Sada vidim temu na Benchmark. Znaci sada su me u oko pogodili sa ovim kucistem. Kako bi leglo sve u broju 7. Z77 FTW, GTX780 Classified, 3770K, I Obsidian 750D.
Jebo je kevu i Fractalu i CMu i ostalim mungosima. Kako je jebeno dobar bas kako mi trebaaaa... Ko hoce da kupi Obsidian 650D u perfektnom stanju. 150e. Salim se...
Disiiii, Disiii, skoncentrisati se CASELABS Merlin SM8, Merlin SM8, Mmmmmm Mmmmmmm Mmmmmm da zaboravim... da zaboravim...
Ovo ce biti ludilo kuciste narednih 3-4-5 god, kao i svi iz Obsidian klase. 900D je mnogo veliki. Znaci ono bizaran je za nase uslove. To je za one likove koji imaju 2-3 grafike ali ne koji hoce da ohlade pod vodom nego hoce da stave 2x 480 radiatore i 2 pumpe jake pumpe. Posto je 750D dovoljno veliki za sve custom loop sa 2-3 grafike cak i podrzava XL-ATX i HPTX ploce sto znaci ako vam dune da pravite server ili EVGA Dual CPU on ih podrzava kao i XL-ATX ploce tipa X79 Classified, X58 Classified 4 way SLI. Rampage III Extreme + PCIe extender itd sa 4-5 grafika.
OSECAM DA LJUDI KOJI SU PITALI ZA 900D I COSMOS II SADA SU NASLI KUCISTE. XEXEXE... NISTA AKO DODJE KO JE ZAINTERESOVAN ZA 650D VIDIMO SE ISPRED RADNJE GDE DODJE OVAJ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
reJalno...LianLi je ovakav dizajn imao pre tri četiri godine..., a za airflow i ostala sranja...ne bih da komentarišem...da vidiš šta radi moj rainbow usisivač kada ga turim na maksimum...!!! Grinje plaču!!! support normality
znaci.. ovaj Corsair niko ne treba da kupuje dok se ne nakane da prave kvalitetne fioke za diskove, licno cu se potruditi da im to sugerisem kao opciju za sledeca kucista
:: Sada vidim temu na Benchmark. Znaci sada su me u oko pogodili sa ovim kucistem :: Kako bi leglo sve u broju 7. Z77 FTW, GTX780 Classified, 3770K, I Obsidian 750D :: :: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/corsair_najavio_obsidian_750d_kucist :: :: Jebo je kevu i Fractalu i CMu i ostalim mungosima :: Kako je jebeno dobar bas kako mi trebaaaa.. :: Ko hoce da kupi Obsidian 650D u perfektnom stanju. 150e. Salim se.. :: :: Disiiii, Disiii, skoncentrisati se CASELABS Merlin SM8, Merlin SM8, Mmmmmm Mmmmmm :: Mmmmmm da zaboravim... da zaboravim.. :: :: Ovo ce biti ludilo kuciste narednih 3-4-5 god, kao i svi iz Obsidian klase. :: 900D je mnogo veliki. Znaci ono bizaran je za nase uslove. To je za one likove koji imaju 2-3 grafike ali ne koji hoce da ohlade pod vodom nego hoce da stave 2x 480 radiatore i 2 pumpe jake pumpe. Posto je 750D dovoljno veliki za sve custom loop sa 2-3 grafike cak i podrzava XL-ATX i HPTX ploce sto znaci ako vam dune da pravite server ili EVGA Dual CPU on ih podrzava kao i XL-ATX ploce tipa X79 Classified, X58 Classified 4 way SLI. Rampage III Extreme + PCIe extender itd sa 4-5 grafika :: :: OSECAM DA LJUDI KOJI SU PITALI ZA 900D I COSMOS II SADA SU NASLI KUCISTE :: XEXEXE... NISTA AKO DODJE KO JE ZAINTERESOVAN ZA 650D VIDIMO SE ISPRED RADNJE GDE DODJE OVAJ.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1!
:: :: Disiiii, Disiii, skoncentrisati se CASELABS Merlin SM8, Merlin SM8, Mmmmmm Mmmmmm :: Mmmmmm da zaboravim... da zaboravim.. :: :: Ovo ce biti ludilo
Na njemu je sve visoka klasa kao na Lian-Li kucistima i ne moze da se poredi sa Fractal Design. Sve bravice svaki mehanizam se oseca da je uradjen najkvalitetnije moguce. Aluminium je kuciste sa celicnom konstrukcijom. Kvalitetan glatki celik slican aluminiumu. Kuciste je dosta tesko, teze je od 750D skoro 5kg ali nije kao oni tenkovi od celika. Mnogo je finiji ali nije nezan kao Lian-Li. Kupac dobija i trecu stranu original zasebnu koja nema window i onda bi kuciste izgledalo kao normalno bez providne strane, ako treba da se nosi negde nesto window panel ubaci u original kutiju zasticeno a kuciste prenese sa obe stranice aluminiumske.
Znaci prodaja dolazi u obzir samo kada se pojavi 750D i samo ispred radnje gde se prodaje 750D kako ne bi drzao na stolu hardware jel ne bi najiskrenije kupio nista drugo kod nas da ostanem bez kucista. NA KUTIJI OD PIZZE AKO TREBA BI DRZAO MATICNU I HARDWARE. Mada se iskreno bojim da je 750D malo losije build quality of 650D. Tako mi bar izgleda nesto ili mi se cini.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Kuciste je odlicno. Jedina mana po meni je velicina. Ovolika globa ne treba nikome i to u moju sobu ne ulazi. Da stavljam 3-4 graficke pa i da razmislim, ovako ne vidim svrhu.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Ma pogledaj koliki je uporedi sa 350 i 900D. Kuciste je malo vece od 650D ali je tako konstruisano da sve stane unutra. Kako volim sto svaki Obsidian ima prostora za sve, kako god uklopis stvari, sta god pomislis ti provalis da su mislili i na tu opciju. Svidja mi se taj prostor izmedju motherboard tray i strancie pozadi sto moze bog otac da stane u taj kanal dole. I uopste nije glomazno kao 900D. Obrati paznju gde pokazuje sva 3 nova. Mislim to je taman za ljude koji idu na E-ATX ploce a da hoce da imaju prostora unutra. 900D je ogroman i meni nije primamio paznju bas zbog toga. Ali ovaj je OK. Sta veliko napajanje, E-ATX Maticna, zvucna, karta za Physix i glavna, all in one cooler a imas i opcije za sta hoces. Manji je dosta nego 700D.
Pogleda ovo ti je okvirno kako bi to stajalo sa mojim hardverom unutra i morao bi da pomerim jedan HDD nosac zbog E-ATX ploce. Kuciste nije veliko uopste.
Samo sto mom 650D su i stranice aluminiumske. Oni su tako osmisljeni da ti HDD fioke mozes da izvuces i da ih stavis obrnuto u DVD-RW cage, samo fiokice... KLADA CITAVA OD SVEGA STO IMA OVDE DA SE NADJE.
Ali je i CM izbacio COSMOS novi mali koji je mnogo lepsi i zgodniji za nase prilike nego COSMOS II. Samo prema ovome 750D ne moze da se poredi po meni. Ovu su kucista koja i za 10god kao da si ih juce kupio tako ih zavolis.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ma pogledaj koliki je uporedi sa 350 i 900D. Kuciste je malo vece od 650D ali je tako konstruisano da sve stane unutra. Kako volim sto svaki Obsidian ima prostora za sve, kako god uklopis stvari, sta god pomislis ti provalis da su mislili i na tu opciju :: Svidja mi se taj prostor izmedju motherboard tray i strancie pozadi sto moze bog otac da stane u taj kanal dole. I uopste nije glomazno kao 900D :: Obrati paznju gde pokazuje sva 3 nova :: Mislim to je taman za ljude koji idu na E-ATX ploce a da hoce da imaju prostora unutra :: 900D je ogroman i meni nije primamio paznju bas zbog toga :: Ali ovaj je OK. Sta veliko napajanje, E-ATX Maticna, zvucna, karta za Physix i glavna, all in one cooler a imas i opcije za sta hoces. Manji je dosta nego 700D :: :: Pogleda ovo ti je okvirno kako bi to stajalo sa mojim hardverom unutra i morao bi da pomerim jedan HDD nosac zbog E-ATX ploce. Kuciste nije veliko uopste :: :: :: http://i.imgur.com/5xi14PU.jp :: :: Samo sto mom 650D su i stranice aluminiumske :: Oni su tako osmisljeni da ti HDD fioke mozes da izvuces i da ih stavis obrnuto u DVD-RW cage, samo fiokice.. :: KLADA CITAVA OD SVEGA STO IMA OVDE DA SE NADJE :: :: Ali je i CM izbacio COSMOS novi mali koji je mnogo lepsi i zgodniji za nase prilike nego COSMOS II. Samo prema ovome 750D ne moze da se poredi po meni. Ovu su kucista koja i za 10god kao da si ih juce kupio tako ih zavolis ::
Jel mozes da sacekas malo, nervozan sam cekam kartu ovih dana sacekaj da zavrsim prvo to. Doneo sam plocu, evo pogledaj sta je to na slici zadnje dole na dnu...
Zato sam se i registrovao najvise, ali moras da sacekas nece ti je niko oteti. Samo molim te da prebrinem za kartu, ocekujem je u sredu-cetvrtak.
Ja sam planirao bio da mi poprave turbinu na HD5870 i nju sa plocom da prodam za 150e. Crosshair 4, HD5870 2GB i ko ima X6 mogao bi da igra sve igre bez filtera i danas na HD rezoluciji. Ali dobro prodacu tebi plocu, ne mogu grafiku dok ne sredim turbinu a da placam neki kuler aftermarket necu.
Prodavacu ja i sledece godine 3770K+EVGA Z77 FTW. Za 300-350e kada izadje Haswell E. Videli ste kakav je primerak procesora 4.8GHz full stable u Prime95. 4.5GHz na 1.175 i vdrop disable ili 1.200V i 25% Offset. Davacu i memoriju na poklon uz to. Ne drzim vise od 4.5GHz za svaki dan tako da ko bude hteo i7 i plocu malo jeftinije neka saceka kada X99 se pojavi.
Tu mozete naci prelepe slike najlepse i najpoznatije serije PC kucista naa svetu kakve u Srbiji ne mozete naci i kakve ce celog zivota prolaziti par stotina km od vas a vas zaobilaziti. Kakve masine su skockane u mali Obsidian 350D. Bruka. Pogotovu AMD masine sa 2xHD7970 i mATX Gene ploce i H100 cooleri, ...
Ja ne znam ko je rekao da je Obsidian 750D veliki, znaci ovo je izmedju Mid i Big tower, vise malo na Big ali manji mnogo nego 700D i 800D, znaci taman je gledajte ga, kakve opcije i za vodena hladjenja, bruka, a ne kada vidim HAF i unutra vodeno...
Ovo tacno da ti treba kuciste, vidis ovako nesto, mislio si vec si se spremio da kupis nesto kod nas, vidis ovo i odmah odustajes, ubije te u pojama odmah...
Jbg obogaljili su vam ponudu, uzas. Samo da vam kazem da se Obsidian 750D prodaje po ceni od 160$. :) Srbijooo Srbijooo, kitu sam ti nabijooo....
Primetio sam ja omdah da je Obsidian 650D lepse uradjen i da ima alu stranice a ne celicne pa i dalje kosta 200$. Odmah se vidi malo jeftiniji rad. To sam bio i napisao kada je neko mumlao cenu od 250$ za Obsidian 750D. Iidite pa kupite Fractal ali najveci sto samo E-ATX moze u njega iako je ogroman sanduk, preplatite Obsidian 750D u koji moze sveee. Znaci sveee sto postoji.
Ipak se vodi kao Full Tower Obsidian 750D sa cenom 159$. Brukaaa. Znaci da nemam kuciste na stolu bi ga drzao dok X-Arena ne bi donela za 200e jedan 750D. Zivota mi ovo sada da nemam kuciste, Silverstone, Cosmos II, ne bi se osvrnuo...
Ma kakav full tower, to kod mene ne ulazi u kucu. Zbog 3-4 PCI slota da nabavljam sanduk, pa to moze samo najveci entuzijasta ili budala. Nisam ni jedno ni drugo, tako da kod mene ide samo mini ploca.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Jbg obogaljili su vam ponudu, uzas :: Samo da vam kazem da se Obsidian 750D prodaje po ceni od 160$. : :: Srbijooo Srbijooo, kitu sam ti nabijooo... :: :: Primetio sam ja omdah da je Obsidian 650D lepse uradjen i da ima alu stranice a ne celicne pa i dalje kosta 200$. Odmah se vidi malo jeftiniji rad. To sam bio i napisao kada je neko mumlao cenu od 250$ za Obsidian 750D :: Iidite pa kupite Fractal ali najveci sto samo E-ATX moze u njega iako je ogroman sanduk, preplatite Obsidian 750D u koji moze sveee. Znaci sveee sto postoji. :: :: Ipak se vodi kao Full Tower Obsidian 750D sa cenom 159$ :: Brukaaa. Znaci da nemam kuciste na stolu bi ga drzao dok X-Arena ne bi donela za 200e jedan 750D. Zivota mi ovo sada da nemam kuciste, Silverstone, Cosmos II, ne bi se osvrnuo.. :: :: Braca Hrvati ga sigurno prodaju vec za oko 160e.
u malim ATX kucistima nema prostranosti i otezava daljem manipulisanju bilo cega (zamena komponenti npr.), zgodna su kada uslovi ne dozvoljavaju prostor itd. i nije za poredjenje big tower-a, kada se o ukusima radi, to je nesto drugo.
:: Ma kakav full tower, to kod mene ne ulazi u kucu :: Zbog 3-4 PCI slota da nabavljam sanduk, pa to moze samo najveci entuzijasta ili budala :: Nisam ni jedno ni drugo, tako da kod mene ide samo mini ploca :: PCI slotove i sanduke zbog toga neka kupuje neko drugi, ja sigurno necu :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: Jbg obogaljili su vam ponudu, uzas :: :: Samo da vam kazem da se Obsidian 750D prodaje po ceni od 160$. : :: :: Srbijooo Srbijooo, kitu sam ti nabijooo... :: :: :: :: Primetio sam ja omdah da je Obsidian 650D lepse uradjen i da ima alu stranice a ne celicne pa i dalje kosta 200$. Odmah se vidi malo jeftiniji rad. To sam bio i napisao kada je neko mumlao cenu od 250$ za Obsidian 750D :: :: Iidite pa kupite Fractal ali najveci sto samo E-ATX moze u njega iako je ogroman sanduk, preplatite Obsidian 750D u koji moze sveee. Znaci sveee sto postoji. :: :: :: :: Ipak se vodi kao Full Tower Obsidian 750D sa cenom 159$ :: :: Brukaaa. Znaci da nemam kuciste na stolu bi ga drzao dok X-Arena ne bi donela za 200e jedan 750D. Zivota mi ovo sada da nemam kuciste, Silverstone, Cosmos II, ne bi se osvrnuo.. :: :: :: :: Braca Hrvati ga sigurno prodaju vec za oko 160e.
Ubacuju i nekvalitetnu plastiku mada se merni kockasti dizajn ne svidja ali je kuciste ok. Obzirom da je Cooler Master Cosmos II 300 eur + kada bi Cors bio 250 eur iz inata bi uzeo Corsair a i vece je kuciste svakako..Taman da me vodeni sistem i SLI koji zelim da napravim vise ne muci..Kad bi bilo..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: znaci.. ovaj Corsair niko ne treba da kupuje dok se ne nakane da prave kvalitetne fioke za diskove, licno cu se potruditi da im to sugerisem kao opciju za sledeca kucist :: :: :: :: Sada vidim temu na Benchmark. Znaci sada su me u oko pogodili sa ovim kucistem :: :: Kako bi leglo sve u broju 7. Z77 FTW, GTX780 Classified, 3770K, I Obsidian 750D :: :: :: :: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/corsair_najavio_obsidian_750d_kucist :: :: :: :: Jebo je kevu i Fractalu i CMu i ostalim mungosima :: :: Kako je jebeno dobar bas kako mi trebaaaa.. :: :: Ko hoce da kupi Obsidian 650D u perfektnom stanju. 150e. Salim se.. :: :: :: :: Disiiii, Disiii, skoncentrisati se CASELABS Merlin SM8, Merlin SM8, Mmmmmm Mmmmmm :: :: Mmmmmm da zaboravim... da zaboravim.. :: :: :: :: Ovo ce biti ludilo kuciste narednih 3-4-5 god, kao i svi iz Obsidian klase. :: :: 900D je mnogo veliki. Znaci ono bizaran je za nase uslove. To je za one likove koji imaju 2-3 grafike ali ne koji hoce da ohlade pod vodom nego hoce da stave 2x 480 radiatore i 2 pumpe jake pumpe. Posto je 750D dovoljno veliki za sve custom loop sa 2-3 grafike cak i podrzava XL-ATX i HPTX ploce sto znaci ako vam dune da pravite server ili EVGA Dual CPU on ih podrzava kao i XL-ATX ploce tipa X79 Classified, X58 Classified 4 way SLI. Rampage III Extreme + PCIe extender itd sa 4-5 grafika :: :: :: :: OSECAM DA LJUDI KOJI SU PITALI ZA 900D I COSMOS II SADA SU NASLI KUCISTE :: :: XEXEXE... NISTA AKO DODJE KO JE ZAINTERESOVAN ZA 650D VIDIMO SE ISPRED RADNJE GDE DODJE OVAJ.. :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: Do not settle for second best.. :: :: :: :: EVGA IS #1!
Ovaj je jos 100e manje. Po ceni kojoj je kostao ovde Obsidian 650D a ja sam ga imao vec tada CORSAIR Obsidian 750D bi kostao 140e. Pa vi vidite. CORSAIR ce da ubije sa ovim kucistem od zarade. Do 200$ se lako prodaje a ovo je jos manje znaci jos malo vecem broju ljudi ce biti dostupno, cak ce i oni koji su mislili da odvoje za neki Carbide uzeti njega. Da je Alu kostao bi jos jedno 50-60$ vise. Ali kako sam odmah sa slike primetio kada je neko rekao da kosta 250$ i kada sam rekao da bi se mozda zajebao da prodam moj za njega. Vidite sta je dobra moz zapazanja. Odmah sam video da su na necemu tu oni ustedeli. I onda vidim da nije 250$ nego je 100$ manje i da je jeftiniji od 650D. Ucinio mi se kvalitetnijim 650D malo. To je totalno drugi filing kada zatvaras aluminijumske stranice pa jos nema sinu neku da moras da uglavljujes. Nego bukvalno samo spustis donji deo drzis spustene bravice gurnes i priljubis gornji deo i pustis bravice i feder udje gore i zakljuca.To je nesto najbolje sto imaju 600T i 650D. A ovome ko zna kakav je princip otvaranja stanice. E sada ne znam bas da li bi menjao kuciste, mozda bi ostavio moje jos godinu dana jel mi nije dosadilo nimalo ali da sam kao neki koji 2 kompa sklope, da imam toliko para uzeo bi 750D.
A ovaj mali bi napravio da sklapam ne znam mladjem burazeru komp sa mATX plocom ali za sebe ne zelim te muke uopste. 1 graficka karta 2 karta za physX 3 zvucna karta 4 mesta koje treba imati ako zatreba za neki PCIe SSD itd.
mATX je za jednu samo graficku, ako ima i zvucna vec nju greje graficka i nije to to. Ovo je prava mera kucista Obsidian 650D tj veliki prostrani Mid ili 750D full tower. Ne mozete da zamislite kako je dobro sto su ga napravili sireg nego 800D. Fenomenalno kuciste.
Ma mene SLI nikada nece videti. Ja pre ne bi uzeo SLI tj drugu GTX780 nego bi uzeo 4930K i plocu i napravi drugi komp sa Radeonom za rudaranje. To kada bi imao kes za SLI GTX780 ne bi uzeo drugu 780 nego 3770K ostavio za 5870, uzeo SSD od 60GB a pare umesto druge GTX780 uzeo 4930K i X79 Dark. To bi bila 3 puta bolja opcija nego da trpam dve grafike radi benchmarka unutra. ATI 5870 na 950/1300 klokovana je najbolji rudar. Najisplativiji mislim koji sada moze da se nadje za 100e a daje rezultate slicne ovim novijim. Kakve 2 karte u SLI, to vec vidim kao da sam izgubio finansiski jednu NVIDIA Volta Classified. Samo sto ne pada cena jednoj grafickoj nego gubim duplo vise. .
Da li ste videli EMMI prodaje Obsidian 350D za oko 100e. Obsidian 650D se pojavio kostao je 200e i nestao je za dan. To je uzeo neko pametan koji je znao sta hoce i uspeo da ubode priliku. Ali ovaj mali je bas za nase uslove sobzirom da dosta ljudi koristi mATX plocu. Nazalost morace da dokupi posle providnu stranu. Ali to je laksi posao posto se to ne carini. To je standard sto nasi urade kada postoji 2 verzije nekog kucista. Kupe jeftiniju pa prodaju po ceni za koju mozes da nadjes na na najskupljem mestu najskuplju verziju, ali opet kuciste je bruka. Znaci sve staje 2xGTX690, AX1200, ma ljudi i vodena hladjenja iz 2x 240mm radiatora ubace unutra.
Kuciste 550D kosta 18.499din, mislim cena za takvo kuciste je totalno neopravdana. 140eu vredi 750D, to bi stvarno bila povoljna cena, ali za te pare ne znam gde ga ima, verovatno preko 2 drzave, dok dodje ovde.. uostalom, 900D ima puno mana, los kvalitet plastike na spojevima, prednja maska koja je najbitnija se drzi na clik-zabicama koje treba da nose komad aluminijuma, imas snimak na youtube sa detaljnim objasnjenjima i koja nisu FAKE.. kuciste 750D je bazirano na njemu, dizajneri i inzenjeri su isti. Ako ces kupovati samo zbog toga sto je Corsair, i gledati u taj znak pored potencijalnih mana koje ce se desiti na tvom skupocenom kucistu, tvoja stvar.
:: Da li ste videli EMMI prodaje Obsidian 350D za oko 100e :: Obsidian 650D se pojavio kostao je 200e i nestao je za dan :: To je uzeo neko pametan koji je znao sta hoce i uspeo da ubode priliku :: Ali ovaj mali je bas za nase uslove sobzirom da dosta ljudi koristi mATX plocu :: Nazalost morace da dokupi posle providnu stranu. Ali to je laksi posao posto se to ne carini. :: To je standard sto nasi urade kada postoji 2 verzije nekog kucista. Kupe jeftiniju pa prodaju po ceni za koju mozes da nadjes na na najskupljem mestu najskuplju verziju, ali opet kuciste je bruka. Znaci sve staje 2xGTX690, AX1200, ma ljudi i vodena hladjenja iz 2x 240mm radiatora ubace unutra. :: ::
imarkovicu stvarno preterujes sa osudama. Ne kazem da nisi u pravu i da se greske nisu potkradale ali daleko od toga da su ta kucista losa. Da si video Cosmos 2 uzivo bilo bi ti jasno koji je to plastikaner i koliko ne vredi te pare koliko je zacenjen.. U principu danas je sve zacenjeno i retko koja roba ima realnu cenu.
Ali kad sve stavis po strani ponuda je i onako mala. Evo recimo u mom slucaju..Koje kuciste sad da uzmem ?
Cosmos 2 je bio moj prvi izbor dok ga nisam detaljnije pregledao pored toga sto toliko para ni u snu necu da dam za kuciste!
Fractal Design kucista su stvarno ok za svoju cenu i ako bih u tom cenovnom rangu morao da biram Fractal Arc XL bi bio moj izbor.. Ali opet, Corsair 750D je definitivno bolje kuciste..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Za nesto malo preko 100e. Meni izgleda prelepo ali nisu se bas potrudili sto se tice debljine lima, gledao sam neki YT video gde se poprilicno klima/uvija lim koji drzi maticnu i tu je za mene bio kraj price bez obzira na sve ostalo. Drugar je uzeo FD Arc Midi R2, lim je kao kod starih Chieftec-a, znaci opusteno mozes da sednes na njega nece se uviti ni najmanje. O mogucnostima za vodeno da ne pricam i to sto je sve rasklopivo u njemu na dva tri klika bukvalno.
FD ili mungos kako si ih nazvao, sisaju taj Cors 3 puta bolje za manje love. Ali ti dalje od Gugla nisi video pa ne vredi ti pricati.
Znam ja to sve, jednostavno ljudi koji imaju najvise para idu na CASELABS, Obsidiane, i neka kucista koja su dosta skupa skoro kao Caselabs od nekih novijih firmi manje poznatih gde sve biras isto i sklapas, Slovenci su izbacili jednu martku koja je isto top sve spremljeno za water cooling. Ali recimo Obsidian 650D je kuciste sa najvise Aluminijuma kod CORSAIR. Steal je samo ram, motherboard tray, stranice, prednja maska sve je aluminium... I jedino gde mi se 750D vise svidja su onaj kraci DVD -RW Bay koji ima mesta za 3 DVDa ili DVD i Dual Bay reser, ili Dual bay reservuar i fan controler, dok ja imam 5 i trenutno su svih 5 praznih a fali mi mesta da postavim uspravno 240mm radiator, 200mm radiator ne dolazi u obzir, ruzan je, fanovi nisu dobri za to i nema ih preko 1300RPM.Onda prednost 750D je 360mm radiator moze da stane na top, predvidjeno mesto za 240mm ako treba na podu sa rupama i filterima, fijokice za SSD, dok je moj u prednosti to sto nema nista bolje od Aluminijumskih stranica, njihov zvuk kada ih vracas je totalno drugaciji od steel, bravice su ogromna prednost i sada vec ne verujem da bi menjao moj 650D za 700D. Mada mi neke fali ozbiljno fale jel nedeljama mozgam najbolju varijatnu za radiatore a da ne budu spolja i da ne moram da neke ogromne modove vrsim kao skracivanje DVD-RW bay. Ljudima sa slika nije bas najbolje jasno koliko sva CORSAIR kucista od preko 120$ odskacu od svih Fractal kucista i CM sem mozda Cosmos 2, spojevi, izrada, mehanizmi, drzaci sve je to bolje kod CORSAIR ali to mora da se vidi uzivo jel mnogi ljudi nemaju moc zapazanja da sa slike odmah uoce. Ja mogu recimo. Pretvori cene u dolarima u Evre i to je to sto bi trebalo da bude, ali se EVGA odrekla toga pa grafika od 759$ kosta 699e u EVGA Europe, ili ona od 859$ kosta 765$. Obsidian 550D nije kuciste u mom stilu. Nema posle ovoga za 2-3 god dajem X-Areni pare da mi donese Caselabs, otvorice predstavnistvo za Evropu do tada pa ce biti lakse. Manji cu uzeti naravno neki velicine Mid tower.Drugo on ne stize ceo da se moze odstetiti nego u plocama i delovima pa ti sklapas a svaki deo je uvijen u debeli sloj najlona i stiropor okolo jedino kutija je velika. Ma zaboravite na te stare CHIFTECE sa najeftinijim debelim limom ili celikom. Pa CORSAIR moze da uradi to za 100e da kosta Obsidian 900D da redja debele ploce. I sta imas od toga.Sta se uvija. Kako moze na 750D da se uvija a i da se uvija taj deo je veliki drzi HPTX plocu i XL-ATX ali uvijanje ne moze da utice ni na sta, mozes mozda 2mm prstom da ga pomeris ako pritisnes sredinu, sa time su smanjili tezinu za kilo. Moj motherboard tray je tako cvrst od pozadi kada kucnes sa rukom. I to je najveca pobeda 650D u odnosu na 600T, Graphite hoce malo da pucketa i krcka zbog plastike, dok je 650D crvst stabilan, vibracije podnosi odlicno, vibrator unutra da stavis ne bi zvonilo nista.
Ako kuciste placam preko 100e ocekujem kvalitet, a ne da stede na nekim bitnim stvarima kao sto su lim, farba, kavezi za HDD itd. Fractal je napravio rezove radi normalne cene, ali ljudi su stedeli na nekim stvarima koje korisnik ne bi ni primetio i koje nisu toliko bitne ali su zato momacki odradili tamo gde treba.
Fractal ogroman plus, moj Define R4 black pearl sa prozorom sabija kako je sve u fullu. Za taj novac nema premca.. Corsair je isto dobra firma, samo malo su precenjeni kod nas.. Kada ih bude malo vise na trzistu, smanjice se i cene mislim..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.