Imam Metrologic Pulsar serijski citac. Zanima me kako bih mogao da proverim kako radi ako imam neke barkod nalepnice pa da mi to procita i ispise negde? Koji se program za to koristi i kako radi ovo cudo?
pokreni terminal program ... izaberi com port .. podesi brzinu citanja (najverovatnije je 9600 bauda 8n1) .. prevuci neki bar kod i trebalo bi da se pojavi broj u prozoru terminala
Barkod citaci se ponasaju kao tastatura. Ako je sve podeseno kako treba, kodove mozes bez problema da ucitavas u Excel tabelu, u Notepad, u Word... Zavisi sta ti hoces da radis sa njim. Hanywel je otkupio Metroligic-a, ako se ne varam, ali jos uvek mozes da pronadjes na netu podrsku. Jedino sto bi ti mozda trebalo je da skines programcic koji je rezidentan u pozadini I pomaze ti da u pocetku podesis citac. Program se zove Metroset.
A kako barkod citac koji nije pametni vec ovaj obicni zna da ocita barkod i da recimo umesto strafti ispise neka imena i brojeve kad ne postoji baza podataka iz koji bi on ovo prevodio?
strafte predstavljaju `code` .. jednostavan broj kao na primer 14542377826 .. i to je sve sto programu koji koristi barkod treba .. zatim pogleda u vec napravljenoj bazi sta predstavlja taj broj i izbaci ti na ekranu `monte karlo 100s`
ispod svakog bar koda pise ti broj ..
:: A kako barkod citac koji nije pametni vec ovaj obicni zna da ocita barkod i da recimo umesto strafti ispise neka imena i brojeve kad ne postoji baza podataka iz koji bi on ovo prevodio :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.