Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
A4Tech X7 mouse. Odavno nisam pod rukom imao misonju koji...
STRANA 1 OD 2  
tortojed A4Tech X7 mouse. Odavno nisam pod rukom imao misonju koji... 23.07.2013. 20:25 T53982

status: user
broj poruka: 10997
tako dobro prianja uz irgaca (to jest, mene) - klizi po podlozi, ali ne i po dlanu! Svi dugmici rade TACNO kao sto i treba da rade, cak i onaj na scroll wheel-u (a tockic je super-precizan, nema ``lufta`` a nije ni previse ``naporan``).
Za samo 15 jewra, cirka...

Malopre sam poklao nase chitere (``jebiga, ``drxos``, ``artem hot``) u COD4, na GameRanger-u...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 23.07.2013. 20:48 #506039

broj poruka: 3975
Kako ti lazes.. :D

Miskonius Re: A4Tech X7 mouse. Odavno nisam pod rukom imao misonju koji... 23.07.2013. 20:49 #506041

broj poruka: 4420

LL

:: tako dobro prianja uz irgaca (to jest, mene) - klizi po podlozi, ali ne i po dlanu! Svi dugmici rade TACNO kao sto i treba da rade, cak i onaj na scroll wheel-u (a tockic je super-precizan, nema ``lufta`` a nije ni previse ``naporan``)
:: Za samo 15 jewra, cirka..
::
:: Malopre sam poklao nase chitere (``jebiga, ``drxos``, ``artem hot``) u COD4, na GameRanger-u..
tortojed @Zooloo: Obrazlozi svoju primedbu, molicu... 23.07.2013. 20:50 #506042

...

profil ... 23.07.2013. 20:52 #506043

broj poruka: 351
x7?
ima ih vise

tortojed X-710 BK. 23.07.2013. 20:54 #506044

Do danas, a tokom 3 protekle godine, vozio sam nekog Giigabyte-a (cini mi se, V8000). Ovo je pravo otkrovenje za mene (imao sam i neke jeftinije Logitech-e, ranije)...

profil al je ruzan 23.07.2013. 20:59 #506045

prodaje se godinama
i nisi morao da otvaras temu zbog toga...
inace X-748K je mnogo bolji.

tortojed Temu sam otvorio zato sto sam do sada (a to je mnooogo godina) 23.07.2013. 21:03 #506046

ziveo u uverenju da dobar igracki mis mora da kosta pedesetak evrica ili vise od toga.
Prijatno sam se iznenadio cinjenicom da se moze naci nesto sto je i dobro i jeftino. Eto razloga da ovo objavim.

Mis nije ni najmanje ruzan - naprotiv, cii mi se da mu je i izgled u skladu sa mehanicko-elektrickim karakteristikama.

profil divan si 23.07.2013. 21:11 #506048

ti si ko probao mis od 50 e
aj ako jos nesto otkrijes javi obavezno :)
jednog dana ces probati amd masinu i iznenadices se da radi

acanen @tortojed 23.07.2013. 21:19 #506051

broj poruka: 944
http://www.itsvet.com/tekst/a4tech-a4-x7-200mp-i-a4-x7-700mp/3577/

tortojed Lupas gluposti, niskoprofilni, kao i obicno. Zasto se javljas ako... 23.07.2013. 21:25 #506052

nemas nista konstruktivno (ili barem duhovito) da kazes? Tesko ti pada to sto sam te naguzio par puta, a nisam bio dobro podmazao burgiju, je li?
Ali, na tebe i ne racunam, nego zelim da obavestim drugare koji, mozda, upravo razmisljaju o kupovini mishontija...

Evo fotki:
http://url.ie/i9iz
http://url.ie/i9j1

Hvala, acanen - za sada se snalazim sa jednom ``obicnom`` podlogom i podmetacem (odmoristem) za zglob...
Miskonius Daj Torto, ozbiljno ... 23.07.2013. 21:36 #506054

broj poruka: 4420

Mis je u najboljem slucaju prosek.
Ti znas kako ja cenim tvoje ogromno iskustvo i nepristrasno misljenje ali mislim da ovde gresis...

PS

Jel ono dildo na prvoj slici sa desne strane pored misa?
tortojed @Mishko: nije dildo - toliko si na njega navikao, da ti se od svega 23.07.2013. 21:39 #506055

prividja...

Odmoriste za zglob ruke koja upravlja mouse-om... Isekao sam ga sa jedne podloge koja mi nije odgovarala...

Ponavljam: znam da je prosek. Ali, prosek GEJMING mouse-a. Po ceni ``standarnoga``. Zato ovo i javljam...
profil opa Govnojed ajmo sad utovar :) 23.07.2013. 22:09 #506057

da se podsetimo ti si ovde savetovao:
da covek kupi ginius zvucnike
da je zvucna karta asus,creative nepotrebna,zato sto i intergusa svira
ti iskljucivo lupetas na ovom forumu
a to sto si me naguzio :)
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=53908&forid=17&katid=2
kao nisi video?

Dexter013 Ok 23.07.2013. 22:11 #506058

broj poruka: 17093
Mis je ok za taj novac, da jeste slazem se,
ali Torto kako si se odusevio prelaskom sa obicnog misa na taj,
tako ces imati i prelaz i odusevljenje kad skocis sa tog na nekog od recimo 35e.

Na kraju sto je najbitnije je da ti se svidja
da ti lezi i da si generalno zadovoljan.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profil evo gore 23.07.2013. 22:15 #506059

savetujes coveku da stavi bilo koj ei drajver ????? zasto bre to radis ?

RazerBE @Razer 24.07.2013. 00:24 #506077

broj poruka: 224
je zakon...

ZooLoo ... 24.07.2013. 01:03 #506079

broj poruka: 3975
Matori zajebavam te, opusteno.. :D RazerBE, Razer mama. :)

Ovakav mis ima ortak, totalno je ok za taj novac.
srdoch A4Tech X7 24.07.2013. 02:18 #506081

broj poruka: 1260
Evo ja već godinu dana furam XL-750BK koji je, koliko vidim po slikama, potpuno isti kao i taj X-710BK. Verovatno je razlika u nekim sitnicama. Mogu da potvrdim da je utegnut do bola i da sve funkcioniše perfektno, kao i da fantastično leži pod rukom i udoban je na duže korišćenje. Probao sam i daleko skuplje mišonje (Logitech G9X CoD posedujem, Razer Lachesis uzeo od ortaka) i uz dužno poštovanje prema kvalitetu koji zaista poseduju, jako su neudobni a pri tom i ružni ko lopovi. Kad na to dodamo i razliku u ceni ovaj A4Tech se nameće kao veoma pristojno rešenje za smešne pare. Jedina mana koju sam mu ja našao je da ne vari baš sve podloge ali to i nije tako strašno. Najveća prednost mu je što ima sopstvenu memoriju, i kada ga jednom podesiš i snimiš to u njega na svakom drugom računaru radi tako kako si ga podesio, bez instalacije driver-a niti bilo kakvih dodatnih podešavanja, samo plug`n`play, što je meni od velikog značaja jer ga često prenosim (laptop + 3 desktop-a). Ovaj je koštao 1800din. tako da mislim da za te pare nema nešto približnog kvaliteta da se uzme.
djokosrb Koristim 24.07.2013. 02:20 #506082

broj poruka: 6875
A4Tech X7 vec preko 2godine i super,nekako mi taj oblik najlepse lezi(u pitanju je XL-750BK).

Igrao sam se malo i na Deathadderu recimo i nisa specijalno po meni.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

SkyFire Realno.. 24.07.2013. 03:16 #506085

broj poruka: 18472
Prosecan mis koji zavrsava posao..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

tortojed @srdoch: ne vredi. Ljudi citaju prikaze (reviews) i misle da je sve 24.07.2013. 03:50 #506086

u elektrickim performansama. Imaju utisak da znaju o cemu se radi...Sve dok ne probaju...Onda kazu (ako imaju talenta i samoposhtovanja) ``Ahaaa, o tome su pricali tortojed, srdoch....``.To je kao sa AMD-om - fps toliki i toliki...E, al` nije SAMO to caka...
Probao sam ja i nekoliko razer-ovih modela, pa neki papreni Logitech... Ovde je stos u tome da je JAKO JEFTIN u odnosu na ono sto pruza korisniku. A ergonomija: vrh! U VinuVinu i Tehnotasmaniji pojavili su se neki Geniusi, kao, kopije razer-ovih, jedva nesto jeftiniji od ovih.. Prodavac me je uveravao (pre mesec-dva) kako se Gene jako popravio, kako to nije ``onaj`` Gene... Ja probam jednog (kosta oko 4000din), kad - kabl tvrd kao celicna sipka, polozis misa na podlogu a on zarotira za oko 45 stepeni...Scroll wheel shlajfuje kao tocak na kineskom biciklu itd. Dakle ne radi se samo o opsegu DPI niti o frekvencijama, milisekundama tracking-a itd...

srdoch Re: @srdoch: ne vredi. Ljudi citaju prikaze (reviews) i misle da je sve 24.07.2013. 04:13 #506087

Upravo sam to i hteo da dočaram, nije sve u tehnikalijama. Na stranu specifikacije koje su, da budemo i tu realni, veoma dobre, ovaj X7 miš se toliko dobro mehanički ponaša da ko ga ne proba i ne oseti pod rukom lagano će ga površno svrstati u nižu klasu (što cena donekle i sugeriše) iako po meni spada čak i u višu srednju. Sve je tako dobro izrađeno i saliveno da jednostavno šljaka savršeno. Nema škripe tastera, potpuno nečujan a pri tom fantastično precizan i dotegnut skrol, ultramekan kabl obložen tkaninom da prosto klizi po svakom stolu. Ruka se prosto odmara na njemu. Čak me je jedan ortak, kad ga je probao, pitao da li je skuplji od G9X na šta sam se samo nasmejao i kad je čuo cenu odleteo da ga uzme i on!

:: u elektrickim performansama. Imaju utisak da znaju o cemu se radi...Sve dok ne probaju...Onda kazu (ako imaju talenta i samoposhtovanja) ``Ahaaa, o tome su pricali tortojed, srdoch....``.To je kao sa AMD-om - fps toliki i toliki...E, al` nije SAMO to caka..
:: Probao sam ja i nekoliko razer-ovih modela, pa neki papreni Logitech... Ovde je stos u tome da je JAKO JEFTIN u odnosu na ono sto pruza korisniku. A ergonomija: vrh! U VinuVinu i Tehnotasmaniji pojavili su se neki Geniusi, kao, kopije razer-ovih, jedva nesto jeftiniji od ovih.. Prodavac me je uveravao (pre mesec-dva) kako se Gene jako popravio, kako to nije ``onaj`` Gene... Ja probam jednog (kosta oko 4000din), kad - kabl tvrd kao celicna sipka, polozis misa na podlogu a on zarotira za oko 45 stepeni...Scroll wheel shlajfuje kao tocak na kineskom biciklu itd. Dakle ne radi se samo o opsegu DPI niti o frekvencijama, milisekundama tracking-a itd...
srdoch Re: Realno.. 24.07.2013. 04:43 #506088

Apsolutno podržavam tvoju izjavu, pogotovo što ovaj `prosečan` mišonja tako dobro `završava posao` da mi je žao para koje sam dao na G9X. Upravo je ta njegova `prosečnost` (ogledana ponajviše u ceni) i njegov ubedljivo najveći kvalitet! Ni ja nisam verovao da miš od 15€ može toliko da ponudi dok ga nisam probao. Čak sam ga i kupio bez ikakvih očekivanja (svidela mi se cena u odnosu na specifikaciju), s namerom da mi to bude solidan prenosni glodar za računare na kojima radim (kuća, posao, fax, laptop), ali ispostavilo se, na sreću, da bolji izbor nisam mogao napraviti za te pare.

:: Prosecan mis koji zavrsava posao.
:

@tortojed
Pošto vidim da se Genius pominje često u lošem kontekstu moram da kažem da već 8 godina posedujem Ergo525 koji je ubedljivo najudobniji miš koji sam ikad koristio. Jedino mu je skrol njesra pošto je mehanički i nekad zaškripi pa čak i preskoči povremeno, ali sve ostalo je vrh. Bio je i prilično skup tada, oko 30€ koliko se sećam. Još uvek je, posle toliko godina neprekidnog korišćenja, potpuno očuvan i ispravan (osim pomenutog skrola koji malo zeza ali samo u vertikali, horizontalni šljaka odlično). Sve u svemu naradio sam se i naigrao na njemu a i dalje ga koristim na jednom od računara.
operator re 24.07.2013. 04:53 #506089

broj poruka: 4262
@tortojed
Prije 4 godine ste me zamalo lincovali zbog objave da je mis fenomenalan i da ga narucujem za igraonice (modeli X710 i 750), da ne kazem kako sam najstrasnije isprozivan zbog toga.
Prvi sljedeci mis nakon njega je bio MX 518. Izmedju nisam nasao miseve koji mi odgovaraju, a da i nakon 3-4 dana rada mi ne smeta u radu i da me ne boli ruka , kao npr. od Logitech G700 ili od Nage, ne daj Boze.

Od Genius miseva pristojan model je ECO 600, samo ga nije bilo dugo kod nas, a i kad se pojavio prije 4 mjeseca, bila je losa kopija.
To je ujedno i najveci problem kod nas.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

imarkovic Re: re 24.07.2013. 07:25 #506090

broj poruka: 18996
ako sam te dobro razumeo, tebe boli ruka od G700 i NAGA? Jedan od najboljih ako ne i najbolji wireless mis, NAGA nije nesto ali bar je udoban, jedini si na svetu koji se zali na bol u ruci

:: @tortoje
:: Prije 4 godine ste me zamalo lincovali zbog objave da je mis fenomenalan i da ga narucujem za igraonice (modeli X710 i 750), da ne kazem kako sam najstrasnije isprozivan zbog toga
:: Prvi sljedeci mis nakon njega je bio MX 518. Izmedju nisam nasao miseve koji mi odgovaraju, a da i nakon 3-4 dana rada mi ne smeta u radu i da me ne boli ruka , kao npr. od Logitech G700 ili od Nage, ne daj Boze
:: Od Genius miseva pristojan model je ECO 600, samo ga nije bilo dugo kod nas, a i kad se pojavio prije 4 mjeseca, bila je losa kopija
:: To je ujedno i najveci problem kod nas
:: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs