Nedavno sam instalirao dva Windows-a 7 64-bit na mom računaru kući i jedan kod rođaka. Kupili smo 2 identičma miša USB, čisti kinezi, kabl ima jedva metar, umesto 1,80 kao što je bilo nekada, ali tako je, šta očekivati za par stotina dinara. Na kućnom računaru oformio sam tri profila (3 juzera). Danam pre podne ćerka mi je bila prijavljena pod svojim profilom i kad sam stigao sa posla rekla mi je da ne radi miš. Isprobao sam ga i ustanovio da funkcije levog i desnog tastera zamenjene! Ušao sam u Kontrolnu tablu - Miš - Dugmad i štiklirao polje `zameni primarno i sekundarno dugme` (računar mi je lokalizovan na srpski). Tada je miš normalno proradio. Pretpostvljam da je ćerka nehotice samim uzastopnim pritiskivanjem nekog tastera miša ili dugom držanjem tastera ili Boga pitaj kako zaminla funkcije levog i desnog tastera. Mislio sam da ovo podešavanje važi za sve profile, ali, kad sam prijavio sebe, meni funkcije tastera opet obrnute. I opet sam morao da štikliran ono već pomenuto polje u kontrolonoj tabli. Zvao sam rođaka, jer imamo isti tip miša, kod nejg sve normalno radi.
Pitanje: Pošto na mišu ima samo levi i desni taster kao i točkić, i ništa više što se moglo pritisnuti, da li je: - `Prolupao` Windows, što je malo verovatno, - Da li je mogla to da uradi neobičnim/pogrešnim pritiskanjem tastera miša (lupam, tri puta brzo, ili oba da drži preko 3 sekunde ....
@simon covek je vec bio u control panelu `Ušao sam u Kontrolnu tablu - Miš - Dugmad i štiklirao polje `zameni primarno i sekundarno dugme` (računar mi je lokalizovan na srpski). Tada je miš normalno proradio.`
Iskreno, prvi put cujem za ovako nesto... Imao sam misa koji je kod skrolovanja aktivirao desni taster, genius ergo 600... uvazili mi reklamacju i da li drugi model... za pocetak probaj misa na drugom racunaru.
Kad budem išao kod rođaka sledeće nedelje, poneću ga tamo, ima isti tip miša isto na USB. Sad kad sam promenio postavke miša na svom računaru ako nabacim PS/2 normalnog miša verovatno će da bude obrnut, pa mi to nije merodavno da vidim da ali mi se miš `obrnuo` zbog Windowsa ili dečijim brzim ili dugim prisivanjem tastera ili para tastera.
Čak i ako se pokaže da da je u pitanju hardver biće mi skuplji benzin da nosim miša na reklamaciju a zatim dolazim po nov (ili ovaj popravljeni). Imam dva-tri logitech kugličara od 1,8 m kabla kojih sma demontirao pre 5-6 godina, ipak su `pravi`. Ovi novi što rade jedno poslepodne su .....
Mislim da je do samog misa, i sada kada bi prikljucio drugi trebalo bi da ti opet bude obrnuto dok se u control panelu ne vrati na normalno. Ja uvek vise volim da kupim nekog polovnog brand misa za par stotina dinara nego nekog kineskog za iste ili vece pare.
Kupi misa koji je skuplji od 300 dinara i resio si sve probleme, svjedno ces ga koristiti bar godinu i kusur dana. Bilo koji lodzitek od 600 din ce ti trajati i raditi dugo.
Da, u pravu si. Otišao sam kod rođaka i zamenio miša (on je imao ispravnog). Kod njega uopšte nije zasijala crvena `dioda`, samo zatreperi kad malo pomerim kabl kod USB priključka. Ovaj miš je izvađen iz kutije i ni u jednomtrenutku nije bio nagnječen. Eto, kineske stvari rade dva-tri dana. Ostavio sam mu njegovog ispranog miša (bar za sada je ispravan posle celih dva dana rada), a ja ću se da vratim na stari dobri logitech PS/2. Mada što je čudno, kada na rođakovom računaru na mom pokvarenom mišu namestim kabl da sija lampica i prepozna hardver - moram da držim kabl baš u tom položaju, tasteri ispravno funkcionišu (nisu obrnuti). Ali probao sam samo na par sekundi. Ko zna šta je sve u kablu i elektronici. Pozdrav!
Nema potrebe da kupujem `kineze, makar i one skuplje. Imam 3 ili 4 stara logitech-ova kugličara. Jadan sam očistio i u kombinaciju sa novom podlogom radi savršeno i trajaće `sto godina`. Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.