Poz kolege, uzeh ups pre mesec dana, APC RS 800va, naravno polovan sa novim baterijama, nabavio data kabl i povezao sa kompom i sad pratim performance i current settings preko PowerChute PE softvera...sve to izgleda ok za sad, nadam se, ali me zanima da mi neko kaze nesto vise o upsevima, na koliko se recimo prazni baterija skroz i na sta generalno da obratim paznju pri monitoringu? Thx .)
Iskustveno budza od 1500va je izdrzavala tadanja dva PII sa nakacenim ploterom HP 500C nekih 35÷40 minuta... Tada pocinje kratko pistanje i naravno prekid napajanja u sledecih par minuta...
Ne ocekuj previse pogotovu sto svi proizvodjaci lazu po pitanju kapaciteta, njihovo vreme pomnozi sa 0.6 ili 0.7 i dobices trajanje baterije...
U svakom slucaju trajace dovoljno dugo da pozatvaras prozore i evenutalno ugasis spravu kad nestane struje na neki duzi period...
Jos ako taj tvoj pegla napon onda si na konju...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Poz kolege, uzeh ups pre mesec dana, APC RS 800va, naravno polovan sa novim baterijama, nabavio data kabl i povezao sa kompom i sad pratim performance i current settings preko PowerChute PE softvera...sve to izgleda ok za sad, nadam se, ali me zanima da mi neko kaze nesto vise o upsevima, na koliko se recimo prazni baterija skroz i na sta generalno da obratim paznju pri monitoringu? Thx . :: :: btw, za sad mi je prikljuceno samo kuciste.. :: :: http://bit.ly/166SIA ::
Ti si uzeo Line Interactive UPS.Znaci komp ti je stalno na mreznom naponu ,a UPS preko mikroprocesorske kontrole snima napon u mrezi i usled neke nepravilnosti (koju ne moze da ispegla)prebacuje na bateriju.Pokreni ponekad onaj self test,cisto zbog baterija.Ja sam posle dve ipo godine morao da menjam baterije.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.