Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Mouse problem
STRANA 1 OD 1
medapanda Mouse problem 23.12.2013. 19:35 T56061

status: user
broj poruka: 227
Da li je moguce resiti ili ipak mora novi da se kupi?
U pitanju mx518..
Poceo da brljavi...Radi,ali ne mogu sens nikako da namestim!Nije vise precizan,promasujem ono sto hocu da stisnem,nekada se odjednom pojavi u gornjem levom uglu..

Probao sa Mouse fix..Isto sve!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaga ... 23.12.2013. 20:27 #533530

broj poruka: 618

otvori ga i skrati kabal za jedno 5-6 cm

medapanda re: 23.12.2013. 20:28 #533532

Mislis da ce to resiti problem?

Igor88 Re: re: 23.12.2013. 21:36 #533542

broj poruka: 509
resava 99% Usput ga ocisti, Svaki mis ima problem sa kablom posle nekog vremena, (prekida itd, cim ti ne rade sens tasteri , znaci da je kabl (OPASNO ) cviknut)

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

:: Mislis da ce to resiti problem
::
DmasteRNo1 Re: Re: re: 23.12.2013. 21:52 #533545

broj poruka: 6101
Da li bi mogao da malo pojasniš ovu tvrdnju!?

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

::Svaki mis ima problem sa kablom posle nekog vremena:

Igor88 ^^^ 23.12.2013. 21:57 #533546

Pa u glavnom crkva kabl kod samog ulaza u mis, od koriscenja istog kabal se vremenom `istrosi` i vremenom veza dodje do prekida. Prvi simptomi su (seckanje po nekada , a nekada savrseno) Meni je na mx518 riknuo skrol otvorio cviknuo kabal i resio posao. E sada ne mora da znaci da je do kabla, mozda ga je i polio necim i ima kratak spoj, mislim sve je moguce, ali u glavnom taj mis ima taj problemcic. :-)

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

gilopile ... 23.12.2013. 22:03 #533547

broj poruka: 9459
Po opisu, nema sanse da je kabel. Pre ce biti zaprljanost, pomerena sociva ili je jednostavno poceo da baguje.... Da je kabel u prekidu, ne bi mogao da mrda par sek. dok ga opet ne prijavi...Cuo bi zvuk USB connect/disconncect...

Prvo pokusaj sa ciscenjem.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Igor88 Re: ... 23.12.2013. 22:07 #533548

Kod mene se nije cuo zvuk connect disconnect sve je bilo savrseno , samo eto imao je neki trip :-D moguce da ga i laser zeza. Ipak je to mis u godinama.

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

:: Po opisu, nema sanse da je kabel. Pre ce biti zaprljanost, pomerena sociva ili je jednostavno poceo da baguje.... Da je kabel u prekidu, ne bi mogao da mrda par sek. dok ga opet ne prijavi...Cuo bi zvuk USB connect/disconncect..
:: Prvo pokusaj sa ciscenjem
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 23.12.2013. 22:10 #533550

Pa brate, kakve veze ima kabel sa preciznoscu? Valjda je prasina usla u socivo...Najverovatnije, jer hoce tako da `zaluta` pointer kada cestice prasine prelome ugao svetlosti ili ne moze precizno da prodje i vrati se od naslage...

Naravno, kabel riknjava na misevima, ali ovde to apsolutno nije slucaj. Bar po opisanom.

Uzmi stapic za ciscenje usiju i provrti malo dole gde sija :D

imarkovic Re: ... 23.12.2013. 22:20 #533552

broj poruka: 18996
Nema direktno sa sens-om, ali kad prekine neka zica, mis moze da pobrljavi na par nacina, uz to i da se izgubi na momenat (usb plugged-usb unplugged non-stop), ali svakako ne mozes reci napamet da je 100% do kabla dok ne proveris (ispitas omski), kabl NE seci dok ne bude 100% siguran da je neka zica u prekidu (masa npr.).. dalje, nikad, ali nikad u svom zivotu nisam video misa sa toliko zaprljanim laserom da nece da fino radi, i verujem da nikad necu ni videti, taj laser je strasno tolerantan i ne smetaju mu hiljade cestica prasine, opet ce raditi, mada ne mora da znaci, svasta se desava, mozda i jeste prasina, to bi bilo najbolje, ali cisto sumnjam iskreno.. jedino moze podloga da smeta.

:: Pa brate, kakve veze ima kabel sa preciznoscu? Valjda je prasina usla u socivo...Najverovatnije, jer hoce tako da `zaluta` pointer kada cestice prasine prelome ugao svetlosti ili ne moze precizno da prodje i vrati se od naslage..
:: Naravno, kabel riknjava na misevima, ali ovde to apsolutno nije slucaj. Bar po opisanom
:: Uzmi stapic za ciscenje usiju i provrti malo dole gde sija :

medapanda re: 23.12.2013. 22:25 #533553

Svi tasteri rade perfektno..Problem je samo u nepreciznosti misa!
Do sada je radilo sve perfektno i odjednom je poceo tako,evo vec danima.On radi,funkcionise al jednostavno nije precizan,ne moze da se namesti normalan sens ko pre.
Kada spustim sens onda radi bolje,ali mi je to pre sporo za rad!Cistio sam,menjao podlogu al isto sve!

Videcu jos sta je problem,al resio sam da uzmem g400s..Ovaj imam 6god. i vreme mu je da se menja :)

gilopile ... 23.12.2013. 22:31 #533556

IM, ma naravno, moze i ne mora biti, jer mi nije trenutno tu da tvrdim 100%.

Ako je kojim slucajem pao ili si ga udario, moguce i da je dioda ispala iz lezista, tj. malo se pomerila. Isto se tako ponasa...

imarkovic Re: ... 23.12.2013. 22:35 #533557

broj poruka: 18996
6god.? Coece, koliko li predjenih km ima taj mis.. mozda je riknuo laser

:: IM, ma naravno, moze i ne mora biti, jer mi nije trenutno tu da tvrdim 100%
:: Ako je kojim slucajem pao ili si ga udario, moguce i da je dioda ispala iz lezista, tj. malo se pomerila. Isto se tako ponasa..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs