Predivno kuciste! Ja sam nesto nameracio ovo (ili njemu slicno)...
25.08.2013. 21:49
status: user broj poruka: 10997
kuciste, jer mi je donekle dosadio matori dobri Chieftec (dobijen na poklon - jedno vreme sam bio ubedjen da je to TT-ov Armor, staro izdanje). Evo mog sadasnjeg kucista:
Vec godinama imam chieftec-a, i merkam ovog Thermala vec danima. Pitao sam cisto da vidim i druga misljenja. Elem, meni licno je prelepo, nije preterano misicavo, bas onako, skladno i sa ukusom odradjeno. .) BTW ovog chieftec-a trenutno imam: http://static.frazpc.pl/board/2005/08/112349446489832850.jpg
@sawitch Gledao sam i S41, kao i taj tvoj S31, ali mi je nekako S71 bas bas. Najvise od svega me zanima sam kvalitet plastike. Nema sta, moracu da odem i vidim ga negde uzivo.
ovo sto se dvoumis da li da uzmes pomalo lici na onaj Raidmax koji sam ja uzeo pre par meseci.Ima slican ovaj izduv odozgore i malo drugaciji raspored dugmica gore malo ali me nesto podseti na ovo moje.Inace neko rece gore ne racuna na raidmax kucista.Ne znam da li sudi po licnom islustvu ili otprilike tipa video na YT ili citao nesto o njima.Iz prve ruke Raidmax Raptor bas ovaj crveni http://is.gd/YOTy3Pi po meni vredi svake pare .Naravno ovaj tt je full tower tako da je i cena skroz drugacija,ali tt je takodje i kvalitetniji proizvodjac. Samo kazem da ipak treba pogledati i Raidmax kucista jer po meni dobijas stvarno dosta za ulozen novac i uopste kuciste (bar moje )nije poput obicnih kineza bar je za 2 klase iznad .
Ovo je neka umivenija i mirnija varijanta TT Overseer-a kojeg posedujem. U poredjenju sa Overseerom S71 ne podrzava jos jednu 20-icu na vrhu kao ni sa strane, ali zato ima filter za prasinu na vrhu kucista koji moze da se skida dok Overseer to nema. U svemu ostalom, osim kozmetike to ti je isto kuciste Nisam uporedjivao dimenzije ali mi se cini da je Overseer malo veci. Ja bih uzeo Overseera na tvom mestu.
U pravu si, bar sto se unutrasnjosti i rasporeda tice, prakticno su ista kucista, ali iskreno meni je S71 mnogo lepsi, vise volim tako mirniji dizajn, skladniji i jednostavniji, nego onako nabildovan, kao sto je Overseer.
Ono sto mi se jako svidja kod pojedinih TT-ovih modela...
25.08.2013. 23:16
(i ne samo TT-ovih) je, kao i u slucaju moga tenka- Chieftec-a, mogucnost pomeranja stopa radi stabilizovanja na neravnoj, tvrdoj podlozi (parket, laminat...). Ovde je to reseno do bola:
Kada sam kupovao Overseera i ja sam imao takvih dvojbi (pre toga sam imao CM 690 II Advanced pa ti vidi)
Nisam zazalio, OVerseer pruza mnogo za tu cenu i dalje je apsolutni best buy sto se full tower kucista tice. Sto se izgleda tice to ti vremeom postane nebitno, isto tako je bilo i sa 690 II Advanced, ne obracas vise paznju na to, koliko god bilo lepo ili ne...
Ako ti mogucnost montiranja dodatnih 20-ica ne znaci nista, idi na S71...
:: U pravu si, bar sto se unutrasnjosti i rasporeda tice, prakticno su ista kucista, ali iskreno meni je S71 mnogo lepsi, vise volim tako mirniji dizajn, skladniji i jednostavniji, nego onako nabildovan, kao sto je Overseer. :: :: ::
Re: Predivno kuciste! Ja sam nesto nameracio ovo (ili njemu slicno)...
26.08.2013. 08:31
status: user broj poruka: 441
Isti slucaj kao kod mene ja sam moje kuciste nabavio nesto jako jeftino 25e novo i em sto mi je dosadilo da ga gledam em sto sam imao neki zvuk koj me je nervirao strasno. Sada imam kuciste koje sam hteo i temperature delova su manje nego sa otvorenim starim.
Inace to Aerocool izgleda super nadam se da je kalitet izrade isto dobar (posto nisam video njihovo kuciste nikada uzivo).
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
:: kuciste, jer mi je donekle dosadio matori dobri Chieftec (dobijen na poklon - jedno vreme sam bio ubedjen da je to TT-ov Armor, staro izdanje). Evo mog sadasnjeg kucista :: :: http://goo.gl/J1nVK :: :: E sad, dvoumim se izmedju ovog ili ovakvog) TT-a i Aerocool-a :: :: http://goo.gl/Zofsm :: :: Medjutim, Aerocool bas i nije nesto narocito zastupljen u Srbistanu...
@tortojed Ja te nozice svakako skidam, montiram tockice, kao sto sam i na svog trenutnog chieftec-a. Jbg-a, mnogo mi prakticnije, kuciste mi je dole, na parketu, i samim tim lakse mi je za pomeranje, vdjenje itd...
@Miskonius: hvala na sugestiji. A ``Intel Edition``? Ima li i toga :-)?
26.08.2013. 13:11
@Shone: tockovi su zanimljiv detalj. Jos ako je ``trap`` dobro amortizovan, pa da ne bude klackanja usled vibriranja prouzrokovanog neravninom podloge+podrhtavanjem kucista usled rada ventilatora, DVD drajvova i HDD-ova...
@ixtro: ovaj moj Chieftec je toliko stabilan i ``dampiran`` da nikakvih reverberacija nema. U sustini, menjao bih ga pre svega zato sto sam, prilikom ugradnje ove 770-ke, po prvi put imao problem sa cable managementom, pa sam cak bio prinudjen da dislociram jedan hard disk (donjii) - to je diktirala duzina karte.
Ja sam ga prvi primetio za vas u nedostatku Obsidian 350D, mog dragog 650D koje nikada necu promeniti, Vengeance C70, Lian-Li 750WX itd. Mislim vidi se da je II klasa kao i Fractal Design ali je OK. Nemojte da mi neko kaze sada zasto druga klasa jel cu ih smestiti u III koju i zasluzuje vecina kucista kod nas boljih a losija cetvrtu. Zasto, zato sto su prva Caselabs, XSPC H1, i jos 3-4 slicnih kucista, Tj ajde njih cemo staviti klasu iznad svih. CASELABS se ne sme racunati ni sa cime jel je to jedan covek osmislio koji je imao iskustva u izradi opreme za medicinu, vojsku, industriju, znaci njima niko nije ni blizu ni po materijalu, ni secenju, ni farbi ni zavrsnoj obradi i najbolji CORSAIR od 300e je kako ljudi pricaju daleko od toga. Zato je Obsidian 900D, COSMOS II, Lian-Li razna kucista I klasa, Obsidian 650D, Vengeance i sve to je izmedju I i II, dalje vec HAF ide druga klasa a posle CM 690 i ova koja se mogu kod nas naci III klasa. Sto svi kazu sada je sve pravljeno u Kini a nesto sto trazimo da bar bude dizajnirano na zapadu i da su oni birali materijal, boje i sl. Ali CASELABS je 101% USA, dizajnirano, seceno, farbano, spajano u Americi i radili Amerikanci i veliku nalepnicu zastave ima na kutiji.
O cemu ti pricas covece, ko te pitao uopste za bilo kakve klase i slicno. Sta ti mislis, da smo svi mi pali sa kruske i da ne znamo sta je dobro a sta lose, oduvek je bila istinita ona stara poslovica, koliko para toliko muzike. Muziku koju cu ja da slusam ovde ne sme da predje ovih 11-12000din. Tacka! Nedam vise, koja je poenta dati tolike pare na kuciste?! Jeste, dacu 300eur, sto sigurno ce mnogo bolje da mi hladi komponente od ovog, aman! Ko ima i hoce nek kupuje, nemam nista protiv, bolje je visak novca usmeriti na nesto drugo na kompu.
Pa ja sam i rekao kada nema Obsidian 350D on kosta toliko Mislite o tome, Hrvati sa 100e za kuciste ga gledaju u sobi. Ono je namenjeno za ljude koji ce da koriste 1-2 grafike, H80 ili H100, mATX ploca, 1-2 SSDa i 1-2 HDDa i 1-2 DVD-RW, BluRAY.
Jel vidite kako je Radeon izabran kao izbor ljudi sa plicim dzepom a ne pobednik. Normalno je da se ljudi sa manje para odluce na Radeon. Mada opet dok ti napravis performanse Titana to te kosta 700e sa dva Radeona 7950. Em moguce neprijatnosti koje donose dve karte, a ubrzo i racun za struju nadmasi cenu Titana i jedne karte.
A vi cete videti Thermaltaku je ovo mozda najlepse kuciste ali videcete i sami uzivo. Ne ocekujte neki ne znam kakvo iskustvo kao da ste otvorili Obsidian neki. Plastika i metal i zavrsna obrada nisu na tom nivou a verovatno ni materijal. Ipak CORSAIR I Lian-Li i Silverstone rade to najbolje od ovih brandova za siru populaciju.
Evo upravo juce sam montirao neku egzotiku u to kuciste i mogu reci da sam zadovoljan, puno prostora, dobra zavrsna obrada, lako se skidaju maske i filteri radi ciscenja, ima 2*180 i 1*120 kuler sa kontrolom obrtaja u dva rezima i extra su tihi, jedina zamerka bi bila po meni malo losiji kvalitet plastike na vrhu kucista, da su i tu kao od napred stavili bruseni aluminijum bilo bi vrh.
Evo par slicica, kasnije su dosli grafika ,ssd, hard i memorija
Elem, sto se tice mog iskustva, sta znam, nisam nesto sad preterano prezadovoljan, kuciste je OK, i solidno pruza za ulozen novac. Uz njega se dobijaju i tri kulera, kojima moze da se bira jedna od dve predefinisane brzine okretanja(low/high), filteri na sve strane, dobar kabl managment itd... Sama unutrasnjost kucista je skroz OK, dosta prostora, sam nacin kacenja hdd diskova i dvd drive-ova su super odradjeni. Ne mogu da kazem da nije bas nesto bucno, ja ga cujem, dok je na LOW. Sve u svemu malo za promenu mi dodje ok, ali kada ga uporedim sa starim chieftec-om, nebo i zemlja sto se tice zavrsne obrade, lima i plastike, u korist Chieftec-a. Chieftec je tezi, robusniji, stranice su mnogo mnogo cvrsce(ne uvijaju se), i samo zatvaranje stranica je mnogo bolje odradjeno, samo na klik i gotovo, dok kod ovog Thermaltake sam imao malo muke da zatvorim strane, pogotovo zadnju(zbog sume kablova pozadi).
Eto, ukratko, moje vidjenje ovog modela. Zao mi je sto chieftec ne iznacuje nista novo, jer definitivno bih opet isao na njega.
Lepo je to kuciste, jedno od najlepsa 3-4 koja mogu da se nadju kod nas.
Gde mogu da nadjem ovu lampicu njihovu da je utaknem nazad u USB 2.0 i da je samo okrenem ka unutra ka PCU kada hocu da pogledam nesto itd. Mozda njihov dobavljac moze da nabavi. Ko im je dobavljac.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.