Jeste da je Corsair ali cini mi se da je bio 10K i nije malo za mid, za 11.5K imas Fractal Define XL R2 full tower koji otkida!.-) Imao sam prilike da sastavim jednu konfiguraciju sa ovim Fraktalom i bruka je u svakom smislu..
Nađeno je preko drugara da budem iskren. On je skoro pazario kućište pa je i na ovo naleteo, ali ne može sa sigurnošću da mi kaže za grafu.
Nema ga nigde na stanju trenutno, tako da ću, ako se još par članova složi da je ok, morati da ili lovim il molim naše trgovce da naruče. Il` da jednostavno čekam, pa kad naletim...
Što se fraktala tiče, sredstva su mi ovaj put, kako narod kaže `knap`.
Imam tačno 10 hiljada + poštarina.
Ako bude skuplje, ništa od toga...
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w cft-600-14cs Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Na Fractal Core 3000 USB3 sam se i isekao i razbesneo, prednja maska nije mogla da se skine da bi se stavio ventilator. No dobro, ostalo je radilo valjano.
Ja razliku vidim u debljini izolacije i kolicini prednjih usb ulaza. E sad da li nekome treba toliko usb i kakav je kvalitet, to ne znam.
Ne sumnjam iskreno u kvalitet fraktala, ma šta kažu po net-u. Sklapao sam (prepakivao) ljudima par konfiguracija u njihovim kućištima i imaju malo zeznutu plastikariju, malo nedostatak drški za lakše otvaranje i tome slično, ali ne verujem da to smeta prosečnom korisniku.
Meni ne verujem da će zatrebati više od 2 usb 3.0 napred i isto toliko pozadi, na ploči.
A sečenje, to je već druga priča, rado bih izbegao taj doživljaj. :D
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w cft-600-14cs Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Fractal XL moze da parira i skupljim Corsair kucistima, a ovo je iz nize klase i ne razlikuje se mnogo od recimo Cooler Master 690 (cak moze da bude i losije). Posle kucista 700D ja sam zadovoljniji Fractalom R2 XL, e sad kako je to moguce.. zbog toga sto kosta nesto vise od 100eu kao BigTower. A neke stvari su bolje odradjene, potrudili su se maximalno za taj novac, Corsair ces platiti debelo i videces neke plasticne stvari koje su nekvalitetne, neprihvatljivo. I ono sto ne mogu izbeci da naglasim za metalne fioke za hard disk, koje su kod Corsa od plastike, koja je osetljiva i ima megalne drzace koji rdjaju.. to sam ja doziveo posle 2god. kad sam cistio detaljno ovo kuciste pre prodaje. Takodje prednja maska od aluminijuma je pocela da `krcka` tamo gde je lepljen aluminijum na plastiku i alu na alu. Uskoro cu prepakivati iz R4 u R2 pa cu slikati detaljno moje impresije i izneti dodatno utiske.
:: Eno ga u lose lose za 10.499,00 din :: :: Inace ovo kuciste protiv Fractal Design Define R4, sta je bolje i zasto?
Upravo tako kolega, trenutno Fractal daje najvise za ulozeno!Imao sam posla i sa FD XL prvom verzijom i XL R2 i fantasticni su!.-) Za Corsair ne znam nisam ih imao u rukama tako da necu komentarisati, jedino mi se svidja onaj Corsair C70!
Druze, idi ti uzivo pogledaj Corsair-a i tog Fractal-a ako moze da se i opipa da vidis o kakvom se kvalitetu radi na licu mesta!Tako ces najlakse doneti odluku!.-)
Onda je nezgodno, dolazis u situaciju da izaberes bukvalno sa `slike`!Istrazuj jos malo, generalno ljudi sta misle u ovom cenovnom rangu.Iskreno da ti kazem kad sam podigao stranicu Define XL-a brat bratu ima 2Kg sa onom izolacijom!:-O Ali na kraju odluci sam i uzmi sta se tebi vise svidi!.-)
:: Vrlo rado druže, ali živim ispod kamena poznatog kao istočna Srbija :: Malo mesto :: :: Sve što mi treba od elektronike a da nije produžni kabl moram da naručim, a ne bacaju mi se pare na put samo da bih video kućište i da se vratim :: :: Daj neki review ako imaš, iako sam pogledao sad na njihovom sajtu i deluje primamljivo, naročito zbog pozamašnih dimenzija u odnosu na cenu :: :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600w cft-600-14c :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Napravicu ti jedan video i poslati na e-mail!.-) Drugar ima Define XL R2 Black, skoro smo stavili staru masinu u njega dok ne stigne nova ploca, procesor..:-) Mislim da ce ti to najvise pribliziti, docarati njegov izgled!
:: Vrlo rado druže, ali živim ispod kamena poznatog kao istočna Srbija :: Malo mesto :: :: Sve što mi treba od elektronike a da nije produžni kabl moram da naručim, a ne bacaju mi se pare na put samo da bih video kućište i da se vratim :: :: Daj neki review ako imaš, iako sam pogledao sad na njihovom sajtu i deluje primamljivo, naročito zbog pozamašnih dimenzija u odnosu na cenu :: :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600w cft-600-14c :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
:: Napravicu ti jedan video i poslati na e-mail!.-) Drugar ima Define XL R2 Black, skoro smo stavili staru masinu u njega dok ne stigne nova ploca, procesor..:- :: Mislim da ce ti to najvise pribliziti, docarati njegov izgled! :: :: :: :: Vrlo rado druže, ali živim ispod kamena poznatog kao istočna Srbija :: :: Malo mesto :: :: :: :: Sve što mi treba od elektronike a da nije produžni kabl moram da naručim, a ne bacaju mi se pare na put samo da bih video kućište i da se vratim :: :: :: :: Daj neki review ako imaš, iako sam pogledao sad na njihovom sajtu i deluje primamljivo, naročito zbog pozamašnih dimenzija u odnosu na cenu :: :: :: :: :: :: AMD FX 835 :: :: Gigabyte GA-990XA-UD :: :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: :: Asus 280x DCU II To :: :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: :: Chieftec 600w cft-600-14c :: :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: :: Altec Lansing MX-502 :: :: :: ::
Da li sam ja to dobro razumeo i onaj vent dole ima filter ili samo oni napred? Bunar od kućišta, mogu familiju da povedem na kampovanje u tome, samo točkove da nakačim.
Ima mesta za približno 500 evra vodenog hlađenja samo i 70-80 evra običnih ventilatora.
Plašim se samo da neću znati da se snađem sa konfigurisanjem tog čuda. :D
Hajde da sačekam taj video što ćete da mi šibnete na mail, ali počinjem da shvatam da ćete mi vi narode biti smrt za novčanik i mir u kući nastavim li da tražim savete. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.