Kad ukljucim neku malo zahtevniju igricu tipa Grid 2, ventilator na procesoru postane mnogo bucan, za PES 13 se i ne vidi neka razlika al kad ukljucim Grid tad postane stvarno previse bucan, pa me zanima zbog cega se to desava, mislim da konfiguracija nije toliko losa, cak je i odlicna, al dal ima uticaj napajanje na to?
Pri zahtevnijim igrama precesor se zagreva i vent ubrzava da ga ohladi (pretpostavljam da je box cooler)...ukoliko ti smeta buka ulozi 20-30e u neki aftermarket cooler i bice hladnij i tiši.... Edit: jel si siguran da ti je vga 6890 (to bi trebalo da je dual 6850/6870, ne znam da li postoji uopšte)? Pravo je čudo da tvoje napajanje tera tu kartu.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Cime meris temperature procesora ili graficke ako ih uopste pratis? Na koliko bude cpu i graficka? Da li si siguran da se bas cpu kuler dernja? Gde si nabavio tu 6890 kartu?
Uzmi lepo neko krsteno tipa LC600H, ovo sto ti imas od komponenti guras na nekoj kanti od napajanja koja pitanje da li moze da iscedi viseo od 400 realnih vati.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
Ne merim temperaturu, mogo li bi da mi predlozis cime da merim? Siguran sam da se CPU dernja, otvorio sam jednu stranu kucista i bas se primeti koji se dernja. greska, nije 6890 nego 6850, kupi sam je u DUOCOM Beograd, zasto to pitas?
kliknes na more downloads pa 32 ili 64 verziju u zavisnosti koji windows imas. On ce ti pokazati temperaturu u system tray-u na task baru, ima i da podesis da meri dok se igras na ekranu direkt ali to je malo komplikovano. Sve u svemu skini taj program instaliraj. Grid pokreni ali stavi windowed ne full screen i gledaj sta se desava sa temperaturom procesora.
Pa sta ima da meri, jasno je da ce box kuler da ga oduva sa stolice, pogotovo udruzen s ventom sa grafike i lelekom napajanja. Box kuleri za PII su neopisiva kazna za usi, imao sam cast. Aftermarket kuler i gotovo. Sad, jbg, nesto ne nalazim dobri stari Spire V2 u ponudi, morace neki skuplji.
I napajanje menjaj. Nisam neki popularizator skupljih napajanja, ali ta borovnica nece jos dugo. Sto je malo, malo je.
Slab je kvalitet unutra, stace i mozda povuci za sobom jos neku komponentu. To sto radi dve godine je kao da ucis magarca da ne jede i taman kad ga naucis on crkne. Znas tu pricu? I sigurno je veoma glasno. Uzmi LC600H.
CPU kuler Spire Kepler V2 ili LC POWER Cosmo Cool LC-CC95 ako uspes da nadjes, ali ne verujem, prodavci cim vide da ima nesto dobro i jeftino povuku iz prodaje i stave nesto cetiri puta skuplje. Sto da uzmu 10 evra kad mogu 40.
:: pa za sad gura borovnica, evo vec dve godine radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.