R a v e n L o r d -

-ShonE- Re 17.09.2007. 21:50 #27875

broj poruka: 3529
Sva su ti dobra, jedino me malo chieftec nervira(imam ga) zbog rada sa pojedinim UPS-ovima!

...ali radi sasvim OK!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Cooler Master... 18.09.2007. 04:26 #27895

broj poruka: 18472
Cooler Master i to uzmi iGreen seriju od 600w.Vidim da se tu negde nalazis pa ti predlazem ovo zaista dobro napajanje.Nekad sam ga imao,znam sta ti pricam.

DaSickSyst Izvinjavam se za lapsus! 19.09.2007. 05:14 #27952

broj poruka: 2909
Da se ispravim...Sad sam video Skyfireov post.U mom prethodnom postu sam mislio na CoolerMaster iGreen seriju a ne na Green Power.Izvinjavam se jos jednom.

DaSickSystem

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs