Bilo je ovde vec diskutovanje na istu temu,ali onaj preporuceni Cooler Master R9-NBC-8PCK-GP nema apsolutno nigde,precesljane radnje u zemlji uzduz i popreko.
Pa samo odlucili da malo dignemo budzet,znaci hladnjak za 17.3 lap za oko 4000,moze malo i vise.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
pa ako si iole spretan sa alatom možeš sam da napraviš. Ja sam pravio od bukovih letvica na kojima sam blago oborio ivice i spajao sam ih tako da se spojevi ne vide nigde. Ispod sam ugradio dva Chief-ova venta koje sam vezao na adapter, i sa tim kulerom je lap imao i do 20-30c niže temperature. Naravno, sve sam spojeve zagitovao i ofarbao u crnu pokrivnu boju tako da je izgledao extra.
Jeste zajebancija ali ukoliko imaš vremena i znanja možeš da pokušaš `uradi sam` varijantu, čisto da imaš i tu opciju u vidu.
http://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G
:: pa ako si iole spretan sa alatom možeš sam da napraviš. Ja sam pravio od bukovih letvica na kojima sam blago oborio ivice i spajao sam ih tako da se spojevi ne vide nigde. Ispod sam ugradio dva Chief-ova venta koje sam vezao na adapter, i sa tim kulerom je lap imao i do 20-30c niže temperature. Naravno, sve sam spojeve zagitovao i ofarbao u crnu pokrivnu boju tako da je izgledao extra :: :: Jeste zajebancija ali ukoliko imaš vremena i znanja možeš da pokušaš `uradi sam` varijantu, čisto da imaš i tu opciju u vidu :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - :: ::
@codeus Ovo potvrdjujem, kad sam izvadio ODD da ubacim CADDY laptop je bio hladan ko spritzer... ne mora da izvadi ODD ali neka mu skine maskicu i to ce biti vise nego dovoljno...
Naravno higijena je pola kuuuliranja...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Da je laptop predvidjen da radi sa postoljem, kulerom, isti bi se uz njega i isporucivao .- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Od drugara je lapa i u pitanjy je Dell XPS serija,to se greje kad pustis neku igru kao ludo.Mozes da cistis koliko hoces,od prvog dana temperature su visoke,na stran sto je kvalitet na vrhunskom nivou.
Onda na kompresor i izduvavanje. On je predvidjen da se hladi fabrickim sistemom. Postolje je dobro samo da drzi ekran u nivou ociju i da eventualno skine temperaturu da laptop bude prijatniji za rad. Kada dodje do toga da mu postolje treba zbog pregrevanja, brale taj je zreo za ciscenje. Ako se ne ocisti lepo prasina koja se nahvata izmedju rebara hladnjaka (sto moze da ocisti SAMO kompresor ili cetka), taj ce da crkne ubrzo... Sa postoljem ce da crkne mesec dana kasnije...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Od drugara je lapa i u pitanjy je Dell XPS serija,to se greje kad pustis neku igru kao ludo.Mozes da cistis koliko hoces,od prvog dana temperature su visoke,na stran sto je kvalitet na vrhunskom nivou :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Druze sve ja to znam,ali kazem ti pusti covek neku zahtevniju igru i od prvog dana je bilo bas toplo,da ne kazem vrelo.Izduvacemo ga naravno,ali kazem ti vidljive rezultate doneti nece,jer tako je odkad je kupljen.Nije nikakav falicni nego prosto Dell XPS serija se greje poprlicno,a za to je kriv jer hteo posto-poto 17.3 i (ako moze)Dell,umesto da uzme Lenovo y500 15.6 sa gt 650m grafikom koja je jaca jedno 25% od ove gt555m sto ima.Lova bila ista,cpu slicni.
Imam u magacinu negde neki Kuler Master, mislim da je bas taj koji trazis. Koriscen je. Poslacu ti mail kada dodjem u kancelariju. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Imao sam DELL XPS L502x greje se ko furuna pri opterecenju. Zbog njega sam kupio kuler koji ti trazis. I temperature su mi pale drasticno i vredi svaku paru.
Sad imam ASUS ROG G55VW i nikakvo dodatno hladjenje mu ne treba tako da pomenuti notepal U3 drzim u kutiji preko pola godine...korstio sam ga 4-5 meseci dok nisam prodao XPS.
Kuler je prakticno nov, ima garanciju pismenu i fiskalni i sve ostalo sto dodje uz njega...nije mi frka za lovu tako da ga drzim u steku i nisam ga nigde stavio na oglas ili slicno, ako treba tvom drugaru nek se javi na mail, mozda se i dogovorimo.
Da sam ja u pitanju,mi bismo se dogovorili,ali decko je nestrpljiv i lud i nasli smo na jednom mestu,za 3500 dinara i narucio.Kao sad nece da otkaze,jer novo je novo :)
Indijanac,jbg. Dautovic i Vmarc hvala na ponudama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.