Da li je moguce resiti ili ipak mora novi da se kupi? U pitanju mx518.. Poceo da brljavi...Radi,ali ne mogu sens nikako da namestim!Nije vise precizan,promasujem ono sto hocu da stisnem,nekada se odjednom pojavi u gornjem levom uglu..
resava 99% Usput ga ocisti, Svaki mis ima problem sa kablom posle nekog vremena, (prekida itd, cim ti ne rade sens tasteri , znaci da je kabl (OPASNO ) cviknut)
Pa u glavnom crkva kabl kod samog ulaza u mis, od koriscenja istog kabal se vremenom `istrosi` i vremenom veza dodje do prekida. Prvi simptomi su (seckanje po nekada , a nekada savrseno) Meni je na mx518 riknuo skrol otvorio cviknuo kabal i resio posao. E sada ne mora da znaci da je do kabla, mozda ga je i polio necim i ima kratak spoj, mislim sve je moguce, ali u glavnom taj mis ima taj problemcic. :-)
Po opisu, nema sanse da je kabel. Pre ce biti zaprljanost, pomerena sociva ili je jednostavno poceo da baguje.... Da je kabel u prekidu, ne bi mogao da mrda par sek. dok ga opet ne prijavi...Cuo bi zvuk USB connect/disconncect...
Prvo pokusaj sa ciscenjem.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kod mene se nije cuo zvuk connect disconnect sve je bilo savrseno , samo eto imao je neki trip :-D moguce da ga i laser zeza. Ipak je to mis u godinama.
:: Po opisu, nema sanse da je kabel. Pre ce biti zaprljanost, pomerena sociva ili je jednostavno poceo da baguje.... Da je kabel u prekidu, ne bi mogao da mrda par sek. dok ga opet ne prijavi...Cuo bi zvuk USB connect/disconncect.. :: :: Prvo pokusaj sa ciscenjem :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa brate, kakve veze ima kabel sa preciznoscu? Valjda je prasina usla u socivo...Najverovatnije, jer hoce tako da `zaluta` pointer kada cestice prasine prelome ugao svetlosti ili ne moze precizno da prodje i vrati se od naslage...
Naravno, kabel riknjava na misevima, ali ovde to apsolutno nije slucaj. Bar po opisanom.
Uzmi stapic za ciscenje usiju i provrti malo dole gde sija :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nema direktno sa sens-om, ali kad prekine neka zica, mis moze da pobrljavi na par nacina, uz to i da se izgubi na momenat (usb plugged-usb unplugged non-stop), ali svakako ne mozes reci napamet da je 100% do kabla dok ne proveris (ispitas omski), kabl NE seci dok ne bude 100% siguran da je neka zica u prekidu (masa npr.).. dalje, nikad, ali nikad u svom zivotu nisam video misa sa toliko zaprljanim laserom da nece da fino radi, i verujem da nikad necu ni videti, taj laser je strasno tolerantan i ne smetaju mu hiljade cestica prasine, opet ce raditi, mada ne mora da znaci, svasta se desava, mozda i jeste prasina, to bi bilo najbolje, ali cisto sumnjam iskreno.. jedino moze podloga da smeta.
:: Pa brate, kakve veze ima kabel sa preciznoscu? Valjda je prasina usla u socivo...Najverovatnije, jer hoce tako da `zaluta` pointer kada cestice prasine prelome ugao svetlosti ili ne moze precizno da prodje i vrati se od naslage.. :: :: Naravno, kabel riknjava na misevima, ali ovde to apsolutno nije slucaj. Bar po opisanom :: :: Uzmi stapic za ciscenje usiju i provrti malo dole gde sija : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Svi tasteri rade perfektno..Problem je samo u nepreciznosti misa! Do sada je radilo sve perfektno i odjednom je poceo tako,evo vec danima.On radi,funkcionise al jednostavno nije precizan,ne moze da se namesti normalan sens ko pre. Kada spustim sens onda radi bolje,ali mi je to pre sporo za rad!Cistio sam,menjao podlogu al isto sve!
Videcu jos sta je problem,al resio sam da uzmem g400s..Ovaj imam 6god. i vreme mu je da se menja :)
6god.? Coece, koliko li predjenih km ima taj mis.. mozda je riknuo laser
:: IM, ma naravno, moze i ne mora biti, jer mi nije trenutno tu da tvrdim 100% :: :: Ako je kojim slucajem pao ili si ga udario, moguce i da je dioda ispala iz lezista, tj. malo se pomerila. Isto se tako ponasa.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.