Front Panel Audio jacks na Fractal Design Core 3000?
STRANA 1 OD 2
alexi
Front Panel Audio jacks na Fractal Design Core 3000?
23.11.2013. 20:02
T55621
status: user broj poruka: 677
Pozdrav drugari,
drugaru je stiglo ovo kućište danas. Radi sa mojom starom Biostar TA790GX pločom i nemamo ideju kako se povezuje front panel na MB. Usb 2.0 šljaka ok, Usb 3.0 ne poseduje ploča, svi LED-ovi u redu ali za audio kao da fali kabl. Pratio sam Instruction manual za ploču ali ne pomaže previše iz gore pomenutog razloga. Je l ima neko ovo kućište ili zna napamet da pripomogne?
na ploci ti je audio konektor gore levo pored 8 kondenzatora (2x4kom) .. konsultuj upustvo od ploce za pinout..
na kucistu imas konektore za mikrofon i sluske .. najverovatnije su raspleteni kablovi na kucistu sa oznakama mic+ i mic-, aud+ aud- ili su u formi audio dzekova pa ih provuces kroz kuciste i bocnes pozadi .. malo glupo zvuci ali sam vidjao i takve gluposti ..
@ Srdjanc - Nema potrebe za konverterom trenutno ali hvala na ideji, možda zatrebaju kasnije mada verujem da će se menjati i ova ploča kroz neko vreme.
@ Codeus, peki22
Konektor kod 8 kondenzatora je već povezan kablom sa oznakom AC97 a na toj grani imam još HD AUDIO dzek. Naravno, to sam zaboravio da pomenem mada je delom naglašeno u subject-u - zvuk je ok preko back panel-a, ovde samo front dzekovi prave problem. Upravo te mic+ i mic- kablove ne vidim, u bilo kojoj varijanti - deluje mi kao da je povezano sve osim USB 3.0 kabla.
Ako imate još koju ideju slobodno kačite ovde ja sam se već dovoljno iznervirao. : )
Bilo bi odlično ako bi se javio neko ko ima kućište već ali teška posla.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Povezao sam konektor HD Audio ali nema promene. po VMARCovom uputstvu sam instalirao HD drajvere i sada u Realtek-u vidim front panel dzekove ali i dalje se softver ne pokreće pošto ubodem slušalice u front panel.
Napravio sam i screenshot mada nisam siguran koliko može da pomogne:
A što bi ga vraćao na AC97, kad mu je integruša HD, a ne neka praistorija?
@alexi Probaj neku stariju verziju. Skoro sam sređivao sestriću komp, i posle reinstalacije Windowsa i instalacije 2.72 drajvera za zvučnu, karta takođe nije detektovala front panel, iako je provereno povezan kako treba.
Istestirana starija (2.72) verzija, drajveri sa oficijelnog sajta takođe - Realtek zvučna je u pitanju svakako. Bez promene. Ostaje nam još da testiramo vraćanje na AC97 konektor ali to će biti moguće tek ili kasnije večeras ili sutra.
Tek mi sada ništa nije jasno. Jezivo.
Javljam kad istestiram i tu varijantu, hvala na pomoći. : )
Ne treba da vraćaš na AC`97, jer je to konektor za starije integruše. Ovaj HD je za novije, kao što je uostalom i ta na ploči (Realtek ALC888 8+2 Channel HD Audio). Da je neka matora, ne bi stavljao taj HD drajver, nego matori AC`97 čija je poslednja verzija 4.06. Ako sad sve radi kako treba, ne diraj ništa i uživaj.
Ponovo sam pogrešno pročitao, a nosim naočare. .) Probaj neki još stariji drajver da iskopaš, recimo verziju 2.69. Povezao si kako treba. Mislim da je problem do drajvera. Ili možda je ploča zabagovala, zato probaj da učitaš difolt vrednosti u BIOS-u.
Meni se cini da je kuciste problem. De probajte sa drugom maticnom tj, otvori drugo kuciste pored i dovuci kablove do druge maticne, ne morate da vadite stvari.
Tu opciju nemam u BIOS-u trenutno a u specifikaciji ploče vidim da je front audio svakako podržan. Verujem da je update neophodan? Nisam baš najsigurniji na koji način se radi update BIOS-a pa ću za to morati da sačekam da mi se drugar javi večeras. Javljam kakva je situacija kad prođemo i to.
Možda nisam dovoljno čačkao po BIOS-ima svojih ploča i ploča računara koje sam održavao, ali u životu nisam video opciju u BIOS-u vezanu za front panel integrisane zvučne karte. Ako kolega zna gde se ta opcija obično nalazi u BIOS-u, voleo bih da nas prosvetli.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.