Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
USB Kingston 8GB - win vidi kao 48MB
STRANA 1 OD 1
Plamen USB Kingston 8GB - win vidi kao 48MB 19.12.2013. 16:43 T56004

status: user
broj poruka: 2836
Imam usb kingston datatraveler 8GB. usb sam pre neki dan formatirao, i ubacio neki tekst u excelu koji sam odneo u fotokopirnicu da stampam. Istampao ja to, u medjuvremenu zaboravio usb kod njih, dosho sutra uzeo, vratim se kuci prikacim usb kad ono win ga vidi kao 48MB ??? Formatiram ga ja lepo ista stvar, promenim iz ntfs u fat32, isto, probam na neki drugi racunar, isto.

U cemu je problem? Pretpostavljam da je usho neki crv u nju kad sam nosio u kopirnicu da stampam. Skenirao sam sa NOD32 i Kaspersky nista ne nalazi.
Sta da uradim da je vratim na 8GB?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Meni se isto desava kada formatiram fles u NTFS na Macu 19.12.2013. 16:50 #532835

broj poruka: 9420
Resavam tako sto mu (u Macu) obrisem particiju i napravim ponovo u windowsu.
Tebi je moguce da je to napravio virus sa masine u kopirnici. Ako ne mozes da obrises particije sa flesa iz Disk menagera, onda iskoristi neki od partition alata sa hirens boot cd. Pre bootivanja iz DOSa obavezno ostavi fles, da bi ga BIOS detektovao kao drajv i hirens mogao da ga vidi pod DOSom.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Plamen Re: Meni se isto desava kada formatiram fles u NTFS na Macu 19.12.2013. 16:56 #532837

Kako mislis da obrisem particije sa flesha? Mislis da obrisem particiju za flesh? Desava se jos kad je u ntfs formatu da je 5mb zauzeto od 48mb. Nista te ja ne razumem sa tim hirens cd-om.

:: Resavam tako sto mu (u Macu) obrisem particiju i napravim ponovo u windowsu
:: Tebi je moguce da je to napravio virus sa masine u kopirnici. Ako ne mozes da obrises particije sa flesa iz Disk menagera, onda iskoristi neki od partition alata sa hirens boot cd. Pre bootivanja iz DOSa obavezno ostavi fles, da bi ga BIOS detektovao kao drajv i hirens mogao da ga vidi pod DOSom
::
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
imarkovic Re: USB Kingston 8GB - win vidi kao 48MB 19.12.2013. 17:00 #532838

broj poruka: 18996
Ja to resavam programom HP format tool, napravice ti novu particiju NTFS/FAT32/exFAT, i resice problem.
Samo jednom mi se desilo da nije pomogao HP format tool, vec sam morao iz DOS-a da pravim novu (HirensBootCD pa program Paragon partition manager), odnosno GParted, mozda ti je lakse s njim, samo ga skines i napravis butabilni USB sa GParted (mozda ti resi problem UNetbootin ili Tuxboot pa i ne budes morao nista da radis:) .

:: Imam usb kingston datatraveler 8GB. usb sam pre neki dan formatirao, i ubacio neki tekst u excelu koji sam odneo u fotokopirnicu da stampam. Istampao ja to, u medjuvremenu zaboravio usb kod njih, dosho sutra uzeo, vratim se kuci prikacim usb kad ono win ga vidi kao 48MB ??? Formatiram ga ja lepo ista stvar, promenim iz ntfs u fat32, isto, probam na neki drugi racunar, isto.
:: U cemu je problem? Pretpostavljam da je usho neki crv u nju kad sam nosio u kopirnicu da stampam. Skenirao sam sa NOD32 i Kaspersky nista ne nalazi.
:: Sta da uradim da je vratim na 8GB?
VMARC Re: Re: USB Kingston 8GB - win vidi kao 48MB 19.12.2013. 17:13 #532839

broj poruka: 9420
Respect :-)
Batali to zezanje iz Hirensa sto sam ti predlozio, HP Format tool ima da ga napravi ko novog .-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Ja to resavam programom HP format tool, napravice ti novu particiju NTFS/FAT32/exFAT, i resice problem.
:: Samo jednom mi se desilo da nije pomogao HP format tool, vec sam morao iz DOS-a da pravim novu (HirensBootCD pa program Paragon partition manager), odnosno GParted, mozda ti je lakse s njim, samo ga skines i napravis butabilni USB sa GParted (mozda ti resi problem UNetbootin ili Tuxboot pa i ne budes morao nista da radis:)
:: :: Imam usb kingston datatraveler 8GB. usb sam pre neki dan formatirao, i ubacio neki tekst u excelu koji sam odneo u fotokopirnicu da stampam. Istampao ja to, u medjuvremenu zaboravio usb kod njih, dosho sutra uzeo, vratim se kuci prikacim usb kad ono win ga vidi kao 48MB ??? Formatiram ga ja lepo ista stvar, promenim iz ntfs u fat32, isto, probam na neki drugi racunar, isto.
:: ::
:: :: U cemu je problem? Pretpostavljam da je usho neki crv u nju kad sam nosio u kopirnicu da stampam. Skenirao sam sa NOD32 i Kaspersky nista ne nalazi.
:: :: Sta da uradim da je vratim na 8GB?
darcilo Re: Re: Re: USB Kingston 8GB - win vidi kao 48MB 19.12.2013. 18:36 #532852

broj poruka: 689
Ako ne upall ovo sto su kolege predlozile, probaj programcic SDformatterV4, mnogo jednostavan i mocan za recovery fleski! .)
INXS @ Plamen 19.12.2013. 18:43 #532855

broj poruka: 482
I bootice je isto fin programcic za recovery fleske.Mene je isto flash od 8gb video windows kao 1,16gb i sa ovim sam uspeo da ga popravim :)

Asus M4A88td-v evo/usb3
AMD Phenom 2 955 be 3.2
wd 640gb sata 2
2x2gb exceleram black shark 1600mhz
Asus Eax 6850
Chieftec dragon
cm hyper 212+
lc power 600w
logitech x-530
philips 222EL2SB/62
logitech mk320

pajsgudgud Razbij ga o patos!!! 19.12.2013. 19:02 #532857

broj poruka: 3741

support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320, Excelram12GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Nvidia 9800GT 512Mb, puno prašine.

Plamen Re: re 19.12.2013. 19:08 #532858

sredjeno sa HP.

Samo se sad nervira sto nema auto play, i kad idem dupli klik izbacuje `Application not found` pa mora desni i open.

tortojed Pa autoplay ga je i zeznuo - to je stos koji uglavnom i koriste... 19.12.2013. 19:55 #532862

broj poruka: 10997
razni zlikovci, da se ustekaju u sistem preko utaknutog USB flash diska...

``Samo se sad nervira sto nema auto play``
operator re 19.12.2013. 20:49 #532872

broj poruka: 4262
Koristi Regrun reanimator za zasstitu fleseva i particija. Instaliras i zastitis pod protect slovnu oznaku particije ili flesa. Ako ti je bitan autorun, onda decekiras disable autorun
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

Plamen Re: re 19.12.2013. 22:00 #532881

Sredjeno. Samo sam promenim umesto F: da bude G: particija.

count Batali to F: i d: 20.12.2013. 09:33 #532932

broj poruka: 1352
na svakom kompjuteru će bit drgačije slovo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs