Koliko bi mogle da vrede sledece komponente i racunari?
25.08.2013. 23:01
status: user broj poruka: 183
Sve zavisi koliko su stare komponente , dal jos imaju neku gar. itd itd. ..... to bi mozda pomoglo za `uspesniju` procenu :-) Asrock P67 Pro B3 , i5 2500k -4,6 GHz + IFX14 , 2x4 GB Patriot Viper 3 Black Mamba 2133 MHz, Gigabyte GTX 570 WD AALS 640 Gb, DELL2312 HM Led IPS
Sve komponente i racunari su u full pakovanju sa svom pratecom opremom i dokumentacijom. Kuciste je staro boga mi nekih 7-8 godina. Napajanje 3,5-4 godine. SUMICOM TAIWAN S625 nekih 5-6 godina. Dobio sam ga od kolege koji je svojevremeno radio za neku firmu pa su mu umesto para `klasicno u Srbiji` u kompenzaciju dali 10-ak tih racunara koji su tih godina vredeli nekih 500-600 dolara. Dobio sam ga novog i neotpakovanog i koristim ga za internet tek nekih godinu dana. Na kraju MSI CR650 sam ja kupio u radnji. Star je oko godinu dana I jos je u garanciji. Dex, za sve komponente imam kutije :)
Videcu sta mogu da uradim po tom pitanju? Za pocetak mogu da ti kazem da je kuciste dosta kvalitetno ali da nije bas ocuvano. Ima tu i tamo nekoliko ogrebotina ali nista vise odnosno drugo sto bi mu smanjilo funkcionalnost. Ja sam do duse skinuo `vrata` na prednjoj strani jer su me nervirala dok sam koristio DVD i `rezao` diskove. Kuciste je skoro u potpunosti od metala i tesko je `ko sami djavo`. Sa estetske strane se lepo uklapa sa napajanjem jer je sve u plavoj boji. Ima li ko predstavu koliko bi mogao da vredi SUMICOM S625? Njega bih rado prodao.
Nema tu parvila sa cenama. Ja sam Super flower 500w cekao mesecima da prodam. Sisarke ili do jaja komponente strucnjaci procenjuju tek onako..... http://valid.canardpc.com/2795327
Zato sto napajanja slabo idu. Sto je cena povoljnija brze ce se prodati predmet.
:: Nema tu parvila sa cenama. Ja sam Super flower 500w cekao mesecima da prodam. Sisarke ili do jaja komponente strucnjaci procenjuju tek onako.... :: http://valid.canardpc.com/279532
Ako je Pentium 4 konfiguracija u tom Sumicom-u, onda je i cena u rangu tih racunara, nema veze sto je ovo ultra mini... staro je u tom slucaju...
Napajanja su muke zive da se prodaju, a da nisu poklonjena... Slozicu se s kolegama koji su pisali do 50 evra, iako mislim da vredi vise...Negde je neko pisao da je stekao utisak da Srbi uglavnom kupuju u prodavnici... Ima istine, posto ljudi koje ja poznajem (solidan broj) otici ce i 5 puta goru stvar kupice u radnji, nego da uzmu bilo sta polovno, osim kad je dzabe...
@ CrowBgd, Super Flower od 500w sam okacio u maju prodajuci ga za 3000 dinara (koliko inace smatram da to napajanje vredi), a zavrsio sam prodavsi ga pre par dana nekome od kolega sa pcberze za 1800 dinara, i to jedva...
Da se vratim na temu... Wingo gledaj da se otarasis za bilo kakvu ponudu iznad 30evra. Ako ista ide gore od napajanja, onda su to kucista.Da te ne naljutim, ja iskreno smatram da vredi 40 koliko je neko od kolega napisao, ali isto tako gajim velike sumnje da ce iko toliko ponuditi...
Laptop od 150 do 180 evra u zavisnosti od toga sta je precizno u njemu (zvanicna specifikacija sa MSI sajta ne precizira sta je unutra).
Nadam se da nisam odmogao, ili nedajboze naljutio, nije mi to namera.
Nemam druze razloga da se ljutim. Ja u stvari i ocekujem sto realniju procenu i od vise njih da izvucem neku cenu koju bih mogao da trazim? Inace u MSI laptopu je sledece:
Proizvođač : MSI
Model : CR650-428XEU AMD E-240 1.5GHz 2048MB 320GB DVDRW 15.6`` LED WXGA FreeDOS
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.