Gde i kako nabaviti pomenutu tastaturu (novu ili polovnu), a da me ne oderu na carini i za dostavu? Trebaju mi red/black MX switchevi, tako da jurim najpovoljniju cenu. Ima li je negde kod komsija da moze da se naruci, a da je cena normalna i prodavac proveren?
unapred hvala na pomoci **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Jbt ja se smejao pre godinu dana kada su izbacivali miseve i tastature kao nije to za njih. Evo sada majke mi uzeo bi oba od njih i nema neki koji bi usli u konkurenciju. Uzeo bi onu K70 Black Anodized Black i M65 Gunmetal Black. Mislim imam vec 2.5 god gaming tastaturu dobru i misa dve godine tako da mi nije hitno. Ali pazite tastatura je izasla iz garancije ako se desi nesto da ne moze da se popravi uzeo bi K70. Ne moram da odvajam sada pare da narucujem, ne treba mi ali cu uzeti njih vidim da su ljudi zadovoljni. Izgleda da poberu najbolje dizajnere po svetu imaju neki svoj ukus koji se svidja ljudima koji je mnogo manje kic nego ostali proizvodjaci i zato su uspesni svuda. Cak mi se mis i Raptor M40 svidja ali M65 je samo 10$ skuplji a verovatno i dosta bolji.
Evo ja sam dao sajt gde mozes naruciti i platiti 20%-25% vise nego sto kosta u svetu. Mogu da nabave i K70 i sve od CORSAIR a moguce i da imaju vec na lageru nesto od tastatura i miseva. Firma je iz Subotice ja mislim i placa se u dinarima sve regularno.
ne znam zasto juris red/black mx tastaturu, to je iskljucivo za igre i ni za sta drugo nije korisno, Logitech G710 koja je dostupna kod nas ima brown mx switcheve koji su dobri i za kucanje i za igre i za sve ostalo.. naravno, postoji sirok spektar drugih mehanickih tastatura, ali nisu dostupne kod nas, za tastaturu kao sto je Corsair K70 izuces se preko 200eu kada se saberu svi troskovi..
:: Gde i kako nabaviti pomenutu tastaturu (novu ili polovnu), a da me ne oderu na carini i za dostavu :: Trebaju mi red/black MX switchevi, tako da jurim najpovoljniju cenu :: Ima li je negde kod komsija da moze da se naruci, a da je cena normalna i prodavac proveren :: :: unapred hvala na pomoc :: *************************************************************** :: i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, :: MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Ma kakav Azio Levatron, ja ne pravim komandni centar za Ninja kornjace. Treba mi obicna elegantna crna ravna mehanicka tastatura. aluminiumska. Najbitnije stvari su tockic za zvuk, mehanicki led tasteri makar u jednoj beloj boji i gotovo. Slazem se da su ovo najbolje tastature verovatno ikada jel su alumiumske ali meni nesto i ne trebaju ti tasteri sa strane. Jedina je prednost ako na jednoj tasteri imaju beli led a na drugoj ne. Kazu ljudi da su dugmici iznad povrsine tastature i samo oduvas prasinu ili bilo sta. Izvanredna.
Ja mislim da bi sada u Srbiji prodali odmah 20-30 komada za 2 dana koliko ljudi ceka K70, K95 tastature. Ma kakav CM imam tastaturu ne treba mi sada. Ako se desi da rikne narucicu sa onog sajta K70 i gotovo. Imam obicnu da koristim 7 dana. Ako se pojavi K70 uzecu je i cao. Necu kinez da mi sedi za stolom i projektuje hardware. Ako se vec pravi kod njih sve jel rade za jeftine pare neka bar projekti i nacrti i funkcije dodju sa zapada. Zgrabis ceo kompletic mis, tastaturu i onu podlogu njihovu i 5 god ne mislis o tome i cao.
Mislim ja realno i volim CORSAIR firmu. Jedino razocarenje je AXi serija koju je napravio Felxtronics. Ne AX760/860 Platinum od Seasonica nego Flextronicsova jel da CORSAIR najavi high end napajanje i Johhny Guru uradi test i da mu najbolju ocenu, slika komponente i posle ljudi otvore napajanje i vide umesto Nippon Chemicon neke Taicon capacitore koji su 3 god pre toga kod svih bili na black listi i da je komentar CORSAIR pa oni prave dobre stvari, performanse su iste je nedopustivo. Posle je Johhny Guru uradio test u kome to bas nije bila takva ocena.
Tu me CORSAIR ne da je razocarao nego jednostavno vise ta serija nema tezinu za mene cak da mi se nudi da biram uzeo bi staru. Jel to nije mala stvar citati review ili dva najbolja reviwa koji prikazu ovo:
Trebate da vidite kakav je sock bio komentar strucnih ljudi prvi na to. E posle su se malo stisali jel je to CORSAIR u pitanju i tek izaslo napajanje koje je trebalo naredne 3 god da bude najprodavanije i da zaradi milione pa su poceli da nalaze opravdanje ali jednostavno prikazano je jedno a dato drugo i to podmuklo. Nema veze posle i da su isti i da su bolji ovi drugi to baca sumnju i na ostale stvari i zato su posle ponovo radili testove gde se utvrdilo da je to kako je i bilo ali ipak malo nesto gore. Mada u narodu vlada misljenje za AXi seriju da je to kao ASUS neki proizvodi, hvaljeni na forumima a narod sta iskusi to je druga prica.
Pazite to je deo koji ako se otvori cao garancija, stim je to jos podlije. Posle su ljudi nalazili mesane malo jedne malo druge itd. E od tada za mene AXi nema nikakvu tezinu sem mislim da jedan od malih modela ima sigurno sve Nippon Chemicon ja mislim 860i model. Inace sem toga CORSAIR je po meni uvek bio besprekoran. I ovo me je zacudilo. Drugo kada pogledas Seasonic i CORSAIR, Seasonic Platinum ima malo bolje uradjene te konektore. Ovi novi platinum mali su kao parce stene. Ne cujes lim kada ga kucnes kaao beton da si kucnuo. A CORSAIR sve sto krene da radi uradi dobro samo sto su se u vezi napajanja i H100i coolera malo opustili. Veliki je hype u svetu, i zasluzuju pa su malo poceli da fusere ali sve oni to lepo zamene i nose 50-60% najlepseg i najbolje dela IT industrije cele su oni. Ostalo svi drugi.
Dobri su, a to `dobri` zavisi na koji cenovni rang pucas. Obzirom da nema neki izbor kod nas, baci pogled na njihove tastature. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Sta je sa CM? Kakvi su oni sa tastaturama i misevima :: ::
Cuti kako je pre bilo sada i ima izbor ona X-Arena IT narucivanje. Cene jesu vece ali ima sta Srbiju nikada nije videlo. Ne samo trenutno nego je ono najbolja ponuda hardvera koja je ikada postojala. Mi smo mala zemlja kod nas ima dosta malih prodavnica a izbor nikakav. Mislim da bi narod mnogo bolje prolazio da ima 1-2 glavne koje imaju magacin i koje narucuju sve iz sveta sto zelis. Gde nema favorizacije odredjenih brandova time sto se ne sklapaju ugovori sa odredjenim firmama. To dokazano udara po dzep vise nase retail prodavnice nego proizvodjace. Oni su napravili i oni ce prodati, oni setaju robu, sele gde sta zafali i treba a i ako ne proda ovde prodace u Albaniji, Crnoj Gori. Prodavac je taj koji nece zaraditi proziviju ako nema ono sto izabere musterija koja ne pristaje na kompromis. Ja nisam vifdeo nikada bolju ponudu od X-Arena za nabavku stvarcica. Te nove tastature tek treba da stave u ponudu. Ali starji modeli imaju brroj za porucivanje.
Kakav Molder, kakva Skali. Oni te stvari imaju samo na sajtu, kad pozoves `moze da se poruci` ali je cena 3 puta skuplja. Tako su mi za kuler od skoro 30e trazili tipa 80e, a taj isti sam mogao da porucim iz UK I izasao bi me sa sve dostavom na oko 45-50e. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Radi normalno. A ja sam rekao da to nije za ljude koji gledaju da prodju sto jeftinije. To je za onog koji nece da plati Kingston 2x8GB 120e nego ce da plati vise za GSkill Trident X. Ima ljudi u ovoj zemlji kojima postojanje EMMIa, Win-Wina, GIGATRONA, Atoma je nebitno za rad kompa i hardware osim procesora. Vec sam rekao da sam prodao u kraju samo 3 Dominator kita ukupino sam vratio pare i zaradio vise od 150e. Dva od njih sam mislio za sebe da ostavim i jos znam jednog koji je rekao da ce kupiti ako budem nabavio. Idite na sajt Monitor System, EMMI, Atom i pogledajte ponudu memorija, ventilatora, nadjite Mushkin, CORSAIR, GSkill. Ima onih koji se ne druze sa prodavcima i koji nabavljaju iz inostranstva. Jel sam covek iz CORSAIR rekao da imaju 1500 narudzbina iz Srbije mesecno. Ja ne znam koje su cene zasta ali meni su cenu za memoriju rekli jeftinije nego da porucim iz inostranstva. Naravno nasao sam da imaju na stanju memorije koje mi trebaju i cena mi odgovara. Kingston je zatro zaradu retailerima na svemu sto pravi GSkill, Mushkin i CORSAIR sto je bolje od njih, CM se bori da on snabdeva sve sa napajanjima, kulerima, kucistima, hladnjacima. Ventilator krsteni nemozes naci sem njih i oni brao cuda. ASUS kao i obicno tu je vec suvisno sta pricati... Mislim sta vi hocete, da nadjete u EMMIu GSkill 5e vise nego Kingston. Pa kako to moze kada je njemu cena 150$ sa Newegg a Kingston je komercijala. Kada su ono trazene memorije kod ljudi koji imaju ROG masine i ostale high end konfiguracije a ovo je memorije kupuju ljudi koji ne zanima to toliko...
samo da vam kazem da sam se cuo sa ovom firmom, iz Subotice su, pitao sam za kuciste 900D, u roku od 15min su mi odgovorili u nedelju uvece oko 22h da moze da se poruci, cena ta i ta, i rok isporuke 7-14 dana, deluju ozbiljno, jedino sto mi se nije svideo je avans od 100%
:: Kakav Molder, kakva Skali :: Oni te stvari imaju samo na sajtu, kad pozoves `moze da se poruci` ali je cena 3 puta skuplja. Tako su mi za kuler od skoro 30e trazili tipa 80e, a taj isti sam mogao da porucim iz UK I izasao bi me sa sve dostavom na oko 45-50e :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Ja cu prvi reskirati. Mislio sam da uzmem onaj Mushkin memoriju jel je 11.000 a dovoljno mi je 2x4GB ali realno ako ne budem platio carinu za graficku onda bi imao kesa za GSkill TridentX 2400 2x8GB. Ako platim carinu onda cu morati Mushkin da uzmem. Za GSkill TridentX znam da odgovara bas za moju plocu, testirana je, preporucena, bas ta sto je tamo na sajtu. Eto ja cu prvi reskirati. Pitacu da li mogu da posalju pa da platim po isporuci ili da im uplatim. Nece me prevariti. Imaju i ime na koga je shop sve moze da se proveri. To nije 2000 din cifra.
ne moze, ne rade tako, oni ce ti po upitu obracunati poslednju cenu prema tebi koja ukljucuje placenu carinu, njihov procenat, SVE, pa ti proceni koliko to tebi odgovara. Inace, ne moze pouzecem, nego traze da im uplatis unapred na racun, oni ti salju predracun za avans, sa njihovim potvrdama firme itd, nakon uplate cekas i kad stigne obaveste te i posalju ti, to je to.
:: Ja cu prvi reskirati. Mislio sam da uzmem onaj Mushkin memoriju jel je 11.000 a dovoljno mi je 2x4GB ali realno ako ne budem platio carinu za graficku onda bi imao kesa za GSkill TridentX 2400 2x8GB. :: Ako platim carinu onda cu morati Mushkin da uzmem :: Za GSkill TridentX znam da odgovara bas za moju plocu, testirana je, preporucena, bas ta sto je tamo na sajtu :: Eto ja cu prvi reskirati. Pitacu da li mogu da posalju pa da platim po isporuci ili da im uplatim :: Nece me prevariti. Imaju i ime na koga je shop sve moze da se proveri. To nije 2000 din cifra :: :: ::
Ne ja sam platio grafiku, javljena je da je kupljena pre vise od nedelju dana. Privatno mi donose ljudi iz USA a ja ne znam da li ce oni platiti carinu rekao sam da plate sve regularno ako treba. Nose racun sve sto su dobili tamo. Ali graficku sam platio, poslao pare, za carinu nisam. To su rekli oni da ce platiti a ja cu im dati koliko bude trebalo. Prijatelji porodicni reklo bi se iz zgrade iste,kod keve. Znaju se 30 god. Imam pare za carinu i nesto za memoriju. Ako budem morao da im dam pare i za carinu onda necu imati za GSkill a ako oni prodju bez carine onda mogu da ga narucim. Nisam mislio od njih da narucuijem grafiku i da placam carinu. Carina ne moze da bude 300e. Zena je rekla da toliko ima sama, pokazace racun na iznos od 530e u dolarima otprilike i carina moze da bude 200$ maksimalno 250$ sa svim troskovima. Toliko ima i sama da plati pa da joj dam pare.
Najbolja je fora bila kada je kupio lik jel je cekao 3 dana da dodje na red posto je i tamo ogranicenje samo na jednu kartu i velika je potraznja bila i salje mi poruku. Ja pitam kakva je kutija jel tamna, on kaze nije svetla je kutija, a ja pomesao u glavi sa proslom serijom. Ja reko jeste u pravu si svetla je a sta pise, jel pise Classified tek .Ne pise samo EVGA 3GB, i uzima kutiju. Ja reko uzmi brzo kutiju sve pogledaj sta pise. A ja dao i broj i sifru karte i ceo naziv EVGA Geforce GTX780 Classified, pa skraceno pa sifra. I on prica jeste jeste evo pise Classified i pored GTX780. Ja happy kao dete. Znas sta je to ej iz Srbije dve nedelje po izlasku u USA zgrabiti kartu elitni GK110 koji svi traze i koji je ogranicenje na jednu kartu.
kako bre moze na tu sumu da carina bude 200-250$, to je previse
:: Ne ja sam platio grafiku, javljena je da je kupljena pre vise od nedelju dana. Privatno mi donose ljudi iz USA a ja ne znam da li ce oni platiti carinu rekao sam da plate sve regularno ako treba. Nose racun sve sto su dobili tamo. Ali graficku sam platio, poslao pare, za carinu nisam. To su rekli oni da ce platiti a ja cu im dati koliko bude trebalo. Prijatelji porodicni reklo bi se iz zgrade iste,kod keve. Znaju se 30 god :: Imam pare za carinu i nesto za memoriju. Ako budem morao da im dam pare i za carinu onda necu imati za GSkill a ako oni prodju bez carine onda mogu da ga narucim :: Nisam mislio od njih da narucuijem grafiku i da placam carinu :: Carina ne moze da bude 300e. Zena je rekla da toliko ima sama, pokazace racun na iznos od 530e u dolarima otprilike i carina moze da bude 200$ maksimalno 250$ sa svim troskovima. Toliko ima i sama da plati pa da joj dam pare. :: :: :: Najbolja je fora bila kada je kupio lik jel je cekao 3 dana da dodje na red posto je i tamo ogranicenje samo na jednu kartu i velika je potraznja bila i salje mi poruku. Ja pitam kakva je kutija jel tamna, on kaze nije svetla je kutija, a ja pomesao u glavi sa proslom serijom. Ja reko jeste u pravu si svetla je a sta pise, jel pise Classified tek .Ne pise samo EVGA 3GB, i uzima kutiju. Ja reko uzmi brzo kutiju sve pogledaj sta pise. A ja dao i broj i sifru karte i ceo naziv EVGA Geforce GTX780 Classified, pa skraceno pa sifra :: I on prica jeste jeste evo pise Classified i pored GTX780. Ja happy kao dete :: Znas sta je to ej iz Srbije dve nedelje po izlasku u USA zgrabiti kartu elitni GK110 koji svi traze i koji je ogranicenje na jednu kartu :: :: ::
sto previse na 530 evra, ako uvaze tu cifru (a ne nadju neku visu na netu) carina + porez je oko 205$ plus taksa za otvaranje i eventualni PTT troskovi
i znaci njega pisljiva graficka mora da kosta blizu 750eu/$? A kako onda za Corsair 900D astronomsko veliko kuciste od 350$ carina i ostali troskovi/procenat ne iznose vise od 400eu? Doduse, nije ni isto kada prenosi fizicko lice u odnosu na nekog ekskluzivnog uvoznika..
:: sto previse na 530 evra, ako uvaze tu cifru (a ne nadju neku visu na netu) carina + porez je oko 205$ plus taksa za otvaranje i eventualni PTT troskov :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.