Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Zalman Z5 plus kuciste i usb 3.0
STRANA 1 OD 1
nemanjabg Zalman Z5 plus kuciste i usb 3.0 30.09.2013. 18:20 T54853

status: user
broj poruka: 195
e ovako kupio sam pre neki dan kuciste Zalman Z5 Plus( ovo je u pitanju http://goo.gl/2Z31FO ), polovno ali ne korisceno,tj novo je samo nije bilo full zapakovano, ali imam problem sa povezivanjem usb 3.0 koje imam na kucistu sa plocom.
na slici je uputstvo za povezivanje
http://www.dodaj.rs/f/9/f0/1oiP8kxw/konektori.png
e sad u kvadratu su izgleda dva nacina kako to moze ali ja imam samo ovaj desni gde je usb koji treba da gurnem u plocu, da Bog sacuva ako moze muski usb da se gurne u plocu?!! Elem ploca je asus m5a97 r2.o, i ima usb na ploci ali u nju se stavlja ovaj kao sto je ovaj levo u kvadratu sa slike gore...
sta mi je ciniti?
video sam i da je taj plavi kabl zasrafljen gore na kucistu u usb3.0, da li da probam da odsrafim da vidim da li je taj plavi kabl zamenljiv?
jedino sto sam primetio da je falilo kad sam kupio kuciste od decka jeste v12 nastavak za struju za cpu od napajanja ali meni je od napajanja to ionako dovoljno dugacak kabl pa mi taj nastavak nije ni trebao. E sad da li je moguce da sam trebao da dobijem i neki zamenski kabl za usb3.0 tj ovaj levi sa slike, mada ne bi trebalo jer ne pise na zvanicnom sajtu da on upada medju delove koji se dobijaju...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 30.09.2013. 18:32 #517368

broj poruka: 1636
Taj desno je predvidjen da se gurne kroz rupu na kucistu i ukljuci u USB port sa zadnje strane (predvidjeno za ploce koje nemaju `USB 3.0 header`).
Onaj levo ide u `header` na maticnoj ploci ali neko je ocigledno zabo kabl iz originalnog pakovanja.
nemanjabg ali 30.09.2013. 18:41 #517369

valjda ne moze da ga zabode kad ne pise na sajtu proizvodjaca da spada u paket opreme koji se dobija...
e da nemoguce ga je provuci do pozadi cini mi se... ali to mi ne pada na pamet da radim, kad vec imam na ploci tj taj header...

tortojed Drugim recima, taj kabl ide (trebalo bi da ide) uz plocu. Uz malo 30.09.2013. 18:43 #517370

broj poruka: 10997
srece, izbunarices ga u nekoj prodavnici ili PC servisu (mahom su ``univerzalni``, mada to niko ne moze da ti garantuje)...

nemanjabg aaa 30.09.2013. 19:10 #517377

a da li bi http://goo.gl/poacoa ovo moglo da pomogne?
Sutra cu da otvorim kuciste i da vidim kako je taj kabl gore zasrafljen u panel da vidim na sta to lici...

tortojed Verovatno bi pomoglo - i na mojoj ploci (Asus Maximus iv gene z) 30.09.2013. 21:36 #517403

je takav raspored (na konektoru u koji ulazi ``siroki`` deo od plave plastike). Ostaje pitanje kacenja na ``ledja`` prednjega panela USB3 portova. Dakle, plavi, ``siroki`` deo udenes u plocu, na jedan (ili na oba) standardna USB porta zakacis kablove - ali pitanje je sta se nalazi na DRUGOJ strani kabla (deo koji ide u panel na kucistu)... Ako je to kabl koji si dobio uz kuciste (na prvoj fotki, onaj desno), onda nema brige...

nemanjabg pa da 30.09.2013. 22:10 #517414

bas taj kabl,meni je taj kabl desno sa slike prikacen na panel kucista, i visi, ali kapiram da nigde necu naci onakav adapter...
poslao sam mail sluzbi zalmana, i bas me zanima da li ce da odgovore i sta...

tortojed OK - ako imas taj kabl, na konju si - udenes onaj adapter u plocu, 30.09.2013. 23:18 #517420

a kabl udenes u jedan od dva porta na gornjoj strani adaptera. Ali, postoji sansa da ti Zalman ponudi kupovinu onog ``levog`` kabla, kojim se izbegava upotreba adaptera (sto je, za nijansu, bolje resenje)...

nemanjabg eh 30.09.2013. 23:32 #517425

pa ako ponude svaka cast, ali ako bude 5 evra ukupno sa slanjem mozda i prihvatim...
nego kao sto rekoh nema sanse da ja u Bg nadjem negde taj adapter, al ajd...

Inace ako nekoga zanima kuciste je super, ima dovoljno prostora i kablove sam sve uspeo da zapakujem pozadi, a ventovi su sasvim ok i za razliku od ranije sad sam dobio na tisini a i cini mi se na provetrenosti jer vise nemam sumu kablova, a i napajanje je dole pa je nezavisno... cini se onako bas fino i dobrog je kvaliteta i obrade, nijednu zamerku do sada nemam... videcemo kako ce da se nosi sa prasinom...

imarkovic Re: eh 30.09.2013. 23:42 #517426

broj poruka: 18996
druze, bez uvrede, ali kuciste je limeno, bez komponenti daj boze da ima 5kg.. imao sam ga, jedino je lepo naizgled, ali kvalitet je jako los, onu plastiku gore nemoj nikako da skidas, polome se zabice posle nekoliko skidanja.. doduse cena je niska, opravdava taj kvalitet..

:: pa ako ponude svaka cast, ali ako bude 5 evra ukupno sa slanjem mozda i prihvatim...
:: nego kao sto rekoh nema sanse da ja u Bg nadjem negde taj adapter, al ajd..
::
:: Inace ako nekoga zanima kuciste je super, ima dovoljno prostora i kablove sam sve uspeo da zapakujem pozadi, a ventovi su sasvim ok i za razliku od ranije sad sam dobio na tisini a i cini mi se na provetrenosti jer vise nemam sumu kablova, a i napajanje je dole pa je nezavisno... cini se onako bas fino i dobrog je kvaliteta i obrade, nijednu zamerku do sada nemam... videcemo kako ce da se nosi sa prasinom..
nemanjabg @imarkovic 01.10.2013. 12:09 #517484

veruj mi da nemam ni predstavu koliko kuciste kosta, posto ga kod nas u prodavnicama nema, pa ne mogu da procenim. ja sam ga cini mi se dobio povoljno,
a u odnosu na staro CM elite 332 je pesma...
mozda jeste limeno, ali taj lim se sasvim lepo uklapa i po meni ne deluje jeftino niti je tanak da zvrnda, ne znam... doduse ja ne trazim puno od kucista pa mi je i ovo ok... :D
i sa skidanjem maski nisam imao problema, ja i volim sto je tako bas utegnuto pa se teze skida, bolje nego da je klimavo... :D
jedini problem jeste da bi skinuo gornju masku moras da skines prednju, to je onako zamerka mala...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs