Voleo bih da gresim ali cisto sumnjam da ima za 1.500 RSD posto se toliko krecu polovni PCI TV tjuneri, ne PCI Express.
@Banizaje Ne znam kakav je onaj model sto ti je kolega misoni predlozio ali iz licnog iskustva mogu reci da sa Leadtek-om nema promasaja kada je u pitanju TV na racunaru (prvenstveno zbog softverske podrske).
digitalnu tv karticu da kupim sa podrskom za DVB-C, za PCI ili PCI-e.....nema nikakve koristi od analognih vise....
Ako se uzima nije lose da se gleda da ima podrsku za win 8......meni ova baguje na 8ci, recimo ne mogu da odradim fine tune scan a ni normal scan, srecom funkcionise samo Adaptive scan....
Kupi samo analognu nemoj bacati pare na hibridnu jer su sve te DVB-T standard, a nasi su presli na DVB-T2 tako da od digitalnog tjunera nemas vajde, a sa DVB-C mislim da nema kod nas - a i pitanje je da li imas kablovsku i koju...
Pa napisao sam ti kako na Radijus Vektoru otkljucas digitalne kanale.Placa se samo osnovni paket tv-a,ovo koristis gratis.E ako nema da se kupi ta kartica DVB-C jbg.Ja sam samo odgovorio na tvoju konstataciju da nema koristi od DVB-C.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Procitaj opet sta sam napisao...Nema kartica sa DVB-C kod nas...pa ja koristim IKOM digitalnu na TV-u sa DVB-C...
Imaju kartice sa DVB-T koji se vise ne emituje kod nas...ranije sam imao ledatek sa DVB-T i mogao je bar RTS HD da se gleda sto je super kad ima neki sport...sad ni to ne moze, jer smo kao sto rekoh presli na T2, a kartica sa tim standardom nema kao ni za C...
Da li je sve ok sa drajverima, tj. da li je dobro prijavljena u device m.?
Koji software koristis?
Probaj sa DVBViewer v.4.5.0, pa ako je tu prijavi kao device onda je ok. Posle odradi skan kanala - CABLE za kablovsku ili TERRESTIC za zemaljsku digitalnu ( DVB-T/T2) .
Za svaki slucaj update transporders. Ovo najvise vazi za Satelitske transpordere, ali nije zgoreg da odradis, jer su mozda i nesto menjali za cable i terrastic, a verzija softwera nije bas najnovija...
Drahveri su ok jer vidi u device manageru uredjaj. Zezaju me transpoderi jer se za IKOM mora da trazi nei nemacki ili sta ti ja znam. Srbistan. Pretrazivao sam sa Digital Device Tv softverom ali stativa. Karte nema kod nas jer je skupa,ja sam je dobio iz Nemacke i radila je do pre 3 dana dok nisam obrisao HD sa kojim je dosla :). Od tada se borim ,a i planiram da je prodam. E sad cena je uzas za nju. http://valid.canardpc.com/7wegij
Da, drajveri su izgleda OK. Pokusaj sa DVBviewer i trebalo bi da sljaka. Nisam 100% siguran ali za terrestic su standardne frekvencije svuda i sve su vec u samom programu...Jedino sto se za sat frekvencije transpordera azuriraju...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Dovoljno je samo pokrenuti onaj .exe koji sam postavio i ubacice u folder sve .ini fajlove. Mozes i obrisati stare, ali i ne moras. Ako brises, onda obrisi u folderu gde je instaliran viewer i u C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\CMUV\DVBViewer\Transponders. Za win7 ces se vec snaci gde su...ovo je za XP
Sam software ce znati na kojem tuneru da skanira, dovoljno je samo odabrati CABLE, SATTELITE ili TERRESTIC kada skeniras.
Interfejs ovog programa je isti kao i onog koji se skida sa oficijelnog sajta. Isto ne daje nikakve razultate kod skeniranja. Pokusao sam juce sa DVBlink nekim programom i on je skenirao 169 kanala ,izlistao ono sto je naso i to je bilo to. Nisam mogao da dobijem izlaz nikako na WMPlayer. Smorio sam se kao hrcak http://valid.canardpc.com/7wegij
E jbg, ne znam sta bih ti vise predlozio. Verujem da ces skontati, ma sta bilo u pitanju. Da mi je ovde, mozda bih i nesto smislio, a ovako, nemam ideju vise :(
Posto ima dva ulaza za antenu...jedan je najverovatnije za satelitsku, a drugi za cable i terre...pa vidi da nisi mozda omasio rupu :D
Ajd pa javi ako proradi.
:: Ides na CHANEEL, pa SCAN CHANNEL i dobijes ovo :: :: http://img842.imageshack.us/img842/2656/a7nn.jp :: :: Znaci CABLE ili TERRESTIC za nase zemaljske i ska :: :: U transporder listi biraj nesto, probaj EUR GER....mada kada je none, preskenirace svih 61.. :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.