Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Vodeno hladjenje - mit ili stvarnost?
STRANA 1 OD 1
dragojlo2 Vodeno hladjenje - mit ili stvarnost? 27.08.2007. 10:49 T5389

status: user
broj poruka: 718
...Hteo bih da se raspitam o iskustvima koje su forumasi stekli sa koriscenjem vodenih hladjenja ukoliko ih uopste ima ...Takodje ne bi bilo lose da se uporede preko iskutava sa boljim tj jacim vazdusnim kulerima tipa big typh,zalman9700led,raznorazne ninje i samuraji itd...
Ukoliko neko ima iskustva sa aquagate-om mini120 ili thermaltakeovim tribe-om bilo bi bas lepo da se javi jer me oni najvishe zanimaju ...Evo i konkretnih pitanja:
1) Da li su vlasnici zadovoljni ili misle da su za tu cenu preplatili...
2) Da li je opravdana kupovina sa aspekta overkloka
3) Da li je stvarno mnoogo tise od jacih kulera(visoka klasa 50+ E)
4) Kupiti gotov ili praviti sopstveni sistem?

Hvala unapred svima koji ce se javiti ,ovo moze biti korisno nekome ...`Ajd u zdravlje!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Benzinac ili dizelaš 27.08.2007. 13:52 #26271

broj poruka: 6645
Dobro, pitao si i za konkretno hlađenje, pa moj naslov i ne važi. Nemam iskustvo sa upotrebom vodenog hlađenja, ali pomalo zdravog razuma imam. (Još uvek).
Ako na hladnjak vodenog - antifriznog hlađenja ide ventilator, onda, ono je bučnije od običnog vazdušnog (sa istim takvim ventilatorom) jer se sam ventilator nalazi van kućišta gde se najviše i čuje... o performansama, ne bih, jer ovise o izvedbi i pravilnom montiranju, u principu, trebalo bi da se postignu nešto malo bolji rezultati hlađenja od vazduha, ali mediji su prepuni testova gde air cooler-i prepišavaju bagljave izvedbe vodenih hlađenja (a o ceni i da ne pričamo).
Pravo rešenje bi bilo kada bi mogao da cevi i hladnjak izbaciš i iz prostorije u kojoj se sa kompom nalaziš, e, onda bi to bilo pravo rešenje (npr. bušenje zida i izbacivanje hladnjaka sa ventilatorom na balkon - prozor, spoljašnji zid - kao air conditioner-i) jer bi se tako rešio buke, onda bi cena bila opravdana. Ali, mislim da je dužina cevi ograničena.... tako da za pravo rešenje treba poprilično da se grebucka po stranicama buđelara.
Mada, kada pravo pogledam, ubacivanjem u ceo sistem još i cevčuga.... sve to zajedno sa kablovima, koaksijalcima antena, i ostalim žicama, liči na svinjariju.
nvidia8800 odgovor 27.08.2007. 14:36 #26277

broj poruka: 168
Imam hladjenje na tecnost marke Thermaltake, oznaka je Big Water Pro 740. Koristim ga za hladjenje procesora i prezadovooljan sam. Kostalo je nesto malo vise od 100e. Hladi extra, cuje se, nije da se ne cuje ali ne zalim se. Ukoliko nekoga jos nesto zanima, neka pita.

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff Re: odgovor 28.08.2007. 00:25 #26328

broj poruka: 829
sad sa biona thermaltakevom sajtu i nisam nasao big water pro 740, ali sam nasao bigwater 735 i 745. mene zanima kako se pricvrscuje pumpa za kuciste, ako se to uopste radi? i mozes li dati neke temperature u full loadu i slicno, cisto da vidim efikasnost...

da li bi npr aquagate mini r120 bio podjednako efikasan, posto je manji?

a ponarocito me zanimaju cm aquagate viva i duo viva tt tide water( plus). mogu li se oni iskoristiti kao kuleri za procesor, ili su striktno za grafiku?

ako dobro vidim, cm se utaknu u pci slot, ali ne vidim nikakve zareze, preko cega se onda napajaju? za tt Tide Water pise 4pinski prikljucak...
koji bi ste recimo od tih vi odabrali?

vidim da duo viva i wide water plus imaju po kos jos jedan `prikljucak`, da li bih njega mogao da iskoristim da hladim cpu i gpu? i koliko je to pametno i efikasno posto ima isto dva kulera kao i aquagate viva? jes da duo lepse izgleda, ali... ili je bolji tt, jedan fan, ali iza bakarnog radijatora?...

Nikolas

:: Imam hladjenje na tecnost marke Thermaltake, oznaka je Big Water Pro 740. Koristim ga za hladjenje procesora i prezadovooljan sam. Kostalo je nesto malo vise od 100e. Hladi extra, cuje se, nije da se ne cuje ali ne zalim se. Ukoliko nekoga jos nesto zanima, neka pita
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs