Da li negde kod nas ima da se kupi onaj uredjaj za citanje elektronskih knjiga? Ali po mogucnosti onaj sa electronic paper (eletronic inc) tehnologijom... kao kindle sto ima?
Postoji li igde kod nas, mislim na BG :) to sa se kupi?
Kod nas u prodavnicama ima samo Prestigio. Recimo PER3162B. http://goo.gl/3q3hn Videces da je malo skup, ali imas srece, prodajem ja jeftinije :) Javi na mejl ako ti treba. Druge citace kao Kindle mozes samo preko oglasa da nadjes.
Pa da, to je E ink ekran, kao sa papira da citas. Za to si pitao i takav link sam stavio. Tamo mozes sve da vidis, kao i na onom malo poznatom sajtu Google, YT, itd. A skup je zato sto je E ink tehnologija skupa.
Ima ga moja Dunja, fenomenalna stvar za citanje, opusteno satima mozes da citas bez da te boli glava ili oci, baterija drzi 100 godina. Odlicna stvarcica.
Bolje iskopaj na oglasima Kindle ili Kobo, kupi pravu stvar. Imaš na benchu nekog lika koji prodaje baš te modele, pogledaj oglase. __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Pa znam da je kindle najbolji... drugar uzeo iz amerike za 80 dolara. Samo je fora sto nemam vremena da cekam isporuku, a treba mi za poklon : :: :: Uzeo bih i polovan, ali SAMO ako ima orginalno i neosteceno pakovanje.. :: :: Gde si video tog lika sto prodaje kindle? Ubi se od pretrazivanja dvih rubrika i NEMA : :: ::
Daume i ostali, hvala na bezrazloznom ubijanju u pojam. Niti prodajem Prestigio za 100e niti je losiji od Kindla. Naprotiv, za pdf je bolji, ali vi to ne znate jer niste uporedjivali. Pricate napamet.
@Jololo To sto si video za 8900 u WW nema teorije da je E ink. Daj link da vidim sta si video.
Ja sam uzeo devojci nook touch, zna daum za koju kintu, kad bi rekao ubio bi ti cenu....amazon je super imas mobi nasih knjiga dosta, ali caliber prebacuje u epub tako sa i nook odlicno radi...kobo je odlican isto....ja sam uzeo nook ovog jer ima bateriju ko za mobilni :-) od nokie i microsd i izlaz za slusalice + zvucnici, a i pandora radi :-) preko wifi :-) :-)
1.Amazon zbog podrske i torbica 2. Nook/Kobo . . . 101. Bilo sta drugo
Ali dokle vise to, ovo je super a ono ne valja, a niko ne navodi argumente za ono sto prica?
Po cemu ovo sto si naveo valja, a Prestigio ne? Kakva torbica, kakva podrska? Pa PER ide sa koznom futrolom, svi ostali idu goli.
Svi otvaraju PDF ali samo Prestigio moze da poveca font tako da ostane cela stranica. Ostali samo zumiraju i onda moras da se setas levo-desno/gore-dole, za svaki Bozji red teksta. Nevidjeno smorno. Amazon namerno ne ugradjuje adekvatnu podrsku za PDF jer protezira svoj format na kome zaradjuje. PDF bi ugasili da mogu.
Moze da se uradi konverzija PDF -> AZW, ali to ne izgleda uvek kako treba.
Sve ovo moze da se proveri na na sto mesta, recimo YT. Ima mali milion videa na ovu temu. Moze i na forumima, ali na onima gde ljudi znaju nesto.
Dajte bre ljudi, informisite se malo pa onda pricajte nesto, dokle vise ovako? Pljujete nesto sto nikad u zivotu niste uzeli u ruke a kamoli probali.
Meni je uvek bolje da cujem sto vise misljenja...a nicije ne uzimam zdravo za gotovo :)
21.06.2013. 09:44
status: user broj poruka: 277
E zezno me prodavac u radnji... taj Prestigio sto mi je narucio nije E ink, nego LCD :P
Ovaj tvoj Prestigio je skroz dobar. Da ga kupujem za sebe uzeo bih ga bez razmisljanja, jedino sto mi treba za poklon, i onda moji nisu da uzimam polovan :(
Re: Meni je uvek bolje da cujem sto vise misljenja...a nicije ne uzimam zdravo za gotovo :)
21.06.2013. 12:24
status: user broj poruka: 4829
Razumem te potpuno, ali novi su bas skupi. Ne znam sta da ti kazem sad.
:: :: E zezno me prodavac u radnji... taj Prestigio sto mi je narucio nije E ink, nego LCD : :: :: Ovaj tvoj Prestigio je skroz dobar. Da ga kupujem za sebe uzeo bih ga bez razmisljanja, jedino sto mi treba za poklon, i onda moji nisu da uzimam polovan : :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.