nisi lepo video, to sad sto imas je negativno. zavisi gde se nalazis i odakle uzimas taj signal. niko ne moze da ti kaze kako ce se tacno ponasati signal dok ne probas. proracun o dobitku mozes i sam da izracunas, ali to ne garantuje nista. sledeca jaca je 9dB, sve preko toga se vezuje kablicem na adapter.
:: Imam usb wireless adapter wn-722n koji na sebi ima antenicu 4db. Koliko bih dobio na pojacanju ako bih stavio umesto 4db, 8db antenicu? :: :: Npr jacina signala za net mi je trenutno 78db, koliko bi dobio otprilike sa jacom antenicom :: :: Da li mozda ima da se nadje jaca od 8db, ali se direktno kaci na adapter ::
Nije neka cena antenice, 500din, ali ne bih je kupovao ako nece makar 4-5dB da mi pojaca signal.
:: nisi lepo video, to sad sto imas je negativno :: zavisi gde se nalazis i odakle uzimas taj signal. niko ne moze da ti kaze kako ce se tacno ponasati signal dok ne probas :: proracun o dobitku mozes i sam da izracunas, ali to ne garantuje nista :: sledeca jaca je 9dB, sve preko toga se vezuje kablicem na adapter :: :: :: Imam usb wireless adapter wn-722n koji na sebi ima antenicu 4db. Koliko bih dobio na pojacanju ako bih stavio umesto 4db, 8db antenicu? :: :: :: :: Npr jacina signala za net mi je trenutno 78db, koliko bi dobio otprilike sa jacom antenicom :: :: :: :: Da li mozda ima da se nadje jaca od 8db, ali se direktno kaci na adapter :: ::
Povecace sigurno za tako malo, ali je pitanje da li ti dobijas nesto. Kakva ti je veza sada? AKo je stabilna, nema potrebe da uzimas. Kod druga sam namestio isto preko tog tplinka i bas na -78 do -76, i odlicno mu radi, protoci su maksimalni.
:: Da upravo tako, -78dB. :: :: Nije neka cena antenice, 500din, ali ne bih je kupovao ako nece makar 4-5dB da mi pojaca signal. :: :: :: :: nisi lepo video, to sad sto imas je negativno :: :: zavisi gde se nalazis i odakle uzimas taj signal. niko ne moze da ti kaze kako ce se tacno ponasati signal dok ne probas :: :: proracun o dobitku mozes i sam da izracunas, ali to ne garantuje nista :: :: sledeca jaca je 9dB, sve preko toga se vezuje kablicem na adapter :: :: :: :: :: Imam usb wireless adapter wn-722n koji na sebi ima antenicu 4db. Koliko bih dobio na pojacanju ako bih stavio umesto 4db, 8db antenicu? :: :: :: :: :: :: Npr jacina signala za net mi je trenutno 78db, koliko bi dobio otprilike sa jacom antenicom :: :: :: :: :: :: Da li mozda ima da se nadje jaca od 8db, ali se direktno kaci na adapter :: :: ::
2.4GHz 8dBi Indoor Omni-directional Antenna TL-ANT2408CL Povećanje od 10-15% i otvoriće ti se bar upola više mreža nego ranije. Sigurno preporučljiv UPGRADE za što manje para...
2.4GHz 15dBi Outdoor Omni-directional Antenna TL-ANT2415D u odnosu na 8dbi, 177cm visoka Povećanje od 10-15%, deluje malo, ali je tako, s tim što je signal neuporedivo stabilniji tj. `link quality` ne varira mnogo. Naravno ko je voljan da pukne 6000din. za antenu ( entuzijaste valjda ). One of my favourites, `lightsaber`, may the force be with you, young jedi :) !
Veza mi trenutno nije stabilna. Stalno mi puca net. Setam antenicu po stanu, i par dana uhvatim 72dB i sve sljaka super, odjednom na istom mestu 80dB i slab net. Trenutno sam uhvatio 74dB ali net cas ima cas nema, nevazno da li sam samo ja nakacen ili jos neko. Kao da ruter zeza a ne signal, zato sto nevazno da li imam 75dB ili 80dB signal, net ili sljaka super ili zeza.
Celo leto sam imao Ok net sa 78dB i bio sam prezadovoljan, sad odjednom se ovo desava. Ne znam do cega je. Komsija ima ruter tp link TL-WR740N i net 6MB. Par puta sam ga restartovao ali nista. Mislim da kod njega sljaka sve ok. Imam kuci Yagi 18dB nego ne donosi mi se bash u stan, narocito kad nije moj.
koristi i inssider da bolje pozicioniraš antenu. Ona druga je `overkill` za tebe, jer antena je prijemnik, ali i predajnik, tako da ako se rešiš za tako neku `budževinu`, mora biti napolju inače `ode glava`...
Yagi može da reši stvari ali bez tripoda, ja se ne bih igrao, a i 80cm antenu da držiš u stanu je malo tupavo i povrh svega nezdravo...
Narucio sam je. Inssider i koristim da pozicioniram antenu. Dobro mi je sto mi je lap i wifi adapter pored prozora, pa je setam od ugla do ugla. Trenutno mi je 76dB signal, i sve ok radi, ali kad padne sneg i krene lose vreme pitanje sta ce da bude.
:: 2.4GHz 8dBi Indoor Omni-directional Antenna TL-ANT2408C :: :: koristi i inssider da bolje pozicioniraš antenu. Ona druga je `overkill` za tebe, jer antena je prijemnik, ali i predajnik, tako da ako se rešiš za tako neku `budževinu`, mora biti napolju inače `ode glava`.. :: :: Yagi može da reši stvari ali bez tripoda, ja se ne bih igrao, a i 80cm antenu da držiš u stanu je malo tupavo i povrh svega nezdravo...
sa inssider-om vidi koji su kanali zastupljeni i izaberi `najudaljeniji kanal` meni je xputa rešavalo stvari. Nisu samo `vremenske nepogode` razlog lošeg signala, već i šta je sve popaljeno u tvojoj neposrednoj blizini. Malo teorije o kanalima:
Wi-Fi channels are spaced 5 MHz apart. However, the bandwidth of a Wi-Fi channel is 25 MHz. This means that individual channels overlap with two adjacent channels in either direction. Channel 6, for example, overlaps channels 4, 5, 7, and 8. For American users, at least, this means that only the three channels 1, 6, and 11 may be used simultaneously in the same general space without any channel interference. Channel 14 is something of an outlier and is set apart slightly from the first 13 channels. Channel 14, however, is used mostly in Japan and (along with channels 12 and 13) is not sanctioned by the FCC.
Ni pod kojim slučajem ne biraj kanal veći od 11, jer će ti onda trebati linux da bi mogao da vratiš na neki kanal ispod. Windows je tupav i ne vidi ništa preko 11 ( ili se ja tripujem ) neka me neko iskusniji ispravi...
Druze, uzmi slobodno onda 8dBi tu kao sto imas. U maloprodaji ona jeste oko 500 din, sto nije nista. Imaces odlicnu vezu. Zaboravi ovo bacanje para na jace antene.
Javi jacinu signala posle. Nadam se da komsija dozvoljava ta kacenja na njegov ruter :)
:: Narucio sam je. Inssider i koristim da pozicioniram antenu. Dobro mi je sto mi je lap i wifi adapter pored prozora, pa je setam od ugla do ugla. Trenutno mi je 76dB signal, i sve ok radi, ali kad padne sneg i krene lose vreme pitanje sta ce da bude :: :: :: :: 2.4GHz 8dBi Indoor Omni-directional Antenna TL-ANT2408C :: :: :: :: koristi i inssider da bolje pozicioniraš antenu. Ona druga je `overkill` za tebe, jer antena je prijemnik, ali i predajnik, tako da ako se rešiš za tako neku `budževinu`, mora biti napolju inače `ode glava`.. :: :: :: :: Yagi može da reši stvari ali bez tripoda, ja se ne bih igrao, a i 80cm antenu da držiš u stanu je malo tupavo i povrh svega nezdravo...
Znaci da udjem u ruter i stavim neki kanal koji je najmanje zastuplen ako sam dobro razumeo i imacu manje smetnje?
:: sa inssider-om vidi koji su kanali zastupljeni i izaberi `najudaljeniji kanal` meni je xputa rešavalo stvari. Nisu samo `vremenske nepogode` razlog lošeg signala, već i šta je sve popaljeno u tvojoj neposrednoj blizini. Malo teorije o kanalima :: :: Wi-Fi channels are spaced 5 MHz apart. However, the bandwidth of a Wi-Fi channel is 25 MHz. This means that individual channels overlap with two adjacent channels in either direction. Channel 6, for example, overlaps channels 4, 5, 7, and 8. For American users, at least, this means that only the three channels 1, 6, and 11 may be used simultaneously in the same general space without any channel interference. Channel 14 is something of an outlier and is set apart slightly from the first 13 channels. Channel 14, however, is used mostly in Japan and (along with channels 12 and 13) is not sanctioned by the FCC :: :: Ni pod kojim slučajem ne biraj kanal veći od 11, jer će ti onda trebati linux da bi mogao da vratiš na neki kanal ispod. Windows je tupav i ne vidi ništa preko 11 ( ili se ja tripujem ) neka me neko iskusniji ispravi...
Stavi koji god kanal hoćeš do 11, jedno je teorija, a drugo praksa. Probaš pa vidiš kako se ponaša, probaš neki drugi pa tesriaš. Poenta je da smanjiš interferencije koliko god možeš, gde su ti opet najbolje sektor antene ili ta tvoja yagi, ako se ne varam ugao po horizontali joj je od 45-60 stepeni obično, što ti kud i kamo bolje izbacije `neželjene` wifi mreže, ne sećam se vertikalnog ugla. Imaj na umu da je omni 360 stepeni, znači sve i svašta je čačka...
Kupi najjeftiniji AP (oko 2K din.) i postavi a u Repeater mode, stavi ga tamo gde je signal na granici i pojacace ti mrezu za duplu daljinu. Sce ostalo sa jacim antenama je sviranje Q. Nemoj kupovati rutere sa WDS jer oni ne rade sa WEP enkripcijama. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ruter je restartovan posle promene kanala, kao i win, i dalje je dobar signal ali ne mogu da se nakacim. Takodje sam i pomerao antenicu, iskljucivao ukljucivao i nista.
Aha, nisam citao sve postove, pa mi je promakla opcija komsiluka... Ovo vazi za opciju mesta gde postoji stabilan signal, pa da se pojaca domet. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: ili tako, mada komšija mora biti `komšija` u pravom značenju te reči. ( mislim na blizinu :: :: P.S :: :: Ne diraj mi `lightsaber`
dešavalo mi se takođe da sve radi, ali windows iz kranje nepoznatog razloga neće da se konektuje.
Način korekcije je da se skine recimo linux mint ili bilo koja ubuntu verzija i preko yumi-a napravi boot-able usb. Svi oni manje više mogu da se konektuju pod `dos-om`, na seljačko dugme connect. Tako ćeš bar biti siguran da li je do sistema. Gde ako jeste, konektuj se i vrati kanal...
Daj mu malo vremena da se `odmori` ili cimni komšiju da upali i ugasi ruter. Sve se ovo radi pod pretpostavkom da su postupci blagosiljani od originalnog vlasnika...
Probaj i ovo:
cmd `run as administrator`
netsh int ip reset C:\netsh.log.txt netsh winsock reset
Nemam bash toliko vremena da se bakcem sa linux-om.
Evo sad je proradio, konektovao sam se ali nema net i bez mogucnosti rpistupa ruteru, sto je veoam cudno. U zadnje vreme ovaj ap se ponasa bash cudno, i mnogo baguje, bar kod mene.
Ne verujem da je do win-a posto je relativno taz. Sacekacu jos malo da vidim sta ce da bude.
možda nije do rutera, već tvog adaptera, da imaš neki dodatni, vrlo lako bi mogao da se rešiš dileme ili probaš sa wifi od laptopa da nešto uradiš, ako hoće da hvata...
Jedino pravo resenje mu je ovo sto sam mu ja predlozio, sve ostalo je sviranje uz batinu. Vidis da se `konektuje ali nema net niti pristup ruteru`. To je zato sto nema dovoljno signala da dobije IP adresu od rutera, pa je onda sam sebi dodeli. Standardni problem.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ima wifi na laptopu, signal je 84dB i isto nece da se nakaci. Na tp link-u je signal od 74dB do 80dB sto mislim da je dovoljno da de nakaci. Kazem vam par meseci je sljakalo super i sad ovi problemi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.