Uzeo sam neke komponente pred novu godinu (ploca, proc, mem), pa tako i novo napajanje LCPower LC600H-12, i od tri kucista koja imam u kuci ne moze da udje ni u jedno, tako da imam problem jer ne mogu da sastavim novu masinu.
Koje biste mi kuciste preporucili, masina je namenjena samo za surf, znaci nikakve perverzije, hladjenja i ostala cudesa.
Ploca je Gigabyte F2A55-DS3 full ATX ako je bitno.
Ako je ploca full ATX onda bi svako middle kuciste trebalo da zalegne. Bas LC kucista sa tim napajanjem sto ti imas moze bez ikakvih problema. A bolje ti kazi koji budzet si odvojio za kuciste? Da ljudi ovde predloze konkretne modele.
pa neko u koje to napajanje moze da stane.E sad,malo je taj LCPower LC600H-12 specifican pa nisam siguran da na nasem trzistu ima kucista u koje to napajanje moze da stane.Mislim da je pravljeno za australijsko trziste pa ces morati da cimas nekoga da ti donese odatle ili ...
Stace naravno ako se opredelis za njega, pogledaj i sam koliko je prostora predvidjeno za napajanje dole. Evo ovde pise da podrzava dole listaj LC pa pri kraju http://tinyurl.com/nsfapno
redovan uvoz , jer ima kod nas australijanaca koji drze do njihovog standarda DA li su ti u prodavnici trazili pasos na uvid prilkom kupovine tog napajanja?
:: Sad me ctrl baci u bedak ako je to istina da je ovo napajanje za Aus trziste, pa koji ce moj onda i Evropi :: ::
Ploca je uska a duguljasta:) Moze da stane u bilo koje ATX kuciste, imas jeftina LC power kucista pa odaberi koje ti se najvise svidja. A cisto sumnjam da su sva 3 kucista koja imas microATX, jesi siguran? Jesi li probao da naguras prvo plocu pa onda sve ostalo?
:: Pozdrav svima, :: :: Uzeo sam neke komponente pred novu godinu (ploca, proc, mem), pa tako i novo napajanje LCPower LC600H-12, i od tri kucista koja imam u kuci ne moze da udje ni u jedno, tako da imam problem jer ne mogu da sastavim novu masinu :: :: Koje biste mi kuciste preporucili, masina je namenjena samo za surf, znaci nikakve perverzije, hladjenja i ostala cudesa :: :: Ploca je Gigabyte F2A55-DS3 full ATX ako je bitno :: :: Hvala svima i svako dobro.
@Stefano, genijalno, taman kako treba, mislim da mi od ovoga nista bolje ne treba a i cenovno je prihvatljivo, bacicu oko jos i na ta LC kucista cisto reda radi, ali mislim da su TT kucista, pa bila i budzetska, bolja od LC-a
@imarkovic ko sto liman rece meni je problem `rupa` za napajanje a ne `rupa` za plocu :)
A sta je konkretno problem, gde zapinje? Cudi me jer nije to neko napajanje 1200w, ili serverskih dimenzija pa da nece da stane.. jedino ako je u pitanju neko praistorijsko kuciste koje ima sine sa strane pa za nijansu ima manjak prostora za normalno napajanje.
:: @Stefano :: genijalno, taman kako treba, mislim da mi od ovoga nista bolje ne treba a i cenovno je prihvatljivo, bacicu oko jos i na ta LC kucista cisto reda radi, ali mislim da su TT kucista, pa bila i budzetska, bolja od LC- :: :: @imarkovi :: ko sto liman rece meni je problem `rupa` za napajanje a ne `rupa` za plocu : :: :: Hvala jos jednom svima na pomoc :: ::
Fizicki ono moze da stane, ali se rupe za srafove ne gadjaju, a da ja sad busilicom busim rupe na kucistu ..., ipak sastavljam komp, ne popravljam jugica. Kucista, dva su stara 10tak godina, a ovo koje trenutno koristim jedno 4-5 god, pa et zato nece da pasuje.
A i red je da se pocastim i kucistem kad sam kupio sve ostalo.
Zbog hronicnog manjka vremena (em ti sljaku) itd, kuciste je tek sada stiglo na red, i naravno zajeb.
Ovo pisem cisto da neko drugi ko bude uzimao novo napajanje tipa LC Power obrati paznju, jer na ovim kucistima o kojima smo ovde pricali, napajanje ide na dno i u tom slucaju 12V kabl na napajanju je previse kratak i ne moze da dohvati utor na ploci.
Znaci u obzir dolaze kucista samo kojima je mesto za napajanje na vrhu kucista, nikako na dnu.
E sada posto moram da menjam kuciste, a kupio sam ga u E..i-ju, (placeno 4000 din), ako imate neku preporuku za zamenu kucista, u tom cenovnom rangu, moze i nesto malo preko bio bih Vam zahvalan.
Jos bolje ako postoji kablic, ali ovaj mi ne odgovara, ovaj ima samo 4 polja, meni treba sa 8 polja, pa ako ima neki takav to bi bilo super, i naravno ako znas gde ima da se kupi, da ne gubim vreme, i naravno cca cenu.
Nemoj da kupujes kuciste nego prodaj napajanje i nadji polovan Chieftec Dual fan. Em ce stati u kuciste, em ce te izaci takoreci dzabe, em je duplo tise.
Uzmes dva takva i to je to, a ima i 8 na 8 pina, sta god hoces i sta god ti treba. Sad ti nadjem prodavnicu koja ima sve te zive kablice po pristojnim cenama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.