Kako naslov govori, odlučio sam se za kupovinu novog kućišta, te bih vas zamolio da mi date vaše sugestije vezane za kupovinu istog. Iskreno, gledao sam, razmatrao i nisam uspeo da donesem odluku za koje bih se odlučio. Nova `kanta` bi trebala da zadovolji moj specifičan ukus, kad su kućišta u pitanju:
- ortogonalna spoljašnja simetrija ili bar simetrija maske da bude ispoštovana, - potrebno je da dužina bude veća od visine kućišta procentualno ~20%, - dosta prostora u unutrašnjosti i dobar cable management, pritom računajući na dovoljnu širinu kućišta, - visok kvalitet izrade, - dolaze u obzir varijante sa prednjim vratima, - USB 3.0 FP, generalno što više portova napred, po mogućstvu četiri ili više, - odgovarajući prostor za pozicioniranje napajanja da bude na dnu kućišta, - dobro rešen unutrašnji protok vazduha, sa mogućnošću postavljanja 240 ili 360 mm radijatora sa unutrašnje strane gornjeg dela, - po mogućstvu, što manje plastičnih delova(visokog kvaliteta), - providna stranica može, ali nije uslov, - šest internih pozicija za hard diskove, - midi ili big tower, - u obzir dolaze i kućišta nedostupna na našem tržištu.
Cena nije ograničavajući faktor, već estetika i moj ukus, jer jedina kućišta koja su u prethodni izbor ušla su: Corsair 600T(i pored dosta plastike), koje i dalje posedujem i Stacker 83x (iako je prostor za napajanje pozicioniran pri vrhu).
Tesko da ces uspeti nesto da izaberes po tvom ukusu. CM Cosmos 2 je dobar ali je skup.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Tesko da ces uspeti nesto da izaberes po tvom ukusu :: CM Cosmos 2 je dobar ali je skup :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
pretpostavljam da nije usao u razmatranje, ali bih da predlozim Fractal, jer ispunjava sve uslove sem 4xUSB 3.0 i mozda maske.. dakle unutra nema plastike, nista nije od plastike, samo je maska plasticna i kvalitet je za te pare dosta bolji nego na mnogim kucistima. Ne znam jesi li mozda gledao nesto od LianLi, mada mi se ne svidjaju generalno..
Ne mozes ti da nadjes kuciste kod nas da nasledi to. Ja znam kakva je njegova unutrasnjost sve ovde je klasu ispod toga. Smetace ti sve i guma i zavrsna obrada i materijal, tesko nema ovde. Za Obsidian i ta bolja CORSAIR kucista prakticno i nema zamene sem vizuelno, i u svetu da si morao bi da platis ozbiljan kes da bi dobio neki sada upgrade kao, kvalitetnije da bude od toga kosta mnogo. To su 300$+ kucista. Jel su to kucista sa cenom od oko 190-200$. Tacnije to su kucista koja su najbolja opcija bila i izbor velike vecine ljudi u klasi 150-250$. Za to je jasko tesko naci zamenu i prvo treba da znas sta ti treba, da li manje, vece, koliko para, itd. 600T je jedno od najtrazenijih kucista vise srednje klase.
Mozda bi neki Lian-LI bio zamena dobra ali dobar Lian-Li nema bez 300$ takodje. Recimo onaj uspravni onako pa kao malo vizuelno da dobijes drugacije, zavrsna obrada i aluminijum su dobri itd, ali to kosta dosta.
Ne vidim stvarno, znam kako izgleda 600T. Stvarno ovde kuciste da zameni to sem da kazes hocu da gledam nesto novo nema. Onda mozes da uzmes bilo sta od 100$ ali da zameni to ne moze nijedno. Ni CORSAIR Vengeance C70 da imas koji je jeftiniji pa ne bi bilo moguce naci zamenu da kazes e ovo je bolja opcija.
Vlado, imao sam Obsidian, nemoj preterano da ga velicas, jer znam da je precenjen, nije bas toliko dobro kuciste kako mnogi misle...
:: Ne mozes ti da nadjes kuciste kod nas da nasledi to :: Ja znam kakva je njegova unutrasnjost sve ovde je klasu ispod toga. :: Smetace ti sve i guma i zavrsna obrada i materijal, tesko nema ovde :: Za Obsidian i ta bolja CORSAIR kucista prakticno i nema zamene sem vizuelno, i u svetu da si morao bi da platis ozbiljan kes da bi dobio neki sada upgrade kao, kvalitetnije da bude od toga kosta mnogo. To su 300$+ kucista. Jel su to kucista sa cenom od oko :: 190-200$. :: Tacnije to su kucista koja su najbolja opcija bila i izbor velike vecine ljudi u klasi 150-250$ :: Za to je jasko tesko naci zamenu i prvo treba da znas sta ti treba, da li manje, vece, koliko para, itd. 600T je jedno od najtrazenijih kucista vise srednje klase. :: :: Mozda bi neki Lian-LI bio zamena dobra ali dobar Lian-Li nema bez 300$ takodje :: Recimo onaj uspravni onako pa kao malo vizuelno da dobijes drugacije, zavrsna obrada i aluminijum su dobri itd, ali to kosta dosta. :: :: Ne vidim stvarno, znam kako izgleda 600T :: Stvarno ovde kuciste da zameni to sem da kazes hocu da gledam nesto novo nema :: Onda mozes da uzmes bilo sta od 100$ ali da zameni to ne moze nijedno :: Ni CORSAIR Vengeance C70 da imas koji je jeftiniji pa ne bi bilo moguce naci zamenu da kazes e ovo je bolja opcija. :: :: :: ::
Gledao sam ih, R4 i X2, dobra su kućišta, ali nije to što tražim, pogledaću uživo kad tebi stigne X2, čisto da budem siguran. @blueberry Znam da hoćeš da ga se dočepaš :) @misicm Nisam fan NZXZ kućišta, dizajn mi nije baš elegantan, nekako je robustan i prenaglašene forme, unutrašnjost je dobro rešena, imao sam prilike da vidim uživo. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ
:: pretpostavljam da nije usao u razmatranje, ali bih da predlozim Fractal, jer ispunjava sve uslove sem 4xUSB 3.0 i mozda maske.. dakle unutra nema plastike, nista nije od plastike, samo je maska plasticna i kvalitet je za te pare dosta bolji nego na mnogim kucistima. Ne znam jesi li mozda gledao nesto od LianLi, mada mi se ne svidjaju generalno.. :: :: ::
Bojim se da si u pravu, iskreno matori, od tebe sam očekivao neki link, odnosno nešto što mi je promaklo, izgleda da sam bio temeljan u pretrazi :) Na Lian Li sam obratio pažnju, imaju unikatna rešenja, dobru provetrenost, razmisliću još, ne žurim. Razmatrao sam 900D, znaš li da gospoda iz x-arene traže ~45K da ga uvezu?
@djokosrb & Dexter Cenim vaše sugestije kad je čuvanje novca u pitanju, ali nisam ni jednog trenutka imao nedomice u pogledu trošenja istog (osim kad je 900D u pitanju, tu je već stvar principa), odustaću od svega ukoliko ne nađem dostojnog naslednika, a za sad ga nema na vidiku, nažalost.
:: Ne mozes ti da nadjes kuciste kod nas da nasledi to :: Ja znam kakva je njegova unutrasnjost sve ovde je klasu ispod toga. :: Smetace ti sve i guma i zavrsna obrada i materijal, tesko nema ovde :: Za Obsidian i ta bolja CORSAIR kucista prakticno i nema zamene sem vizuelno, i u svetu da si morao bi da platis ozbiljan kes da bi dobio neki sada upgrade kao, kvalitetnije da bude od toga kosta mnogo. To su 300$+ kucista. Jel su to kucista sa cenom od oko :: 190-200$. :: Tacnije to su kucista koja su najbolja opcija bila i izbor velike vecine ljudi u klasi 150-250$ :: Za to je jasko tesko naci zamenu i prvo treba da znas sta ti treba, da li manje, vece, koliko para, itd. 600T je jedno od najtrazenijih kucista vise srednje klase. :: :: Mozda bi neki Lian-LI bio zamena dobra ali dobar Lian-Li nema bez 300$ takodje :: Recimo onaj uspravni onako pa kao malo vizuelno da dobijes drugacije, zavrsna obrada i aluminijum su dobri itd, ali to kosta dosta. :: :: Ne vidim stvarno, znam kako izgleda 600T :: Stvarno ovde kuciste da zameni to sem da kazes hocu da gledam nesto novo nema :: Onda mozes da uzmes bilo sta od 100$ ali da zameni to ne moze nijedno :: Ni CORSAIR Vengeance C70 da imas koji je jeftiniji pa ne bi bilo moguce naci zamenu da kazes e ovo je bolja opcija. :: :: :: ::
Ne bi bio zadovoljan kvalitetom NZXT limenih kucista.. tu su kod mene R2 i R4
:: Gledao sam ih, R4 i X2, dobra su kućišta, ali nije to što tražim, pogledaću uživo kad tebi stigne X2, čisto da budem siguran :: @blueberr :: Znam da hoćeš da ga se dočepaš : :: @misic :: Nisam fan NZXZ kućišta, dizajn mi nije baš elegantan, nekako je robustan i prenaglašene forme, unutrašnjost je dobro rešena, imao sam prilike da vidim uživo :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: :: :: pretpostavljam da nije usao u razmatranje, ali bih da predlozim Fractal, jer ispunjava sve uslove sem 4xUSB 3.0 i mozda maske.. dakle unutra nema plastike, nista nije od plastike, samo je maska plasticna i kvalitet je za te pare dosta bolji nego na mnogim kucistima. Ne znam jesi li mozda gledao nesto od LianLi, mada mi se ne svidjaju generalno.. :: :: :: :: :: ::
:: Ne bi bio zadovoljan kvalitetom NZXT limenih kucista. :: tu su kod mene R2 i R :: :: :: Gledao sam ih, R4 i X2, dobra su kućišta, ali nije to što tražim, pogledaću uživo kad tebi stigne X2, čisto da budem siguran :: :: @blueberr :: :: Znam da hoćeš da ga se dočepaš : :: :: @misic :: :: Nisam fan NZXZ kućišta, dizajn mi nije baš elegantan, nekako je robustan i prenaglašene forme, unutrašnjost je dobro rešena, imao sam prilike da vidim uživo :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: :: :: :: :: pretpostavljam da nije usao u razmatranje, ali bih da predlozim Fractal, jer ispunjava sve uslove sem 4xUSB 3.0 i mozda maske.. dakle unutra nema plastike, nista nije od plastike, samo je maska plasticna i kvalitet je za te pare dosta bolji nego na mnogim kucistima. Ne znam jesi li mozda gledao nesto od LianLi, mada mi se ne svidjaju generalno.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne znam sta konkretno trazis sto vec nemas, ali baci pogled i na ova kucista, mozda nadjes nesto zanimljivo! .) btw, moje sledece kuciste upravo ovo! :D
Ma bre 900D ljudi je 800D sa prostorom za radiator dole znate koliko je to cudoviste. Obsidian 650D je prostran za 1 grafiku. Eno ga CORSAIR ima nagradnu igru 350D napunio ASUS hardwareom 3500$ kosta masina na mATX ploci, dve ASUS GTX680 unutra. Mali 350D. Bez 2 grafike E-ATX ploce i dva radiatora i crevima razvucenim 900D ja da imam pare da dajem sada i za kuciste koje nemam sada i koje mi ne treba ja ne bi uzeo 900D. Znaci pre bi dao jos polovinu njegove cene i uzeo Merlin SM8. 900D je samo lepo kuciste za mene ali me nije nimalo privuklo od prvog momenta kao sto je to bio slucaj sa 650D i Merlin SM8. Znaci dobar je 900D ali pazi iskreno da ga imam ovde prodao bi ga po ceni koja je u svetu i uzeo bi ga neko posle 10-15 dana stajanja na oglasima. Sta bi uradio to je da bi ga pogledao samo izvadio iz kutije i vratio. Ne bi skidao ni najlone ni nista dok bi recimo 350D zadrzao za sebe cak iako ga ne bi koristio jel je mali, zgodan, ko zna kada zatreba. Merlin SM8 ne bi dao za 1000e da mi ponude u kesu ostavio bi ga za sebe ali pod uslovom da je onakav kako ja biram delove, beli bi prodao odmah, reverse orjentid kao Silverstone bi prodao odmah, itd.
Ovo sto sam mu predlozio nije lim i nije za siroke narodne mase, da ne bude da je sad nzxt dno.
@morificat meni se bas svidja dizajn 820, jos samo kad bih imao viska para da kupim. sam vidis da je sve odlicno reseno unutra. i na slikama je mnogo manje .)
:: Ne bi bio zadovoljan kvalitetom NZXT limenih kucista.
Nikad necu razumeti neke stvari(trudim se ali ne mogu da shvatim), sto li bi ulagao veliki novac u kuciste nemam pojma.....kad se samo setim imam hiljadu stvari za koje mi treba novac ali da menjam kuciste koje je ruzno ili me smorilio, nepojmljivo
nisi procitao da covek nema ogranicenje po pitanju sredstava. meni je drago da je uspesan i da moze da priusti sebi bilo koje kuciste. zasto ne bi uzivao u tome? na kraju, sam ce odluciti da li ce i menjati uopste, ako nadje nesto sto mu odgovara. podrazumeva se da nije zrtvovao nista drugo zbog tog kucista. Vidi se da je odlucan i zna sta zeli, nas je pitao za predloge samo.
:: +1 :: :: Nikad necu razumeti neke stvari(trudim se ali ne mogu da shvatim), sto li bi ulagao veliki novac u kuciste nemam pojma.....kad se samo setim imam hiljadu stvari za koje mi treba novac ali da menjam kuciste koje je ruzno ili me smorilio, nepojmljivo :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAKS 320G :: WD10EARS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit :: :: :: Postao ti monoton? :: :: Ne kenjaj i ne bacaj pare,moj jedini savet :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: :: ::
Jacob Freeman manadzer EVGA ima taj TJ11 sa Phasnim hladjenjem procesora. Sta ja znam meni se to kuciste ne svidja. Za te pare moze da se naruci Caselabs i da stigne ovde. On je smestio u taj donji deo to fazno hladnjenje i odatle ide jedna cevcuga debljine one od vodokotlica pa izolarana nekim crnim sranjem valjda da spreci kondenzaciju i to drzi CPU na -40-50 i klokuje se koliko moze. Ne bas do daske pretpostavljam da treba jos veci minus ali ide do 5.7-5.87GHz njegov 3770K.
Evo sta ima od Lian-Li, sva ova kucista su za 2 klase bolja od Fractal Design da ne pricamo kako bolje materijale koriste i koliko dugo imaju iskustva sa pravljenjem kucista. Od toga su neka koja lice na Fractal ispod 200$
I jos mnoga mnoga druga, od koja su neka i prestala da se proizvode a izuzetno su cenjena. Jedno od najlepsih je ovo od 350$, ujedno i jedno od 5-6 najlepsih kucista na svetu sem sto napajanje ide napred.
jbt, cak i ova kucista od 350$/eu nemaju fioke za hdd kao kod fractala, pa taj jedan detalj je mene kupio.. ne kazem naravno da je u istoj klasi, nema sanse da je ulog isti, to je jasno. A od SS-a Temjin je otprilike ili bi trebalo da je u istoj klasi kao Fortress, medjutim ovaj drugi mi deluje bolje, kod nas kosta oko 36k, i opet ima plasticne fioke.. ne znam stvarno, voleo bih da neko napravi zaista autenticno kuciste koje je u svakom pogledu kvalitetno, ali jednostavno to kao da je nemoguce, uvek mora da postoji neka glupa slaba tacka bez obzira na cenu...
:: Jacob Freeman manadzer EVGA ima taj TJ11 sa Phasnim hladjenjem procesora :: Sta ja znam meni se to kuciste ne svidja. Za te pare moze da se naruci Caselabs i da stigne ovde. :: On je smestio u taj donji deo to fazno hladnjenje i odatle ide jedna cevcuga debljine one od vodokotlica pa izolarana nekim crnim sranjem valjda da spreci kondenzaciju i to drzi CPU na -40-50 i klokuje se koliko moze. Ne bas do daske pretpostavljam da treba jos veci minus ali ide do 5.7-5.87GHz njegov 3770K :: :: :: Evo sta ima od Lian-Li, sva ova kucista su za 2 klase bolja od Fractal Design da ne pricamo kako bolje materijale koriste i koliko dugo imaju iskustva sa pravljenjem kucista. Od toga su neka koja lice na Fractal ispod 200$ :: :: Lian-Li PC7HWX -124 :: :: http://i.imgur.com/hIaUQpJ.jp :: :: http://i.imgur.com/fh6S30v.pn :: :: Lian-Li PC-V750WX - 350 :: :: http://i.imgur.com/fZOiYzn.jp :: :: http://i.imgur.com/u7AW7Pq.jp :: :: Lian-LI PC-A76WX - 220$ FULL TOWE :: :: http://i.imgur.com/0CscxHM.jp :: :: http://i.imgur.com/A1sxDhT.pn :: :: Lian-LI PC-A75WX - 200$ FULL TOWE :: :: http://i.imgur.com/lGw1yIB.jp :: :: http://i.imgur.com/tgku4ar.jp :: :: I jos mnoga mnoga druga, od koja su neka i prestala da se proizvode a izuzetno su cenjena. Jedno od najlepsih je ovo od 350$, ujedno i jedno od 5-6 najlepsih kucista na svetu sem sto napajanje ide napred.
Uzima moj modovani Stacker a ja cu da uzmen Cosmos 2 :)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
e, nek je sa srecom:) btw, ovo kuciste TJ11 kosta kod nas 72.000din, ala ga ubode..
:: Uzima moj modovani Stacker a ja cu da uzmen Cosmos 2 : :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.